Aký máte názor na použité veci pre novorodenca?

vahcaac
10. okt 2021

Aký máte názor na použité veci pre novorodenca ? Od ľudí, ktorých nepoznáte ? Myslite, že je to v poriadku, keď ich operiem a vyžehlim? Alebo by ste do toho nešli ?

janinque
10. okt 2021

@vahcaac samozrejme ze je to v poriadku

uzivatelka1113
10. okt 2021

ja skor ľutujem, že som mu nakúpila toľko krásnych čisto nových veci, čo buď nemal ani na sebe alebo to okakal tak, že mi to nevypralo a mohla som to potom vyhodiť. 🙈 ak by som raz malá druhé, budem hľadať väčšinu z druhej ruky

zdenka11081983
10. okt 2021

@vahcaac ja som s tým v pohode. Mala som, oprala som, ozehlila som, paradne boli.

zuzanka.zuzu
10. okt 2021

uplne bez problemov, moj drobec niektore veci ani nemal oblecene, niektore doslova raz... ak este aj zehlis (niektore mamy nezehlia) tak nie je o com

pribinak
10. okt 2021

@vahcaac mala som kopec darovaných veci, oprala som, ozehlila a bolo. Ale vedela som od koho žitie vecicky mam.
Tiež by som zas nechcela od úplne cudzích ľudí

henka123123
10. okt 2021

Ja nie...ja vsetko nove pri oboch

marci77
10. okt 2021

ja som tiez niektore veci kupovala na burze (ale tak kupovala som iba pekny stav) alebo dostala, oprala som a dobre boli, nebol najmensi problem ....nastastie nemam dieta s alergiou

bluka2
10. okt 2021

Je to dokonca zdravšie. Ak boli v oblečení nejaké chemikálie čím farbia látky, už ich bolo menej... Nemalo by sa stať, ale stáva sa, bohužiaľ.

vahcaac
autor
10. okt 2021

Ďakujem za všetky názory. Ja som to chcela spraviť touto cestou a nie len kvôli peniazom. Príde mi to strašne hlúpe zapratať dom novými vecami, ktoré dieťa nosí mesiac. Ani má nenapadlo to riešiť, ale keď som to povedala kamarátke, zareagovala ako keby som bola totálne nezodpovedná. Som iba v 20 týždni, takze to začnem riešiť neskôr. Kočík, sedačku a matrac chcem nové.

petamich
10. okt 2021

mala som ideu, ze chcem len nove, lebo prve a zrejme jedine dieta a potom som prvu varku darovala, lebo sa narodil valibuk ;) z dalsej velkosti vyrastol o tyzden a vtedy som pochopila, ze blbost 😂 takze ano mam od kamosiek a tiez som par veci kupila na FB markete od cudzich, prislo to vzdy vonave a ciste - oprala som, vyzehlila a hotovo

takze mam nove aj darovane oblecenie a novu aj darovanu vybavicku

tafita
10. okt 2021

@vahcaac ja som s tym uplne ok. Vela veci som mala z bazaru z MK. Velmi rada tu nakupujem.

janci05
10. okt 2021

Úplne pre čerstvo narodené som si kupovala nové veci, ale neskôr nebol problém aj zo sekaca, od známych atd.

gvenduska
10. okt 2021

Podľa mna normálna vec
Ja mám pár kuskou a som spokojná oprala ozehlila a nosili sme.Síce pri niektorých som bola sklamaná že dôkazu take veci poslať ale česť výnimkám
Podľa mna je to veľmi dobrá pomoc aspoň niekde sa dajú ušetriť peniaze v tejto dobe keď sa na deťoch pri všetkom zarába
Ja som kopu veci nakúpila a zbytočne niektoré nemal ani oblečené a teraz mi to len doma stojí

luu1122
10. okt 2021

@vahcaac ano je to v pohode, vacsina malych veci je aj tak malo nosena lebo babatko rychlo rastie. teda aspon ja mam dost veci co mal napriklad maly raz. :D takze za mna urcite ano

zuzudrnda
10. okt 2021

Ahoj. Len pouzite mam pre deti. Staci vyprat a prezehlit. Vyberam si co sa mi paci a deti su oblecene krasne. Navyse pradlo je tym predpratim pri inych detickach zbavene rezidui a chemikalii, ktorymi sa bavlna od pestovania az po spracovanie bohato osetruje. Dlho som sa teme venovala.
Vsetko mam z druhej ruky. Mame na nove, ale ako som spominalal nie je to ani uplne zdrave, ani eko, skor zbytocne. Dieta to nepotrebuje.

