mohli by ste mi prosim vysvetlit rozdiel medzi rychlozavinovackou a perinkou? A potrebujem oboje? Dakujem
@unavenasom prečo by nepotrebovala?Ja som napríklad perinku velmi ocenila,lepšie sa mi s bábätkom manipulovalo,av noci jej bolo akurát ak má termín v lete tak ako som mala ja tak v kočíku na prechádzke som ju mala odkrytu aby jej nebolo horúco a samozrejmä používala som do perinky letnú tenku vložku nie hrubú.Ja by som jej radila aspon jednu kúpiť auvvidí . Rýchlozavinovačku som mala tiež ale ten suchý zips sa i furt rozopínal
@erienka ja som mala iba zavinovacku, podla mna je to fajn vec, hlavne na prve dni a tyzdne, hlavne ak nie si zvyknuta manipulovat s novorodeniatkom, dodava to trosku pocit istoty...ale dost zavisi aj od dietatka, nasmu malemu sa v nej moc nepacilo, on je od narodenia dost zivy, uz v porodnici sa z perinky vzdy volako vykopal , takze u nas po dvoch tyzdnoch skoncila🙂 ale zase niektore deti bez zavinutia nevedia zaspat, vraj im to dava pocit bezpecia, ked su zavinute, pripomina im to maternicu...ci uz kupis perinku, alebo zavinovacku, hladaj co najtensiu, lebo v lete tam ozaj bude babatku teplo...(aby sa neprehrialo, alebo neosypalo potnickami)
@erienka perinka je obliečka zo šnúrkami do ktorej dáš vložku normálne ju dostať v detských obchodoch sú letné a zimné .... zavinovačka je zvyčajne farebná zo suchým zipsom mala som no nic moc my sme síce málo používali lebo dievčata v tom ani byť nechceli používali sme viacmenej len pri kojení a ak niekto z rodiny chcel na ruky tak boli istejší vtedy sa osvedčila zavinovačka so šnúrkami zriedka ich dostať ale dajú sa zohnať 😉 je to taký kompromis ak sa niekomu nepáči biela perinka ale zas nechce suchý zips.... takéto niečo sme mali ale len na dve šnúrky http://zavinovacky.heureka.sk/amy-zavinovacka-n...
@ivanka.7 jasne ved ja nevravim ,že ju musí využívať za každu cenu,len píšem,že ju môže využiťak im to pravdaže bude vyhovovať.Unavenasom písala,že to nebude potrebovať aja si myslím,že je dobre mať doma pre každy prípad vela žien to chváli avela žien to nepotrebuje je to indivvidualne 🙂
@ematko29 preto pisem ze teoreticky nepotrebuje, nie ze ju nemoze mat..treba precitat vsetky slova, nie len cat vety..to znamena ze ju moze ale nemusi mat..nic ine..nie je to nutne vybavenie, ja som pri synovi mala, narodil sa v zime, pri letnej dcerke to bola totalna zbytocnost
Ja urcite doporucujem perinku klasicku so snurkami. Bolo to neocenitelne pre manipulaciu hlavne s velmi malym babatkom prve tri mesiace. V porodnici popros sestricky aby ta vnorili do tajov viazania skutocne je to umenie ale ked sa to naucis tak nic lepsie nie je. Hlavne na noc ked budes rozospata tak chytis perinku s dietatkom za snurky prisunies odsunies a dietatko je vzdy v bezpeci 🙂 mala som aj tu na suchy zips ale vzdy sim sa bala ze sa rozlepi s mala mi vypadne tak to som pouzivala iba ako hraciu deku.ked budes kupovat tu lasicku na leto ti staci s letou vlozkou a kup rovno dve ked jednu pocíka alebo bude spinava tak budes mat hned druhu. Vlozka staci aj jedna.
ja suhlasim s renatkou100... mali sme aj zavinovacku, ale perinka bola super!!! a to som si myslela ze to je uz prezitok... v porodnici som ale pochopila, ze nie je nic lepsie! takze som hned zhanala... je fakt, ze treba odkukat ako to viazu sestricky, aby to bolo pevne aj pekne 😉 nas maly v zavinovacke ani nie ze nechcel byt, ale kym bol maly, tak mu bola prilis velka a ked do nej dorastol, uz bol prilis aktivny a vedel sa z nej vykopat. ked nevedel dobre zaspavat a bol uplakany, zaviazali sme ho do perinky a ukludnil sa troska. a hlavne na tu manipulaciu s novorodencom je to na nezaplatenie - mozes ho nosit ako balicek 😀 mame aj taku tu peknu modernu perinku, ale nebola taka pevna, neviem ani ci preto ze bola hrubsia... tu sme vyuzili na ceste z porodnice, aby bol bol borec pekny 😉 a doma na prakticke vyuzitie svokra zohanala taku, co este moj rocnik pamata a bola super! takze ja by som si pre istotu jednu zohnala a uvidis, ci sa ti osvedci...
rychlozavinovacku len tak prelepis rychlo suchym zispom a do perinky viazes
a nepotrebujes teoreticky ani jedno, duplom ak mas termin v lete