Ahojte,
som prvorodicka, babatko (dievcatko) sa ma narodit vo februari, a pomaly si zacinam robit prehlad toho, co vsetko bude potrebovat. Konkretne ma zaujima oblecenie, v akych velkostiach a co vlastne bude take babatko potrebovat cca na prvy mesiac zivota ? Niekde uvadzaju velkost 50, niekde 56, som z toho jelen 🤦♀️ vopred dakujem za rady .
50tka bude dobrá tak na cestu z pôrodnice domov, za týždeň z toho môže vyrásť... Takže 56tku kupuj radšej hneď 🙂 čo sa týka takých zimnejsich overalikov to by som možno aj 62 brala...
tak je jedno ci je to dievca ci chlapec, podtstane je ci bude mat 2800 alebo 3800g 🤣
Moji synovia sa narodili ako 3500 a 3800 a 50tku normalne mesiac nosili. Ziadne bodycka a teplaciky,proste dupacky na zips na prvy mesiac, nech nemusim prevliekat nic cez hlavu,rychlo vyzlecem rychlo oblecem… Potom 56tky jasne aj dupacky aj body aj teplaky. Cca do 3 mesiaca a potom uz 62ky a tie mali dlhsie.
Záleží akí vysokí sú rodičia... Naša princezná sa narodila s mierami 4430g a 60cm, takže ani veľkosť 62 poriadne nenosila, ale išla viacmenej rovno do 68. 😂
No tak ja mám deti 4 kg pri pôrode chvalabohu som sa vybavila aj patrične
56 fakt pár kúskov oblečenia moja nosila tak cca v pôrodnici čiže týždeň
Väčšinou som brala 62 aj overaly a podobne
Ja som nasu uz v porodnici do tej 50tky neobliekla.. ledva do 56 tu nosila asi tak 2 tyzdne lebo uz sa narodila s 55cm. Cize ja by som 50 uz nekupovala vobec
moje deti nosili 56 týžden, potom už 62.
Nasmu starsiemu, ktory sa narodil ako 4-kilovy, bola 56-tka dobra tak 2 tyzdne. 50-tku by som nekupovala.
Na poslednych kontrolach pred porodom ti povedia, kolko priblizne bude mat babo pri narodeni, riadila by som sa tym.
Ahoj ja mám februárovú babu. Budeš potrebovať body s dlhým rukávom najlepšie zavinovacie, legínky, ponožky, alebo pančušky.Tenké rukavičky aby sa nedoškriabalo, nechtíky majú strašne ostré. Svetrík, mikinku, čiapočky, overal na spinkanie. Na von tiež overal do kočíka.
Obliekať o jednu vrstvu viac ako sebe. ja som sa tak naučila 🙂 Kúp si pár kúskov veľkosti 50 ale viac 56. Uvidíš keď sa narodí, dnes je už všetko dostupné v každom obchode keď by si aj mala málo dokúpiš 🙂
Moja sa narodila v 37mom týždni s veľkosť mala 42 bola malinká
To je veľmi individuálne. Ja som mala niečo málo veľkosť 50 a ostatné 56 a väčšie, keďže každý do mňa hučal, že tie male veci si max na par dni. Realita bola taka, že sa mala narodila skôr, bola krpatá (keď sme šli z pôrodnice, tak mala 46cm a 2280g), takže muž za ten čas, čo som bola v pôrodnici zháňal tie mini veľkosti, lebo v 50tke bola ako utopená.
Ono reálne malé bábo toho tak veľa nepotrebuje, za mňa najlepšie oblečenie pre malé bábo sú overaly alebo body + polodupačky. Pre februárové dieťa samozrejme aj zimný overal, hrubšie čiapky atď. Veľkosť by som šla od tej 50, no len zopár ks.
Jaj mam akurat 3t slecnu.narodila sa 50cm.50 je je stale dobra,56 vacsia.zimny overal som brala 62 ze ved nevadi vacsi ale je to priserne velke az sa v nom topi a jeduje.dokupila som 56 ta je zase uzka a ledvaj ju tam navleciem. Odporucam otvaranie k obom noham nie len k jednej.Pouzivame body na dlhy rukav na to dlhy rukav svetrik mikina najlepsie otvarane nie cez hlavu ,teplaciky aj so spodkom ,ponozky teple rukavicky capicky
Veľmi závisí od bábätka. Akí ste boli vy rodicia? Ja som mala 2700g v 40.tt, muž 3000g. Ani jedno z našich detí takúto váhu nedosiahli, takže som začínala č.44, potom 50, 56.