maminkadeticiek
10. okt 2021

Jasne ze mozes aj z 2.ruky!Ja som.pri 1.dcerke vsetko nove,mimo toho co som aj podostavala.Pri synkovi uz viem perfektne nakupovat krasne veci tu z MK za zlomkove ceny.A je tu takyyyy vyber!
1.Usetris a veeeelmi.
2.Je to ekologicke.
3.Decka tak strasne rychlo zo vsetkeho vyrastu ze je ti na zaplakanie z toho kolko ta to stalo.
4.Veci po malych detoch z 2.ruky su uplne neznosene pekne.
5.Vyperies,vyzehlis=dezinfikujes.Ziadny problem!
6.Vacsie veci si vezmi aj tu z bazarika,vies si napozerat hodnotenia mamiciek,nafoti ti popise v akom je to stave.A mensie veci ako ponozticky si kup kludne nove.

bona69
10. okt 2021

@vahcaac aj ja som mala skoro všetko,až na niekoľko veci, z druhej ruky, a kupujem aj teraz, keby som mala všetko kupovať nové, skrachovali by sme, a na nete je toľko krásnych vecí za bagatel, najviac sa oplatí veľké balíky s komplet vecami od ponožiek po čiapky, keď z toho vyrastie zas ja posuniem, a jedny a tie ist退€ točím

euka210
10. okt 2021

@vahcaac nemala som s tym problem...aj z bazaru som kupovala

jazula
10. okt 2021

Ahoj, skoro celú výbavičku som mala z druhej ruky (niečo kúpené, niečo z darovacích skupín) a ani z tých vecí nemala všetko oblečené a nezničili sme vôbec nič. Maximálne pribudlo pár mikro žmolkov vďaka praniu…takže som tie veci ešte posúvala ďalej. Za mňa - aspoň bola všetka chémia z výroby a skladovania už dávno vypratá 🙂. Čo som kupovala nové bol matrac a uteráky pre malú. A kočík som dostala nový. Ale samozrejme sme neodolali ani novým ponožtickám a zopár pyžamkám a tak 😂.

lulu2020
10. okt 2021

@vahcaac Ja som na začiatku kupovala všetko nové a polovicu veci ani nestihol vynosiť a nakoniec som ich predávala nové za polovičné ceny...teraz už kupujem 3/4 veci z druhej ruky, deti fakt rýchlo rastú a nestíhajú vynosiť alebo maminky nakúpia viac ako reálne potrebujú a preto sa dajú kúpiť veci v naozaj top stave a ušetriť veľa peňazí...a pomôžeme planéte 🙂

marianna_peskova
11. okt 2021

Ja mám 80 percent detského oblečenia po synovi mojej sestry a som za to neskutočne vďačná, lebo kupovať všetko odznova by ma finančne zruinovalo. 😁 Tiež plánujem posunúť toto oblečenie žene, ktorá to potrebuje, ale samozrejme všetky kúsky preriedim a nechám len tie bez škvŕn a netoztrhané.

elizabet173
11. okt 2021

@vahcaac ja som mala všetko nové, pretože mi nemal kto posunúť, ale posunula som ja, takže nevidím v tom problém.

