Akú veľkosť sandál na leto?

brady1
4. máj 2014

Ahojky, moja Ema teraz nosi velkost 23, ale strcim tam ešte prst zo zadu sice ledva ale strčim. Aku velkost sandal mam kupit na leto?

marissenka
4. máj 2014

asi 24 😉

brady1
autor
4. máj 2014

@marissenka dik aj ja si myslim 😎 , len ked vidim 24 tak sa mi zdaju tak strašne velke 😉

brady1
autor
4. máj 2014

ako casto sa meni velkost nožičky u dvojročneho dieta a je to väčšinou pravidlo?

prasiatko30
4. máj 2014

@brady1 no neviem u sanǎdaliek je to velmi relativne lebo ja vela krat babam kupujem aj o cislo mensie sandalky ako maju zavrete topanky - najlepsiemzobrat dieta a vyskusat lebo ja neviem ci sa mi to len zda alebo je to tak ale oni meraju asi len vonkajsiu podrazku na urcenie cisla co pri zavretej topanke je menej ako pri sandalke. Ja teraz napr mladsia ma tak 26 - 27 zavretu topanku a veru na sandalky tiez bude asi 26 ale to uvidim az ked si to vyskusa na zivo

chrumka84
4. máj 2014

@brady1 nechcem sa ta dotknut, ale tato metoda, ze prst do topanky, nie je správna. Deticky vedia velmi pokrčit prsteky. S najväčšou pravdepodobnosťou su jej uz 23 male.
Najpresnejšie je vybrat vnutornu vlozku, odmerat ju. Ked nejde vybrat, skusit odmerat tvrdím papierikom a odmerat aky je dlhy. Nozicku odmerias tak, ze polozis dieta na papier postojačky a obkreslis nohu. Ideálny nadmerok je 1,2cm.
Vid tu:
http://www.nohynaboso.cz/cesta-do-hlubin-detske...

euka210
4. máj 2014

24. Moj nosi 24 a kupili sme 25. sandalky v. 23 mal minule leto a nosil ich potom este ako papucky doma na jesen. Nasmu napr. rastie nozka pomaly. A sandalky maju tu vyhodu, ze presne vidis kde su prsty.

brady1
autor
4. máj 2014

@prasiatko30 dakujem za radu

brady1
autor
4. máj 2014

@chrumka84 dakujem za radu 😉

lilitela
4. máj 2014

@brady1 To zavisi od vyrobcu, ale podla mna, ak mas priestor v topankach, tak rovnako velky aj v sandalkach, lebo mame maj, a len co prejde toto ochladenie, tak sa tu budeme parit a dcere uz zacnem davat sandalky. Vlastne, ked kupis 23 aj 24, tak sa nic nestane, lebo nam noha v tomto veku rastla tak kazde 2-3 mesiace o cislo a my sme nosili az do konca septembra v teple dni.
Inak suhlasim s @chrumka84 s malym dodatkom, ze ja som nohu neobkreslovala (1. dcera tak dlho neobstoji a 2. zda sa mi to stale "nepresne"), ja som, ked stala naboso, jej spredu, aj zozadu prilozila krabicu, a spravila usecky.

brady1
autor
4. máj 2014

@lilitela dik za radu, inak ani moja neobstoji 😒