Ak nie ste vysokí, teda obaja aspoň 175-180 cm, stačí pár kúskov body s dlhym rukavom a overalikov 50 na prve dni, týždne, potom 56 body, overaliky polodupky. Hrubší overal 56. Zo dve čiapočky a bavlnene rukavičky.
My sme zacinali 56 a za 3 mesiace isli na 62. Cize nekupuj toho vela. Idealne je kupit nejaky balik veci po zimnom dietati. Ja som tak nakupila, balik 80kusov letný chlapcek. Podla mna tam bolo aspon 120 kusov lebo realne skoro cely rok som dokupovala minimum veci. Veci boli v 100% stave. Milion veci ti zacnu posúvať kamosky a rodina, potom vsetky babky a tetky. Ked ti nieco chyba dokúpiš. Co som investovala je dobry fusak a ten som vedela využívať aj ked bol vacsi.
Ja som začínala od 56
No ale to záleží aká veľká sa to narodí. Moja februárová mala 3050gr a veľkosť 50 jej bola veľká...
Zalezi ake velke babo sa narodi. Prvy syn mal 50cm a 56 mu bola obrovska.
Zase dcerka uz mala 52 cm. To som ju so 50-tky ledva dostala. Ozaj ze iba na cestu domov.
Treti syn mal 54 cm. A 56mu bola akurat 😂
Tak si vyber.
Kazdopadne staci ti toho ozaj len par. A ak mas aj susicku oblecenia tak duplom. Rychlo aj operies. Aj vymenis. A hlavne babo z toho extremne rychlo vyrastie.
Prvy mesiac, az dva som mala malu oblecenu len v overale so zatvarajucimi rukami a nozickami zavrenymi a pod tym body s kratkym rukavom alebo tielko. Ziadne teplaky, body a polodupacky a ponozky... ked sme sli von suplasom na ro plysovy kombinezu a do fusaku a prezliekala som len ked to bolo pokakane, pocikane alebo pogrcane 🙈
Pozri, to ti tu nikto nepovie presne, každá máme iné dieťa.Moja dcéra keď mala 7 mesiacov nosila len veľkosť 62 a syn ju nosil keď mal týždeň
@tanyan rovnako ako moj druhorodeny. Nakupene body 50+ a on hned 4,5kg a 60cm 💪🤦🏻♀️
56 si myslím že môžeš v pohode nakúpiť, a ak chceš mať istotu že keby niečo tak pár kúskov 50 🤷♀️… to záleží od dietata… moja prvá keď sa narodila mala tuším 52 cm ona tu 50 ani nenosila, rovno 56 už v pôrodnici … tak som sa tak vybavila aj na druhu dceru a ona sa narodila mala 49cm 🙈😅 takže v 56 plavala ale tak dovezla to asi za 3 tyzdne 🤣
@mamamasama Je to radosť... 🙂 Teraz má slečna už 9 rokov - s výškou 152 cm jej kupujem už väčšinou dámske oblečenie XS-S a topánky jej kupujem 37-38. Doma mám vďaka rastovým skokom plné krabice oblečenia, ktoré nevynosila, niektoré aj s visačkami.
Prva dcrera mala ledva 3.kila tak.myslim ze druha nebude vacsia.mam.par.kuskov 50 a ostatne 56.hlavne zavinovacie body a pyzamka.jednu teplackovu supravu a teply overal..co bude treba dokupime postupne.
No ja som ani netušila, že 50 existuje, kupovala som od 56 :D
Ajoj, ja mam januarovu. Kupila som oblecenie 50 to jej bolo akurat, ale viac som mala c 56 to som jej zahla rukavy a bolo to v pohode🙂nakup si hlavne bodycka (take aby sa dali z rukavov aj rucky zakryt), teplaciky(aj s tymi spodkami co su namiesto ponoziek). Pyzamka idealne na zips, lebo v noci zapinat gombiky je jemne na nervy😂 potom mala este zopar svetrikov, teply overal, ciapocky a fusak do kocika.