zuzuliennka1
11. okt 2021

@vahcaac samozrejme, ja som synovi nove veci z obchodu zacala kupovat, az ked mal cca 8-9mesiacov…
lebo dovtedy - naco.. velkosti su po 3 mesiacoch a navyse aj, deti rychlo rastu, niektore veci ani nemal kedy obliect…
od 12m sa predavaju potom 12-18m - takze tam uz za pol roka sa veci aj viac znicia, ale pri malinkych babatkach, ktore 90% casu lezia - v kociku, postielke, alebo su v satke, bez vacsieho pohybu, max. kojene/flasa - nema sa to kde ani osuchat, ani zaspinit….este prikrmy teda - tie su niektore nevypratelne 😂 ked sa to minie s podbradnikom, ale v zasade nic strasne…
jednoznacne bazar - veeeela kuskov najdes aj takmer nove a za zlomok ceny

beata_ra
11. okt 2021

Ziadny problem v tom nevidim, presne pokial sa to vyperie a ozehli 🙂 Je to velka pomoc 🙂

yoxinka
11. okt 2021

@vahcaac
Mám tri deti, jedna kamoška dve, druhá kamoška tri. Kým deti nezačali chodiť do škôlky (tam sa to už dramaticky ničí) VŠETKY veci sme si dokola asi 10 rokov kolovali. Každá mala aj niečo nové, aj niečo od iných ľudí, vždy sme sa stretli a len si dali, čo sme potrebovali ako deti rástli podľa veku a pohlavia. Všetky už máme veľkáčov, ale doteraz si také veci ako bundy napríklad vieme poposúvať. A ver, že všetky tri sme v takej finančnej sitúacii, že všetky deti by sme mohli značkovo vyobliekať každé do nových vecí, ale my v tom proste nevidíme absolútne žiaden zmysel. Nehovoriac o tom, kde väčšina handier vzniká a za akých podmienok, ale to už je iná stránka veci 🙂.

miroslava21
11. okt 2021

Ja som tiez kupovala aj veci odtialto z MK. Nieco som kupila nove, nieco z bazara. Malinke veci sa niekedy oblecu 2x a uz to je male. Su minimalne nosene. Cize sa to oplati. Aj pre vacsie deti sa oplati kupovat, treba dobre pozerat inzeraty a kupis fakt pekne veci za zlomkove ceny.

simca06022011
11. okt 2021

Je to ok, je nezmysel nakupovat haldy veci pre babatka, vacsinu veci maju oblecenu parkrat a hned zo vsetkeho vyrastu. Nestihaju to ani znicit... ja som veci kupovala nove, a teda, s terajsim rozumom, by som si kupila radsej nieco na seba :DD A casom ako som chodila nakupovat a slovenske dupacky stali 20+EUR tak ma aj chut prechadzala.. Ja som napr. nikdy z bazara nenakupovala, v podstate az tento rok som zacala a to uz je velka...
A teda mozem povedat, ze nikdy som ani nic nevyhodila, vsetko islo na bazar.. nemala som jednu vec, ktora by sa roztrhala, poskodila, nesla oprat :D asi mam zazracne dieta alebo co :D

pragmaticka
11. okt 2021

Za mňa dokonca lepšie. Vieš koľko chemikálií a farbív je v novom oblečení??? Potom s a mamičky čudujú že ich deti majú exemy. Použite, 30x vyprate tam už z toho nič nezostane.
Raz som kúpila na 2 ročnú nádherné modré nohavice mojej dcérke. Chcela som ze vypriem ich v rukách, bo som ich na druhý deň potrebovala. Bola som zhrozená, voda komplet tmavomodrá. Vkuse to púšťalo!!! Urobila som fotky a nohavice som vrátila. Bez reptania mi ich vzali spät!!!

lululilien
11. okt 2021

Ja mám kopec oblečenia z druhej ruky. Skontrolujem zloženie, oblečenie s umelinou, ak je modrej alebo červenej farby, alebo oblečenie s gumeným potiskom - neberiem, alebo ide nekompromisne preč.

marcellka32
11. okt 2021

Nemali kto posunúť, raz som kúpila balík oblečenia tu z mk, bolo to tak prevonane avivazou, že ma bolela hlava, nepomohlo moje pranie a žehlenie..ja aviváž nepoužívam