Ahojte budem mat prvé dieťa a chcela by som vedieť akú kozmetiku pre dieťa ? S akou značkou ste boli spokojné?
Kozmetiku pre novorodenca nepotrebuješ, to je len reklama a marketing
Jedine čo potrebuješ je lieh na pupok, mydlo na ritku napr seba med a krém proti zapareninam napr sudocrem
Dieťa so zdravou pokožkou nepotrebuje ziadne krémy mlieka sampony a podobne
My máme 6 tyždnové babo a davame kozmetiku HIPP ktorú jej davali v nemocnici. Občas telový krem a sprchač keď je moc suchá. Na ritku bepanthem, keď urobí veľkú spúšť tak sudocrem a na bruško Pupík. Podľa potreby Sebamed krem na tvár. Inak nič netreba dávať stále. Okrem toho pupíka to dávame každý druhý deň a masirujeme.
A ešte plienky použivame z DMky. Dostaneš od gyn tašku so vzorkami a tam je jedna z DMky a pri narodení box kde je vzorka plienky z Lidlu Lupilu. Tá nám pretiekla tak sme ostali verné DMke.
Plienky - nám sa osvedčili najlepšie Babylove z DMky
Z kozmetiky - na umyvanie sprchač Hipp (pouzivam len na zadok, inac cista voda) a nechtikova masticka Babylove (tiež na zadok)
Za mňa weleda, prírodná kozmetika 😊
Za mňa postačí krém na zadok (spiridea, rybka, sudocrem) syndet (sebamed), pripadne bepanten...
Lekárenské značky, u nás teda Bioderma a La rosche posay, žiadne prírodne a lacne drogeriove som nedávala, mala je bez problémov s pokožkou uz vyše roka.