Akú odsávačku mlieka kúpiť?

thinna33
28. aug 2015

Mám ploché bradavky a bojím sa že kojenie bude problematické. Chcem si preto kúpiť pumpičku na formovanie bradaviek, no určite aj odsávačku, ževraj pomáha aby sa dieťa prisalo. Len neviem ktorá by bola vhodná, z tých ručných ste boli s ktorou spokojné? Ďakujem 🙂

seahorse27
28. aug 2015

Avent bola super.

nevenka
28. aug 2015

kazdej vyhovuje nieco ine, zavisi od mnohych veci, aj od toho, ci ju budes pouzivat len zo zaciatku, prilezitostne alebo intenzivne, kolko mlieka budes mat a ako lahko sa ti bude spustat...

Ja som v nemocke nemala vlastnu, sestricky mi doniesli 3 druhy manualnych, ostala som pri Avent-ke, tu mi manzel kupil a uspesne sme ju pouzivali, ale mne mlieko striekalo a maly sa nevedel prisat a poriadne si vytiahnut, takze po kazdom kojeni nasledovalo odsavanie a dokrmovanie mojim mliekom. To trvalo cca do 4 mesiaca, potom sme uz presli na plne kojenie. Bradavky som tiez mala take plochsie, ale to sa casom vytaha a nie je to vobec podmienka prisatia, babo sa nema prisat na bradavku, ale musi chytit vacsiu cast dvorca do pusinky. to s tvarom bradavky nema moc spolocne. Ked svokra pocula, ze hned na druhy den mi odporucili klobuciky, ona ako sestricka, co dlhe roky robila s novorodencami, mi povedala, ze mi ich vobec netreba, ze mam normalne bradavky a treba sa len pokusat o spravne prisatie, nuz, sestricky sa chceli rychlo zbavit roboty... 😖
Potom som od kamosky mala pozicanu odsavacku Medelu elektricku na obe prsia naraz, to bola parada s nou odsavat, a tam su aj rozne nadstvce, myslim velkostne, podla velkosti dvorca od S-L tusim...ja mam vacsie prsia a aj dvorce, to S-ko mi bolo mensie, ale prilezitostne to nevadilo, mozno s vacsim by som odsala pohodlnejsie a rychlejsie...
Takze ak chces dopredu kupovat, tak skor lacnejsi manualny variant, na rozbehnutie laktacie, ale odporucam skor kontakty na laktacne poradkyne, aby cim skor pomohli spravne sa malemu prisat, to je to najidealnejsie riesenie a odsavacku mozno vobec nebudes potrebovat...iba ak vynimocne...

nevenka
28. aug 2015

@thinna33

tie balonikove lacne ani nekukaj, to sa namakas a neodsajes nic, tie pakove su lepsie, bazarova Aventka nevyjde az tak draho a celkom sa mi v porodnici pacila aj MaM odsavacka...ale s tou Avent manualnou som bola spokojna, manzel kupil cez bazar celu sadu aj s flastickami, cumliky sme kupili nove...

thinna33
autor
29. aug 2015

Dakujem!!! 🙂 🙂 😉

zuzkagu
29. aug 2015

pre mna bola naj naj medela harmony páková, teraz som si ju kúpila ja pri treťom tu na MK z bazara som za nu dala 12 € aj s poštou a je ako nová, takže skús popozerať,ale chvália si aj avent, ja som nadmieru spokojna s medelou či už pred 10 rokmi alebo pred 7 🙂 určite budem aj teraz

thinna33
autor
10. sep 2015

dakujem velmi pekne za rady, tak sa rozhodujem medzi AVENIT pakovou alebo Medelou Harmony - tú som našla na bazáre najlacnejšie za 20ku, ale aj za 40 predavaju baby, sranda. A ktovie po kolkatej mamičke to putuje..

Mám si teda kupiť aj tú pumbičku na vystúpenie bradaviek? teraz neviem.