Ahoj, prosím o radu, moje dieťa má lahšiu formu atopického exzému na tvári, ktorý sa mu objavuje na jar a na jeseň, zatiaľ len na tvári, kožná lekárka mi odporúčila v minulosti kúpiť krém excipial kids... teraz však by som už mala aj kúpiť nejaký ochranný opaľ. krém...aky by ste mi odporúčili vy a aký faktor? Díky
Skus pozriet prirodne kozmetiku v DM, maju opalovaci kremik, Alverde Kleine Elfe faktor 30 a nie je drahy, maju aj malicke balenie, taka zlta nadobka. Zanechava sice biely film, treba rozotriet, ale je dobry.🙂
Ahojte baby ja mam taky isty problem ,neviem aky kremik kupit malinkému na leto ties mame atopicky ekzem .a myslim ,ze niecim ho treba natierat ved uplne ho od slniecka neochranim ,to by sme nemohli chodit ani von ,,,,poprosim aj ja o radu . Dakujeeem
Opytajte sa bud dermatologicky alebo sa poradte v lekarni a kupte opalovacie kremy v lekarni - u atopikov a deti by som sa skor riadila odporucenim odbornika ako systemom JPP
http://www.nazeleno.cz/bio/prirodni-kosmetika/p...
Kupila by som asi weledu...
urcite laveru, 100 percentna mechanicka ochrana, horsie sa rozotiera, ale mam velmi dobre skusenosti, s inym sa ani nenatierame
pre doplnenie d vitaminu ti staci mat vystrcenu ruku par minut na slnku 🙂 ...cize prechadzka zo skolky domov
pravda je, ze na telo by sme si mali natierat len veci, ktore sa daju aj jest
@steffi123 Ahoj, my máme ten istý problém, dcére to začína s vykuknutím prvého slnka - na jar. Tiež používa excipial kids - na odporúčanie dr. Toto jej pomáha najlepšie,...už sme skúsili všetko možné. Samozrejme, ihneď má používať krém s vysokým faktorom a lieky na alergiu (my máme aerius)
U nej sa to prvý krát objavilo pred dvomi rokmi (v 11r.) a to troška po tvári a rukách. Minulý rok to mala hronneeee. Musela ostať vyše týždňa doma. Celá tvár a ruky. Akoby bola oparená
Liezla jej dole koža. Tvárička sa jej celkom pekne dala do poriadku, ale po rukách jej ostali jazvy - hnedé tmavé fľaky. Ako ju to svrbelo a škrabala sa, poroznášala si to ďalej.
Morálne mám obavy, čo bude do tretice .....
Ale chystám sa na kokosový olej - vraj je veľmi dobrý, prečítaj si o ňom...
Držte sa a užite si slniečko bez ujmi 🙂
@steffi123 urcite by som sa poradila s lekarkou a skor by som isla cestou ze dieta pred slnkom chranit (cez najsilnejsie slnko pobyt v tieni, nosenie ciapky s velkym siltom a uv ochranou ... mne slniecko vzdy robilo dobre na exem. Ak krem, tak s co najmenej zbytocnymi chemikaliami (ziadne parfemy, farbiva, konzervanty). Nedavno som citala na wikipedii ze sa celkom nevie ci opalovacie kremy viac chrania alebo skodia ... takze sama neviem .. asi dovolenku (more, hory) kde je toho uv ziarenia extremne vela treba poriesit kremom a zvysok leta doma staci mechanickou ochranou a normalnym pobytom na slnku /bez cieleneho opalovania/
@poly2406 ...díky za odpoveď...ja sa tiež toho bojím, aby sa mu to nezhoršovalo...a teda ako ty hovoríš, že sa šúpala celá koža, tak to si neviem ani predstaviť...ja nechápem, z čoho sa to vlastne spúšťa...doktorka mi hovorila, že nemám mu dávať citrusové plody...a on ich je napr. 5 mesiacov v kuse každý deň a nič...a potom sa mu to vyhodí...takže asi z toho to nebude...niečo iné...ale neviem to zistiť, čo to je.... takže kokosový olej...no prečítam si to...díky
@meluela díky za odpoveď.....
