co konkretne potrebujem do porodnice pre seba a dietatko??? lebo tie zoznamy su neskutocne prehnane
Je tu nekonecne vela tem ohladom vybavy dietatka a aj tak treba zalozit novu 🙄
Aj tak sa budes musiet rozhodnut sama co vezmes a co nie a pytala by som sa rovno v diskusii konkretnej porodnice kde chces rodit, tam ti najlepsie poradia co budes potrebovat....v kazdej porodnici treba nieco ine 😉
ahoj, takychto tem je tu uz celkom dost. v zasade sa treba riadit zoznamom konkretnej porodnice,do ktorej pojdes, kazda nemocnica poskytuje mamickam a babatkam rozdielne veci v rozlicnom mnozstve. Do niektorej si treba doniest takmer dva kufre a do niektorej staci igelitka 😀 Ak ma tvoja nemocnica prehnane poziadavky, tak sa treba tomu asi priposobit.
Aj ja som si do nemocnice doniesla dost veci a aj tak mi nestacili (na kramaroch napisali, ze plienky pre babo staci doniest na druhy den, ale hned po porode ma spucovali, ze kde mam plienky 😒
ja som na poslednu chvilu zbalila aj cumlik a zisiel sa🙂, pre seba ber urcite ponozky a zupan, vela mamiciek tam pobehovalo len v nocnej koseli a naboso a na chodbe dost fucalo, pre babo urcite capicku a rukavicky
vela záleží aj od ročného obdobia,,,,ja som si velmi pochvalovala župan,,hlavne ponožky...ale aj podla zoznamu vlastne všetko čo tam bolo sa mi zišlo...všetko som využila.. 😉
urcite pre teba nocnu koselu, zupan, vlozky poporodne, podlozky na prebalovanie hygienicke potreby pre babatko urcite jednorazove plienky, kremik na zadocek, ciapocku, rukavicky, cumlik sa tiez zide a ja som mala aj svoju odsavacku na mlieko keby bol nejaky problem na porodnici ich je m,alo
Záleží od pôrodonice, napr. ja som sa bola pred pôrodom informovať v našej nemocnici. A dostala som presný zoznam, pretože niekde sa podložky a plienky dávajú, niekde nie a pod.
Pre mňa som si brala: nočnú košeľu, aj keď mi bola zbytočná, pretože som musela nosiť hnusnú bielu nemocničnú, župan, papuče, žabky do kúpeľne, detské mydlo, ktoré som pôvodne nemala a kupoval mi ho potom mm, príbor, veľa vložiek, pôporodné nohavičky som si pochvaľovala, aj keď som si nemala dávať, ale bolo mi v nich lepšie, podložky pre mňa a musím spomenúť rektálny vankúšik, pretože to bol taký skvelý vynález!! 🙂
A malého som nebrala skoro nič. Plienky, čiapočku a deku. Všetko ostatné v pôrodnici bolo. Pri druhom bábe by som si už toho ale brala viac, možno by som si vzala aj vlastné oblečenie a vankúšik pre neho, ak by to dovolili. Dudel som nebrala, ani nám nechýbal.
Ja som vyuzila toto:
pre seba: 1x plienka pre dospelych, 5ks podloziek na prebalovanie, 2ks nocne kosele, 2 baliky sietkovanych nohaviciek, 2 baliky poporodnych vloziek (+ nejake hygienicke potreby do sprchy)
pre malu: asi 20ks pampersiek, jecorisovu mast, teplomer,