Aký matrac je najvhodnejší pre novorodenca?

sonat
2. nov 2010

Ahojte babule,

9.12. ocakavame prichod nasej malej Bambulky na svet. Uz mame pre nu viacmenej vsetko pripravne, akurat nam chyba matrac do postielky.
Postielku budeme mat darovanu, ale bez matraca. Prosim vas, poradte aky matrac je najvhodnejsi pre maleho novorodenca, a pravdaze, uz by sme chceli taky, co by nam vydrzal az do dvoch rokov nasej malickej. Ak mate aj nejaku dobru predajnu, odporucte. Dakujeem moooccc!

slavkaa27
3. nov 2010

Ahoj, náš malý má 3 vrstvový matrac: pohánka-molitan-kokos, ktorý som kupovala cez net. Rozmer 120x60. Neviem si ho vynachváliť. Krásne na ňom spinká. Pred tým sme mali obyčajný z Carrefouru, len čisto nejaká pena. Neodporúčam. Malý nevedel nájsť polohu a stále plakal v noci.

denaalubos
30. mar 2012

@slavkaa27 ahoj, vedela by si mi povedat ktora strana ma byt otocena hore, lebo mam tiez tento matrac, len neviem ako ho mam otocit... 😒

slavkaa27
30. mar 2012

Ja otáčam pohánkou hore. Je protialergická a nerobia sa na nej teplé miesta.

arozaja
19. okt 2013

@slavkaa27 prosim ta odkial ste objednavali matrac lebo neviem nikde najst nic rozumne 🙂 diki moc

michi200
26. okt 2013

čaute baby, chcela by som sa poradiť, nakoľko veľmi nechcem pre moje budúce bábo matrac z kokosu a pohánky. Radšej by som chcela matrac z vysoko pružnej studenej peny alebo polyuretánovej peny s pružinami Bonell. Baby máte niektorá skúsenosti s takýmito matracmi pre novorodenca ? poprosím Vaše skúsenosti s nimi. My osobne máme matrac zo studenej peny s 5 zónami pre telo a lepší sme ešte nemali, veľmi dobre sa na ňom spí. Osobne by som matrac z kokosu nechcela..

jedina30
26. okt 2013

@michi200 ..myslím si,že novorodencovi je úplne jedno na čom spi..či je to 5zonove alebo...my sme mali z kokosoveho vlákna a boli sme spokojní..veľa krát bol aj ogrckany,atd..(ja viem,že ty ho nechceš-nevnucujem ti ho)..my sme potom keď deti vyrastli z postieľky kúpili špeciálne Matrace do ich nových posteli..iba toľko.. 😎

michi200
26. okt 2013

@jedina30 ja mu nechcem kupovať 5 zónovy matrac 🙂 pýtala som sa, či je vhodný pre novorodenca matrac zo studenej peny alebo z polyuretánovej peny s pružinami Bonell. A bábätku to určite nie je jedno, jednoznačne nie jeho chrbtici.

jedina30
26. okt 2013

ja som to nemyslela doslovne,ze je mu jedno...ale ci kupis kokosovy madrac,ci zo studenej peny alebo z tej polyuretanovej peny alebo pohankovy-to je jedno...ked som bola mala,tak sme maly obycajny madrac-tenky a chrbticu mam zatial v poriadku a aj moje deti tiez...mas len vacsiu moznost vybrat si..myslim si,ze je to len marketingovy tah.. 😉 samozrejme,rozhodnutie je na rodicovi a na penazenke rodicov.. 😎

enja33
13. jan 2014

@sonat
www.matracentrum.sk
tam ti poradia s každým problémom

lenkabonk
16. júl 2014

Ja som si nedavno robila prehlad o matracoch pre nase miminko a jednoznacne mi mamicky, gynekolog a znamy odporucili ze je zbytocne investovat do neviem akeho draheho matraca...nakoniec som teda nasla matrac ktory je kvalitny, je zdravotny, vhodny pre miminka a hlavne vidno na nom na prv pohlad ze je to MATRAC a nie molitan vsadeny do nejakej latky (ktory si mimochodom viete spravit aj samé doma...)
takze matrac je zo stranky PALI-HANA, robia nabytok, matrace a vsetko JEDINE pre deti...ja som konkretne objednala jeden z najlacnejsich- EVOLUTION a je uzasny...hlavne sa mi paci ze okrem molitanu ma aj vrstvu vatelinu (starsie mamicky si to budu pamatat , ako ja hovorim stara overena klasika). POSTOVNE je zdarma na vsetko co si od nich objednate...takze HOR SA nakupovat..ja som MAXIMALNE spokojna 🙂

suzzinkaa
31. júl 2014

@lenkabonk Ahoj 🙂 chcela by som sa informovat ohladom toho matraca EVOLUTION. Chcela by som ho tiez objednat, len sa chcem opytat ci je dost tvrdy. Pokial viem babatka nemaju spat na makkych matracoch. A kedze ho mas doma, tak by si mi mohla poradit? Inak dakujem krasne za prispevok..uz som bola zufala...nechcem pohankove, kokosove atd matrace..chcela som nieco normalne...len som nevedela co je vhodne pre babo 🙂 takze si mi velmi pomohla. Dakujem este raz 🙂