@celasapremenim ... dakujem 🙂
@le4 ...díky .. aj to som rozmýšľala, že či nejaký krém nie je toho príčina, že sa mu exzém vyhodí...ja som inak v zimnom období používala krém proti chladu, kedže malý má v zime červené fľaky po lícach akoby ošľahané od ohňa....až má líca červené...tak som mu dávala od Alpy detský krém batole...možno aj to mu nejak prispelo...ale zasa to by mal hneď po prvom natretí...a to som používala dlho a nič...a až teraz na jar sa mu to vyhodilo...tak ja už neviem, čo s tým... doktorka povedala, že to môže byť viac faktorov na spustenie exzému.... len veľa detí to ma v dnešnej dobe...
steffi v lekarni ti nic neporadia, oni kludne odporucaju kremy, lebo su urcene pre deti, ich to podla mna nezaujima, potrebuju predat vsetko...nemam dobre skusenosti, aj teraz vlastne na hocico sa opytam, mam pocit, ze mam ovela viac informacii o tom, ako ten, co to predava
@celasapremenim tiez som chcela okrem weledy napisat aj laveru 🙂. Pokial viem, na dennu davku vit D treba byt 10 minut na poludnajsom jarnom/letnom slnku v kratkom obleceni a bez kremu, mozno sa mylim... Ale skor je to tak, kedze vela ludi v nasich zemepisnych sirkach ma nedostatok D-cka.
@le4 to inak nechapem, ci ti ludia ziju zavreti v bytoch aleboco 🙂))
@celasapremenim - nie, len ten pobyt na slnku sa pocita na to D-ko len vtedy, ak nie si chranena kremom ani oblecenim a cca 20 minut by to malo byt denne. Cize aj ked na slnko chodime, v zime jednak malo svieti, jednak sme stale obleceni - resp. vacsinou sme poobliekani, natreti kremami s faktorom atd. O detoch ani nevravim. Slniecka sa netreba bat, s mierou vsetko.
@katrinka8 no to ja viem 🙂)) vela ludi sa nekremuje ani ked lezia na slnku, najma starsie generacie si kupuju doteraz max nubiony oleje, ale na D ti vskutku staci vonku tvar, alebo ruky 🙂
@celasapremenim - no to ano, ale zase tie ruky a tvar to moc nezachrania v zimnych mesiacoch a v case, ked je toho slniecka este malo 😀 Ale tak v lete je to v pohode pokryte, podla mna. Horsie tie ostatne mesiace. Aj kremovat treba, ale tak treba taku spravnu mieru urcit a nebat sa zase byt 20 minut bez kremu na slnku 🙂
s detmi pri mori aj v blbych hodinach kolkokrat, aj ked sa snazim niekde v tieni ich drzat pocas obeda :D, kremujeme ako o zivot, s laverou sa mi nikdy nespalili a maju aj vyborne kremy po opalovani a hlavne viem, ze im nevlieza chemia do pokozky a nie je to nano technologia
vlastne sa musim aj pozriet, ako sa prejavuje nedostatok dcka, u nas nehrozi, sme vela vonku
My mame taky isty problem.mala by si kupit krem s oznacenim mineral a nesmie to byt sprej ale krem.to mi povedala dermatologicka.dala mivyskusat znacku avene ale je dost drahy.
My sme pouzivali od malicka Daylong a uplne super. Mozno trosku drahsi, ale netreba stale natierat a vydrzi dlho.
http://www.pilulka24.sk/daylong-baby-spf-30-opa...
potom je aj Daylong kids . Neviem aky velky je syncek 🙂
Taketo http://www.daylong.sk/prehlad-jednotlivych-prod...
Aj tam pisu,ze vhodne pre atopicku pokozku...
Pripájam niečo čisto prírodné na opaľovanie:
http://www.sebapoznanie.sk/sebapoznanie/eshop/1...
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/opalovaci...
A inak z vlastnej skúsenosti je najlepšie natierať oleje na vlhkú pokožku...
La Roche 50
Skúste http://www.ekzemyprirodou.sk/krem-na-opalovanie... Katka