Milé maminky, akú kozmetiku používate pre svojich začínajúcich pubertiačikov? Dcérka má 9 rokov a už sa jej na tvári začínajú robiť pupáčiky a uhríky.. Máte odskúšané nejaké pleťové vody alebo krémiky, ktoré sú pre takýto vek vhodné? Ďakujem za každú odpoveď a názor 🙂 ..
9 rocna dcerka ma este na kremy trosku cas,este sa ich napouziva za zivot dost,ma este jemnu tvaricku, co stale dozrieva a pokozka potrebuje dychat,takze si myslim,ze na taketo veci ma este cas 😉 😎
ja bysom take problemy riesila s koznou lekarkou.aj to len v tom pripade ak by tie "nedokonalosti" boli vo vacsom rozsahu 🙂 inac by som to zatial nechala tak...
@eridia
V prvom rade, aj ked sa jej postupom casu zacne mastit tvaricka viac, vyhybajte sa vodam a kremom s obsahom alkoholu. Aby jej pokozku este viac nevysusovalo a nenutilo tak k zvysenej tvorbe mazu.
Teraz je uz vhodne obdobie, aby si zvykla dvakrat denne - rano a vecer - umyvat tvaricku. Treba ocistit tvar od potu, prachu, mastnoty, aby sa jej stav nezhorsoval. Staci jemne detske mydlo alebo klasicke Dove mydlo (ma hustu penu a je jemne). Na vyrazky kupte cajovnikovy olej alebo sudocrem a kazdy vecer potrite iba zapalene miesta.
Netreba kupovat specialne vyrobky, ma este na to cas. Vystacite si s minimom, staci zachovat pravidelnost.
@eridia V prvom rade super ze sa tym zaoberas moja mama to povazovala za zbytocne a svoje som si s pletou odtrpela ja by som napriklad lahku kozmetiku ako vhodny krem ci pletova voda nevylucovala. Kozneho odporucam iba keby nastali naozaj nejake zavazne problemy s ktorymi si neviete rady lebo ja s koznymi zas nemam 2x dobre skusenosti vacsinou extremne liecby roznymi sajrajtami ala Dalacin a pod. Moja mala ma napriklad 7r a teraz sa jej par krat vyhodili mini pupiky a vecer sme to po umyti pretreli pletovou vodou Bioderma a pupiky sa stratili. Ja budem velmi dbat o starostlivost o plet malej kedze keby zdedila moju tak to chcem hned podchytit 🙄
@eridia mydlom neumyvat,len jej pokozku vysusi.Radsej jej kup jemnu plet.vodu bez alkoholu a kludne aj jemny nemastny krem.Zaklad je cistenie-vecer oplachnut vodou,potom docistit pletovou a nakremovat.Rano staci pletovou a nakremovat.Zbytocne ani obyc.vodou neumyvat,plet sa presusi a o to viac jej budu pracovat mazove zlazy a budu sa jej este viac upchavat pory.Na zapalene miesta len na noc natriet krem s tee tree alebo nejaky iny hojivy,na trhu je ich dost.Ak mas otazky,kludne mi napis 😉
dazdovka myslela toto:
https://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE
Ma tam chybu, nie 10 minut, ale 10 sekund v mikrovlnke!
Ja som mojej pubertiacke kupila setrnu pletovu vodu Bioderma Sebium + krem k tomu...v lekarni. Su super, po 3razoch bolo po pupienkoch...aj ked cakam, ze sa zas objavia, ked puberta nastupi prudkejsie...Teraz ma 13rokov.
Na aknoznu plet sa nam najlepsie osvedcili Z AVON-u rad kozmetiky Clearskin. Pouzivame to doteraz🙂
mne kedysi dávno pomohla pleťová voda od clean and clear.
a ešte nezaťažovať pleť, teda žiaden make-up, púder, pleťové masky, nočný krém atd. myslím že postačí nejaká pleťová voda proti akné a cez deň nejaký krém podľa typu pleti. ak nemá mastnú pleť, tak skôr nejaký ľahší hydratačný krém, ak má mastnú pleť, tak môže byť aj taký na akné.
momentálne to tiež riešim,syn má 11r. a vidím,že sa mu objavili prvé "čierne bodky",kedže ja som v puberte mala veľmi problematickú pleť,snažím sa už od počiatku niečo s tým robiť,aby som si neskor nevyčítala,že som niečo zanedbala... Práve som mu objednala tonizačnú vodu z Avonu na čierne bodky,myslím,že nebude na škodu,keď začneme čistiť pleť a uvidím ako to bude pokračovať...
ja by som išla proti krémom... pokožka sa prirodzene mastí, regeneruje, a vysúšaním, či mastením sa len narušuje prir. rovnováha. Ak, tak ako bolo spomenuté, umyť aspoň ráno a večer tvár studenou vodou a mydlom.
pre taku malu slecnu by som skusila nieco prirodne z lekarne
určite mydlom neumývať.mydlo vysušuje pokožku a to narušuje film na pleti,pokožka je podráždená a reaguje na to zvýšným mastením a to je živná pôda pre akné a komedómy.ak má problém s akné,tak treba dohliadnuť v prvom rade na stravu a pitný režim.jej ešte netreba veľa kozmetiky,skúste pleťovu vodu od biodermy,čistiť pleť ráno a večer.krémovať nemastným krémom,trebars tiež bioderma.
Ahojte,rada by som zaktualizovala temu, poradte prosim cistiacu kozmetiku pre teenegerov. Dcera ma 10rokov aobjavuju sa jej cierne.bodky ma nose.
netuším...ale tiež ma to čaká, dcerka ma 7 rokov a zatial davame tuto kozmetiku https://www.notino.sk/deti/?f=1-1-22932-22937-23003 zatial som sa pozerala tu a neviem ktorý by bol dobrý. Podla čoho to vyberat
je dost mlada, takže by som skusila niečo bez chemie, kludne nejake bio kremy
Ahoj, moja krpana vyskusala uz toho viac, zacala som s prirodnou kozmetikou Alverde z dm, ale skusili sme aj experimentovat, napr. namiesto drahych pruzkov na vytahovanie porov z oblasti nosa pouzivame cistu zelatinu a mlieko (za lyzicu praskovej zelatiny zmiesame s lyzicou mlieka, dame na 10 min do mikrovlnky, po vybrati este pomiesame a nanasame stetcom na oblast, kde chceme povytahovat sajrajt z porov) a funguje super, i ja tak pouzivam 🙂