citala som, ze novorodenec niekedy rad spava nie v postielke, ale v kosi na bielizen. Nikde som vsak nenasla, aky matrac donho dat - tie sa predsa vyrabaju len na rozmery postielok, nie? Mate nejaky tip? Dakujem
viem ze sesterka davala malu do takeho kosa a dali jej tam len vankuse,ale to nemala ziadnu oporu na chrbatik,len tam bola taka pokrcena, urcite to nebolo dobre.
segra ma orig taky kos,ale bol tam aj matracik v nom. aj postielky robia v ovalnom tvare od nakmensich po vacsie .
https://www.google.sk/search?q=ovalna+postielka...
ked som mala novorodenca ja, tak zaspal po kojeni hocikde - vacsinou na nasej posteli
@erienka Novorodenec vacsinou potrebuje cas zvyknut si na vacsi priestor okolo neho, kedze v brusku bol stlaceny, je to zrazu prenho nezvyk byt vo velkom prazdnom priestore. Preto sa zvyknu pouzivat sprvu spacie kose, kolisky a neskor postielky, tu mozes nahradit spaci kos aj kosom na pradlo, ale dlhodobo by som tam babatko nedavala hlavne kvoli tomu ze nemas dobry matrac, mozes si sice sama vyrezat matrac na mieru z tvrdsieho molitanu, ale to uz nie je ono.
@erienka a vysvetlil ten lekar, preco to tak je?
ja len tipujem, ale moze to byt preto, ze kos je maly priestor, kde sa babatko citi bezpecne. postielka je o dost vacsia..ale to sa da v pohode vyriesit zavinovackou a hniezdom, a ukladanim viac do rohu postielky. odpadne ti tym aj problem so zhananim matraca, nehovoriac este o tom, ze postielka ma dierkovany rost, takze matrac "dycha", ale pradlovy kos ma plne dno..plastove. no a bonus-ked bude babo vacsie, nebudes ho musiet zvykat zas na (druhu) postielku🙂
samozrejme, je to na tebe, ale ak to nie je nevyhnutne napr. z priestorovych dovodov, tak to skus este zvazit. alebo, ak urcite chces kos, popozeraj pruteny, kludne aj v bazariku, ved je to len na par mesiacov, potom bude aj tak maly.
@erienka zohnat matrac do kosa ci kolisky byva riadny problem