Aký ochranný faktor pre dieťa?

marrya
16. máj 2013

poradte mi kocky prosim aky faktor resp.co je lepsie pre take 2 a 4 mes.dietattko ci mliecko,ci sprej prosti spaleniu a ci volit faktor 50 alebo menej.....chcem aby malu sj trosku opalilo no nechcem aby mi ju spalilo

gretka2
16. máj 2013

Ten vek je dufam 2 roky a 4 mesiace, snad nie 2 mesacne a 4 mesacne ( to by nebolo normalne )
Mojim detom (4 a 9) som kupila Daylong 50 na toto leto, aj ked ho budeme travit na SK. Obaja su snedi, slnko ich hned chyti do hneda. Mozno by stacila aj 30, ale nic s tym nepokazim.
Zalezi hlavne od typu pleti. A hlavne sa drzat v tieni cca medzi 11-15 hod. Pripravkov je vela druhov. A vela nezmyslov, ako napr. farebne - modre... Hladaj bez parabenov, bez parfemov, bez farbiv. Ja kupujem kazdy rok Daylong. A v lete su vzdy hnedi, ale ako som uz povedala, zalezi to od typu pleti. Ak su deti rysave, blondave , modrooke, so svetlou pokozkou...nevystavovat ich slnku, lebo sa do hneda neopalia. Nie kazdy zhnedne.

googlinqa
16. máj 2013

davaj si pozor na tie kremy, je z nich casto alergicka reakcia, ja svoju malu 8 mesacnu chranim tak, ze ked je velke slnko, nejdeme von ale tak do obeda a ku veceru ju aj trosku poslnim, snazim sa vyhybat akejkolvek kozmetike, mimochodom, vies o tom, ze ked dieta natieras uberas mu tym prirodzeny D vitamin tvoriaci sa zo slnecneho ziarenia? ani ja sa nenatieram, ked je horuco, jednoducho sa obleciem a tak sa chranim pred slnkom

stanislavao
16. máj 2013

OF 50.

kkl82
16. máj 2013

radsej daj nizsi ochranny faktor a castejsie natieraj, ako by si dala nejaky silny chemicky a dieta ti z neho dostalo nejaku alergiu atd. problem je v tom, ze pre deti su najvhodnejsie kremy/mlieka s mineralnymi filtrami a tie sa vyrabaju tak max. do OF30. vsetko silnejsie mas uz len chemicke filtre, ktore viac skodia, ako pomahaju. v lekarni vies kupit daylong baby OF30 - je z mineralnymi filtrami a ak je lekaren naozaj ferova, tak ti iny detsky opalovaci krem z ich ponuky ani neodporucia (ziadna bioderma atd.).
ak sa ti chce zhanat aj mimo lekarne, skus pokukat v obchodoch so zdravou vyzivou ci prirodnou kozmetikou. mavaju tam aj ine znacky, ktore vyrabaju opalovacie kremy/mlieka pre deti s mineralnymi filtrami - napr. Weleda (mozno najdes aj v DM-ke).

danim
16. máj 2013

na SK mu staci kludne 25-30 tka.. k moru juznejsie 50tku..

mikamika
19. máj 2013

Ja som zástanca 30-ky, od malička používam pre deti tento faktor, vodeodolný a nikdy ich nespálilo, ani pri mori a nie sú snedé typy.Vlani dobehla sestra s bio opalovákom z ovsených vločiek a jej detičky boli večer spálené a moje s overeným v pohode, nič nebolelo, ale príjemne opálilo a obidvy boli s 30-kou.A 50-ky majú zbytočne veľa chémie. 30-ka zachytí 96% škodlivých lúčov a 50-ka 98%...

martini
19. máj 2013

dieťa do roka nemá byť vystavované slneniu vôbec. minule na TA3 myslím hovorila lekárka dermatologička o tom a že jedine krém s 50 faktorom a odporúča minerálny nie chemický filter.

zapka21
19. máj 2013

Nie je to odpoveď na tvoju otázku, ale nemôžem si pomôcť: Koža si pamätá veľa, na to treba dávať pozor.

danjelca
19. máj 2013

eco baby SPF 50 minerálny filter je výborný..

mamazem
25. máj 2013

Pre deti ale aj pre nás v každom prípade odporúčam krémy s minerálnym filtrom. V ponuke máme prírodné opaľovacie krémy Lavera vhodné aj pre dojčatá. Majú veľmi dobré zloženie. V ponuke je aj opaľovacie mlieko určené pre deti a dojčatá s alergiou na slnko a atopickým ekzémom. Viac nájete na mamazem.sk