lenkabonk
31. júl 2014

Ten matrac je uzasny ;) vrelo odporucam....je dokonca aj hrubsi ako ostatne matrace a je aj dost tvrdy. Sice pri popise vyrobku nieje spomenuta tuhost molitanu, ale stacil mi jeden chmat a oproti vsetkym matracom z roznych predajni ako Maderna, Dormeo, klasickych molitanovych mtracov a pod. je tvrdsi. Hlavne treba matrace nestlacat v ruke, ale polozit na nejaku podlozku, vtedy zistite aky bude na roste ;) a dalsia vyhoda aspon z mojho pohladu je, ze na prvy pohlad je evidentne, ze ten matrac je naozaj MATRAC a nielen cosi zbuchane pod kus latky. Davaj vsak pozor na rozmery, lebo oni robia aj take ,,atypicke,, ze 124 x 64 (o 4cm sirsi ) pre sirsie postielky, ale kazdy to ma v popise a su samostatne oddelene takze by nemal byt problem ;)
Posielam aj link... http://www.pali-hana.sk/detske-matrace/ ....PS: jedina nevyhoda bola pri mojej objednavke ze som na nu cakala 3 tyzdne (samozrejme ze som im napisala ze co sa deje, ale ma upozornili ze objednavka plati len musia pockat kym vyexpeduju z tovarne matrace, takze ziaden strach ak nepride v tej stanovenej dobe) ;)

suzzinkaa
31. júl 2014

@lenkabonk Dakujem velmi pekne 🙂 idem ho hned objednat.prajem pekný den🙂

kvetka_horvatova
5. sep 2014

Neviete mi prosím poradiť, kde sa u nás na Slovensku alebo v Čechách dá kúpiť matrac, ktorý je spomenutý na konci tohto článku http://www.veselebyvanie.sk/aky-matrac-pre-novo...

Myslím taký matrac, ktorý je úplne priedušný a zabráni zaduseniu dieťaťa, ak by spinkalo na brušku. Keď som bola pred pár rokmi vo Švédsku, kamarátka ho tam mala a že vraj to tam je úplne bežné. Tu som sa s tým ale ešte nestretla a teraz je pre mňa táto otázka aktuálna 🙂

srenata
4. máj 2015
Používateľ srenata je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od srenata.

Ja sama trpím bolesťami chrbtice, preto som chcela aj do postieľky kvalitný matrac. Bolo mi doporučené, že pre malé bábo sú lepšie tvrdšie matrace a hlavne matrace, ktoré držia tvar - takže rozhodne nie molitan, na ktorom som ako dieťa spávala ja. Pre miminká nie sú dobré ani pamaťové peny, a to je dovod, prečo sa neodporúča, aby bábo spalo s rodičmi. My sme kúpili latexový matrac, konkrétne http://www.prespanok.sk/bambino-latex-detsky-matrac-z-kombinacie-studenej-peny-a-latexu?kat=matrace%2Fdetske. Je aj hypoalergénny, čo bola moja ďalšia požiadavka. Je naň záruka tri roky a dlhšie vám na ňom bábo asi spať nebude. Náš chrústik na ňom krásne spinká už dva roky a zatiaľ sme s ním spokojní

matynuska
29. máj 2015

Baby, docitala som sa, že POHANKA nesmie dojš do styku s vodou.
Baby, čo máte tieto madrace, ako sa to dá zabezpečiť? Davate na ne nejaké nepremokavé podložky? I tak sa môže niekedy stať, že niečo môže pretiecť. Mne sa celkom ten madrac pohanka-pena-kokos paci, ale toto ma trosku zarazilo. Ake su teda Vase skusenosti?

anicka34
2. jún 2015

my máme tento http://www.obchoduzuzky.sk/matrace/detský-penov... a spokojnosť 🙂

mimisk
5. jún 2015

@matynuska kokos pohanka je veľmi dobrý matrac, nemusíte sa obavat tej kombinácii, pohanka je drvená, takže ani sa nemusíte obavať ,ze by sa niečo stalo,ale keď už je vacsie babo tak je lepšie pouzit nepremokave podložky na vsetky druhy matracov, ale dajte si pozor od akeho vyrobcu si kupujete matrac,lebo niektore sú lacne a tie prave nemaju dobre pohanku ošetrenu a drvenú

moje123
11. jún 2015
Používateľ moje123 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moje123.

My máme tiež latexový a sme spokojný. Spáva nám na ňom už druhé bábo a stále je v pohode. Samozrejme som niekoľkokrát prala poťah ale matrac je stále pevný a drží tvar

karolinka789
15. jún 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

Materiál si vyberte aký vám viac vyhovuje ale základom je, že musí byť pevný, držať si svoj tvar, žiadne lenivé peny alebo klasický molitan. Bábo musí mať pevný podklad, aby sa mu pekne vyvíjala chrbtica. Výborné je, aby bol priedušný aby sa bábo nepotilo a určite s pratelným poťahom 🙂

dominika6
1. júl 2015

@michi200
ahoj pre novorodenca nieje vôbec vhodný matrac so zonami alebo bonell pružinami,tieto matrce sú vhodné už pre deti od 6r.
Novorodencovi na začiatok postačí základný matrac z čistého materiálu,bud PUR peny alebo HR peny,bez zon.

ndr87
14. aug 2015

http://www.e-kociky.sk/luxusny-matrac-komfort-r.... Prosim Vas, ten matrac je vhodne pre novorodenca?

violaceus
14. aug 2015

http://www.slovenske-vyrobky.sk/?70,matrac-bamb...
kúpili sme tento, ešte nie je odskúšaný, ale asi aj ja by som si dala povedať :D