Ahojte, chcem sa spytat kedze dopredu neviem ake velke bude babätko ked sa narodi (i ked teraz na ultrazvuku mi povedali ze ma 2900 gramov) ale za 4 tyzdne to uz bude ine cislo. Neviem aku velkost oblecenia zobrat do nemocnice ked budeme odchadzat domov. Mam nakupene len velkost 62 aj to z roznych obchdov a napr. body z jedneho obchodu vo velkosti 62 je uplne ine ako body z druheho obchodu tiez vo velkosti 62. jedno je uzucke a druhe sirsie. Nevadi ak rovno zoberiem do nemocnice velkost 62 aj ked to mozno bude velke?? Lebo nechcem teraz narychlo kupovat mensie cislo,ktore mozno vyuzijem mozno nie. Poradte. A staci ked dietatku obleciem body s kratkym rukavom, ponozky, na to dupacky, ciapku a dam ho do perinky a zabalim do deky? Je to hrube alebo tenke? Dakujem.
kup urcite nieco v 50tke, body s dlhym rukavom nie kratkym, a podla mna by si mala mat viac oblecenia min. vo velkost 56, do coho ho budes prezliekat ked Ti bude doma grcat, atd
Moje baby mali vsetky cez 3,5 kg a 52 cm a 56-ka im bola este velka 😀 Ale tak ak ti nevadi, ze sa ti v tom babo bude topit, par tyzdnov mozes zahybat, kym dorastie 😀
A co obliect by som riesila az potom, podla pocasia, lebo teraz je 20 stupnov, potom moze byt aj o 10-15 menej.
kup 56 ku ... a viac kusov najma body a take tie pyzamka dupacky v celku aspon ... overal sa da kupit vacsi ale to co ma ist na telo by nemalo byt uplne velke ... aj kvoli udzaniu teploty u novorodenca... a kludne to moze dva mesiace nosit a take male dieta dost sa prezlieka ... pogrcka sa prekaka a pod..
sak kup kludne z bazaru ...
Popytaj sa svokry kolko meral a vazil manzel a rodicov kolko si merala a vazila ty ... a budes priblizne vediet ake by mohlo byt babatko ... moj mal takmer 4 kila a aj tak som mu prve tyzdne davala 56tku, potom sme presli na 62. Do 50tky by som ho asi ani nenapchala 😀 Urcite by som kupila par kuskov 56tky, ak budes mat priemerne velke dieta tak ju urcite vynosite.
Odporucam kupit okrem body aj tenke bavlnene overaliky namiesto/okrem dupaciek, uz bude chladnejsie a takto je to velmi prakticke - na ruckach a telicku mas rovno dve tenke vrstvy.
50ka je zbytocna podla mna, to je na pol dna aj s obliekanim. to je pre baba narodene predcasne a malicke. ...ak nehces, aby male "plavalo" v 62 kupsi jeden set 56, ten vyuzijes aj pri prvych navstevach lekara. doma moze byt aj v tych 62, len na von by mu mohli byt velke napr okolo krku,tak aby ho akurat tam neprefuklo napr. ja beriem do porodnice tiez set 56 - bavlnena - kosielka s dlhym, dupacky a svetrik.na to uz len zavinovacka a sup pod deku v sedacke. (zavinovacku mam taku, co sa da do sedacky zavinut)
@martina374
Moj nazor je taky, ze zbytocne kupovat tie uplne malicke veci. Ale to som az teraz mudra, lebo pri mojom babo som nektorie veci vobec ne vyuzila. A to je presne o tom, ze si aspon dlhsie vyuzijes vaksie oblecenie.
@martina374 Presne ako ti píšu baby. Treba kúpiť aj veľkosť 56, podľa mňa bude 62 až moc veľká. Aj 56 bude na začiatok dosť veľká. A určite dlhý rukáv a nie krátky. A naozaj to nestojí veľa, veď sú akcie v Tescu, kde sa dá 5 kusov kupiť za pár eur, alebo v bazáre. Určite na tom nešetri.
Ahoj, ja som kupovala 62 a 1ks body s kratkym a 1 s dlhym 56 do porodnice a k lekarom. Inak maly nosil 62, rukavy vyhrnut a nozicky aspon lepsie kopali. Narodil sa ako 52cm, a uz po mesiaci mu ta 62bola akurat a dalsi mesiac sme presli uz na 68, takze som rada, ze som male nekupovala. Ale kazde dieta je ine.
@martina374 ja som mala zopar kuskov vo velkosti 56. A zvysok bola 62. Obe deti mali 48 cm pri narodeni.
50 som vobec nekupovala. Naco. Na 2tyzdne? Ine su predcasniatka,tym je casto i ta 50tka velka.
Ja som mala jarne deti,tak neviem,ako obliec jesenne dieta na cestu z porodnice,ale asi zavisi od pocasia pri prepustani..
Ja som ich mala oblecenych rovnako,no dcerka mohla byt aj menej oblecena,lebo v ten den bolo strasne teplo...
Ale mali obaja dlhy rukav,dupacky,ponozky.a kabatik a rifle.
@martina374 a este aj capicu a deku prehodenu cez vajicko. No my sme mali kratku cestu autom.
@martina374 das ho do perinky a potom do autosedacky? Ci do kocika? A ano, treba aj 56 aspon zopar tych pyzamiek/overalov, moj mal 52 cm a mesiac nosil 56. Ja to vyhrnanie rukavov neznasam. A urcite mu daj body s dlhym rukavom. A mozno by som zvazila aj svetrik, podla pocasia...
56ku. Moj maly mal 4,2kg a 56 sme nosili aj 2 mes. Pri narodeni bola velka.
50ku by som nekupovala. Nemusi mat presne padnuce oblecko. Ale v 62 ti zmizne.
Odporucam body s dlhym rukavom co sa zapina tak priecne cez telo, hm take ma a polodupacky a na spanie overal-dupacky
ahoj, určite budeš potrebovať veľkosť 56. moja má 4tyždne a nosíme 56 tku. 62ky sú jej veľké.
Nakuknite aj ku mne, coskoro pribudne viac veci, aj na oblecenie a v novembri predajna v BA 🙂
Do porodnice urcite 56ku. Aj ked je babatko vacsie 56ka mu bude urcite dobra.
Chcem sa opýtať ,pôrod mám v decembri aké mám zvoliť oblecenie do pôrodnice a domou ?
50ku len moja dcéra mala 3150g a 50cm