Ahojte. Len si robim prieskum. Viem ze novorodenci by mali spinkat na rovnom. Ale co ste davali vsetko do postielky? Davali ste vankuse/mantinel/vrkoc? Neni to zbytocne? Ci je to prave pre bezpecnost babatka, ze ked sa zacne pretacat aby sa neudrelo?
Co este k tomu dat? Staci na prve mesiace len matrac s plachtou a maximalne hniezdo?
Mala som mantinel a pod matracom ten klinovy vankusik a monitor dychu. Ziadne vankuse ani paplony som nedavala kvoli riziku udusenia. Moja velmi nechcela spat zviazana v perinke alebo zavinovacke, tak len tak “na volno” lezala. Do hniezda som ju davala, ked spinkala cez den napriklad v obyvacke na gauci, nech mi nahodou nespadne.
Nas tam mal uplne prazdno, az ako rocny dostal mojkaca.
Mala som mantinel, dieťatko buď v perinke alebo v zavinovačke, ale mal tam svojho mojkacika a pri prvom som mala aj ten baldachýn ale zbytočne
Moj maly nemal nic. Matrac, nepremokava podlozka, plachta a vybavene. Spava v spacom vaku
Nasa mala mantinel a hniezdo...najprv spavala v zavinovacke, ked bola vacsia, hniezdo slo prec a spala v spacom vaku
Nemá tam byt nič. Môje deti tam mali mňa s vankusmi a paplonmi nakoľko svoju posteľ vytrvalo ignorovali 😅
Z jednej strany (od steny) mame vankuse a z druhej (do priestoru) vrkoc. Mala ma pol roka a velmi rada tam spinka. Vankuse maju volany, tie zmoli medzi prstami, hladka ich. Mam ich pripevnene jednou snurkou, aby na nu nepadli. Vankusiky su male, aj keby sa dostala medzi nich, tak udusenie nehrozi. Postielku mame pri stene, tak plnia izolacnu funkciu, aby jej od steny netahalo. Paplon nechce, ma radsej deku. A baldachyn sme dostali, ale nezavesili. Zdalo sa mi to ako lapac prachu.
Ja som mu nedala nič. Iba matrac a maly bol v perinke. Teraz má 9 mesiacov a má tam iba paplon a mojkaca
Moja spala v hniezde a na vankúši, aby mala hlavu vyššie.. novorodenec sa ešte nepretaca sám, takze podľa mna mu mantinel ešte netreba, ale ak ho chceš, prečo nie..
ja som mala okolo hniezda ešte dekoračný vankúš - obláčik a mesiac.. a moja ma 7m a stále spi tak isto
Nič tam nie je potrebné dávať
Dala som tam len novorodenca v perinke, neskor babatko v spacom vaku.
Ja ti odporucam zabezpečiť paperovu perinku najlepsie od Evy kriedronovej je to investícia minimálne na 4-5 rokov
Novorodenec by prave nemal spat na uplne rovnom povrchu preto je ta perinka top mi mame k tomu aj vankusik a je to super vec 🙂
Nič. Iba bábätko v zavinovačke/ spacom vaku
A ked ti odmietne spat v postielke, tak mas po probleme 😉
matrac, plachtu, mantinely, perinku, deku a dietatko bolo ešte aj v zavinovačke
Do pol roka cca klinovy vankúš, zavinovačka a hniezdo. Od pol roka som hniezdo a zavinovačku vyhodila a nahradila mantinelom, lebo sa v postieľke udierala. Od narodenia prikrývam len dekou, žiadne veľké periny...
vankúše sa neodporúčajú. čím menej somarín v postieľke, tým bezpečnejšie pre dieťa. My sme mali len mantinel, aby bol malý chránený pred prievanom. Žiadny vrkoč ani hniezdo. Ale ak budeš mať len madrac a zavinovačku (resp. niečo, do čoho ho zabalíš, prikryješ), bude ti to stačiť.