Dobry den chcela by som vediet co si mam vziat ako prvorodicka do porodnice citala som toho tu dost ale zda sa mi to moc prehnane vela poprosila by som o vybavu a kozmetiku pre babatko dakujem
nepotrebuješ toho moc. len si zober,podprsenky nočnu košelu podložky do postele plienky pre malé vody si zober papuce na sprchovanie a na nosenie ak máš svoju odsávačku dudlik babetku.,,, a gygienu pre teba.. pre bábetko dáva veci nemocnica aj veci takže tam budeš bábo obliekať do jejich . aspn v my nemocnici to tak bolo 😀
Po porode sa Ti hodia porodnicke vlozky a tie jednorazove nohavicky. Dalej sa Ti hodia inkontinencne podlozky a nieco na osetrovanie hradze. Napr. motherlove spray. Mozes si pribalit aj caj na kojenie a pripadne homeo na tvorbu mlieka, ak homeu veris - Ricinus Communis 5CH. Nejake slapky vhodne do sprchy, ked sa budes umyvat, uteraky a viacero nocnych koseli na kojenie plus zupan a podprdy na kojenie. Bola som v porodnici, kde nebolo treba pre babo nic, len plienky na prebalovanie a vlhcene obrusky. Ale bola som aj v takej, kde sa mi hodilo aj vlastne oblecko pre babo. Na Slovensku klasicky staci oblecko az na cestu domov pre babo. Kozmetiku pre babo si vziat mozes, ale nepotrebovala som ani v jednej porodke vlastne. Zober si krem na zadok, staci Rybilka alebo take, nieco na umyvanie babatka - jeden pripravok, najradsej pouzivam pre deti take ze na telo aj vlasky a na pokozku mozes kupit dake telove mliecko. Nedavaj radsej olej. V porodke, kde som bola, odporucali Excipial, ale inak hocijake jemne, trebars z lekarne. Odsavacku vedia v porodke pozicat. Ja som v prvej vyuzila svoju a v druhej vobec. To uz zavisi od okolnosti. V zasade plati, netreba vela zbytocnosti, vsetko, co zistis, ze Ti chyba, Ti mozu pribuzni doniest a vsetko si mozes v pripade potreby dokupit aj po narodeni babatka, pre seba i pre neho.
@8355057337 je tu vela tem a vela skusenosti .... treba sa orientovat podla porodnice,kde chces rodit. mali by mat zoznam potrebnych veci ...
v zasade: pre mimino ja som potrebovala: plienky papierove (davaju aj v nemocnici, ale vacsinou malo) plienky latkove (pod hlavku, do zavinovacky) podlozky papierove, krem na prdel a lieh na pupok (viac kozmetiky som nepotrebovala, kupali sme v nemocnici len raz, aj to len v cistej vode)
oblecenie - zisti si, ci v porodnici davaju. aj u nas pisali, ze staci na odchod, no ja som vyuzila ciapocku, rukavicky, aj kosielky (erarne mali take stare komunisticke, co mu boli este aj velke)
pre mna: vlozky, podlozky do postele, papuce, aj do sprchy, nocne kosele (niekde aj tie davaju - no svetla vynimka), mala somvlastnu odsavacku a vyuzila som ... najviac som ocenila jednorazove nohavicky a papierove utierky namiesto uteraka do sprchy (ked som krvacala, nezaspinila som uteraky) ... tiez, ked sati zacnu nalievat /aj pretekat prsniky, pomoze plienka/prsne vlozky ... treba aj krem na bradavky ...
a este vsetko, co nosisdo nemocnice - niekde aj pribor, toaletak a teplomer, uteraky ...
ja som mala aj vankusik cestovny na sedenie - vyuzila som ...
off topic: to mas ako nick rodne cislo?
Zoznam by ti mala dat porodnica,v ktorej budes rodit. Pre babo som v nasej nepotrebovala ziadnu kozmetiku. Len plienky, lebo tych davali len 5ks na den, a vlhcene utierky. Z oblecenia ciapocku, rukavicky a deku. Pre malu mi doniesli aj ponozky,lebo mavala studene nozky. A pred odchodom z porodnice ti donesu pribuzni oblecko pre babo.
Pre seba som potrebovala: Kozmetiku(cize aj vreckovky),zupan,papuce,ponozky,osusku,uterak. Prio.daco na citanie.
Lebo v mojej som vyuzila erarne kosele (ale kto chcel mohol mat vlastnu). Vlozky,podlozky a aj nocne kosele sme mali k dispozicii a mohli si ich brat podla potreby. Ale v daktorej potrebujes vlastne.
Jedine som si vzala tie sietkove gatky tie nedavaju.🙂
Vodu. Tu maj so sebou a nech ti aj nosia. Jasne mobil,nabijacku. Sobasny list alebo ten o priezvisku dietata. Prip.aj pribor,pohar, ale nam nakoniec dali,takze som mala opat erarny. Niekto si berie aj knizku ci casopis.
1.x som sla s kufrom jak na tyzdnovu dovolenku,2.xuz poucena,som zredukovala na minimum a sla s malym kufrom.
Pre babatko Vam stacia plienocky pre novorodenca, krem na zadocek (odporucam Bepanthen Care mast vhodny od narodenia) a oblecenie na odchod domov. Ostatne nam v porodnici dali. A aj tim maminkam, ktore si nieca zabudli, pripadne odrodili neplanovane, nemocnica poskytla potrebne veci a neskor im ich rodina zadovazila.
Ahoj daj mi email poslem ti, mam velmi fajn zoznam🙂