Akú výbavu potrebujem do pôrodnice?

zuzkal99
18. jan 2012

co konkretne potrebujem do porodnice pre seba a dietatko??? lebo tie zoznamy su neskutocne prehnane

rora
18. jan 2012

Ja som vyuzila toto:
pre seba: 1x plienka pre dospelych, 5ks podloziek na prebalovanie, 2ks nocne kosele, 2 baliky sietkovanych nohaviciek, 2 baliky poporodnych vloziek (+ nejake hygienicke potreby do sprchy)
pre malu: asi 20ks pampersiek, jecorisovu mast, teplomer,

katren
18. jan 2012

Je tu nekonecne vela tem ohladom vybavy dietatka a aj tak treba zalozit novu 🙄
Aj tak sa budes musiet rozhodnut sama co vezmes a co nie a pytala by som sa rovno v diskusii konkretnej porodnice kde chces rodit, tam ti najlepsie poradia co budes potrebovat....v kazdej porodnici treba nieco ine 😉

hradnapani
18. jan 2012

ahoj, takychto tem je tu uz celkom dost. v zasade sa treba riadit zoznamom konkretnej porodnice,do ktorej pojdes, kazda nemocnica poskytuje mamickam a babatkam rozdielne veci v rozlicnom mnozstve. Do niektorej si treba doniest takmer dva kufre a do niektorej staci igelitka 😀 Ak ma tvoja nemocnica prehnane poziadavky, tak sa treba tomu asi priposobit.
Aj ja som si do nemocnice doniesla dost veci a aj tak mi nestacili (na kramaroch napisali, ze plienky pre babo staci doniest na druhy den, ale hned po porode ma spucovali, ze kde mam plienky 😒

randrea
18. jan 2012

ja som na poslednu chvilu zbalila aj cumlik a zisiel sa🙂, pre seba ber urcite ponozky a zupan, vela mamiciek tam pobehovalo len v nocnej koseli a naboso a na chodbe dost fucalo, pre babo urcite capicku a rukavicky

lady511
19. jan 2012

vela záleží aj od ročného obdobia,,,,ja som si velmi pochvalovala župan,,hlavne ponožky...ale aj podla zoznamu vlastne všetko čo tam bolo sa mi zišlo...všetko som využila.. 😉

andrejka1974
19. jan 2012

urcite pre teba nocnu koselu, zupan, vlozky poporodne, podlozky na prebalovanie hygienicke potreby pre babatko urcite jednorazove plienky, kremik na zadocek, ciapocku, rukavicky, cumlik sa tiez zide a ja som mala aj svoju odsavacku na mlieko keby bol nejaky problem na porodnici ich je m,alo

li_la
19. jan 2012

Záleží od pôrodonice, napr. ja som sa bola pred pôrodom informovať v našej nemocnici. A dostala som presný zoznam, pretože niekde sa podložky a plienky dávajú, niekde nie a pod.

Pre mňa som si brala: nočnú košeľu, aj keď mi bola zbytočná, pretože som musela nosiť hnusnú bielu nemocničnú, župan, papuče, žabky do kúpeľne, detské mydlo, ktoré som pôvodne nemala a kupoval mi ho potom mm, príbor, veľa vložiek, pôporodné nohavičky som si pochvaľovala, aj keď som si nemala dávať, ale bolo mi v nich lepšie, podložky pre mňa a musím spomenúť rektálny vankúšik, pretože to bol taký skvelý vynález!! 🙂

A malého som nebrala skoro nič. Plienky, čiapočku a deku. Všetko ostatné v pôrodnici bolo. Pri druhom bábe by som si už toho ale brala viac, možno by som si vzala aj vlastné oblečenie a vankúšik pre neho, ak by to dovolili. Dudel som nebrala, ani nám nechýbal.