poradte mi kocky prosim aky faktor resp.co je lepsie pre take 2 a 4 mes.dietattko ci mliecko,ci sprej prosti spaleniu a ci volit faktor 50 alebo menej.....chcem aby malu sj trosku opalilo no nechcem aby mi ju spalilo
davaj si pozor na tie kremy, je z nich casto alergicka reakcia, ja svoju malu 8 mesacnu chranim tak, ze ked je velke slnko, nejdeme von ale tak do obeda a ku veceru ju aj trosku poslnim, snazim sa vyhybat akejkolvek kozmetike, mimochodom, vies o tom, ze ked dieta natieras uberas mu tym prirodzeny D vitamin tvoriaci sa zo slnecneho ziarenia? ani ja sa nenatieram, ked je horuco, jednoducho sa obleciem a tak sa chranim pred slnkom
OF 50.
radsej daj nizsi ochranny faktor a castejsie natieraj, ako by si dala nejaky silny chemicky a dieta ti z neho dostalo nejaku alergiu atd. problem je v tom, ze pre deti su najvhodnejsie kremy/mlieka s mineralnymi filtrami a tie sa vyrabaju tak max. do OF30. vsetko silnejsie mas uz len chemicke filtre, ktore viac skodia, ako pomahaju. v lekarni vies kupit daylong baby OF30 - je z mineralnymi filtrami a ak je lekaren naozaj ferova, tak ti iny detsky opalovaci krem z ich ponuky ani neodporucia (ziadna bioderma atd.).
ak sa ti chce zhanat aj mimo lekarne, skus pokukat v obchodoch so zdravou vyzivou ci prirodnou kozmetikou. mavaju tam aj ine znacky, ktore vyrabaju opalovacie kremy/mlieka pre deti s mineralnymi filtrami - napr. Weleda (mozno najdes aj v DM-ke).
na SK mu staci kludne 25-30 tka.. k moru juznejsie 50tku..
Ja som zástanca 30-ky, od malička používam pre deti tento faktor, vodeodolný a nikdy ich nespálilo, ani pri mori a nie sú snedé typy.Vlani dobehla sestra s bio opalovákom z ovsených vločiek a jej detičky boli večer spálené a moje s overeným v pohode, nič nebolelo, ale príjemne opálilo a obidvy boli s 30-kou.A 50-ky majú zbytočne veľa chémie. 30-ka zachytí 96% škodlivých lúčov a 50-ka 98%...
dieťa do roka nemá byť vystavované slneniu vôbec. minule na TA3 myslím hovorila lekárka dermatologička o tom a že jedine krém s 50 faktorom a odporúča minerálny nie chemický filter.
Nie je to odpoveď na tvoju otázku, ale nemôžem si pomôcť: Koža si pamätá veľa, na to treba dávať pozor.
eco baby SPF 50 minerálny filter je výborný..
Pre deti ale aj pre nás v každom prípade odporúčam krémy s minerálnym filtrom. V ponuke máme prírodné opaľovacie krémy Lavera vhodné aj pre dojčatá. Majú veľmi dobré zloženie. V ponuke je aj opaľovacie mlieko určené pre deti a dojčatá s alergiou na slnko a atopickým ekzémom. Viac nájete na mamazem.sk
Ten vek je dufam 2 roky a 4 mesiace, snad nie 2 mesacne a 4 mesacne ( to by nebolo normalne )
Mojim detom (4 a 9) som kupila Daylong 50 na toto leto, aj ked ho budeme travit na SK. Obaja su snedi, slnko ich hned chyti do hneda. Mozno by stacila aj 30, ale nic s tym nepokazim.
Zalezi hlavne od typu pleti. A hlavne sa drzat v tieni cca medzi 11-15 hod. Pripravkov je vela druhov. A vela nezmyslov, ako napr. farebne - modre... Hladaj bez parabenov, bez parfemov, bez farbiv. Ja kupujem kazdy rok Daylong. A v lete su vzdy hnedi, ale ako som uz povedala, zalezi to od typu pleti. Ak su deti rysave, blondave , modrooke, so svetlou pokozkou...nevystavovat ich slnku, lebo sa do hneda neopalia. Nie kazdy zhnedne.