Chcela by som zacat dcerku plienkovat trosku ekologickejsie aj ekonomickejsie, a nasla som plienky all-in-one. Neviem kolko kusov takychto plienok mam vlastne kupit a kolko tych vloziek. Neviete mi niekto poradit, ja som z toho akosi vedla 😀 prosim o radu, ake je vlastne ich pouzivanie, ci sa vam /aj dietatku/ pacia a ci je jednoduche ich pouzivat 😊 dakujeeem 👶
@toutou27 Kup si na zaciatko 2-3 plienky Bum Genius, idealne kapsovky, ale mozes aj AIO. Rychlo schnu, vydrzia cele plienkove obdobie, nepretekaju. Su sice z tych drahsich, ale su dobre. U mna najoblubenejsie. Rozdiel medzi kapsovkou a A-I-O, je ze na pranie z kapsovky vytiahnes vkladacku a po prani vlozis. Pri AIO tento proces odpada. Zasa ale vyhoda kapsovky, ze ovela rychlejsie schne a mozes mat napr. viac vkladaciek a rychlejsie tocit, lebo ta plienka bez vkladacky je sucha za 2-3 hodiny, vkladacka sa susi dlhsie. A ak nemas aj original vkladacku, vies dat do tej kapsy dovnutra aj nieco ine.
A potom ten pocet si musi spravit sama, podla toho ako casto chces prat (staci kazde 3 dni, alebo ja davam normalne k ostatnemu pradlu a perie sa u nas skoro kazdy den, takze vzdy hodim aj plienky). a ako dlho sa ti to susi.
@toutou27 tiež ti odporúčam kúpiť viac typov. Môj malý má 2 mesiace - čiže sme tiež tak trochu nováčikovia a učíme sa. Je to naozaj veľmi variabilný systém. Dokupujem postupne, uvidíš, či ti to sadne a bude sa ti to páčiť. Mám kapsovky, AIO plienky, samotné PUL gaťky, látkové plienky - klasické, vkladačky bambusové a nejaké stay dry. Kombinujem to medzi sebou, aj podľa toho či sme doma, alebo ideme niekam von. PUL gaťky a väčšinu kapsoviek mám na patentky nastaviteľné /od 3-15kg/, len niektoré Little Lamb mám podľa veľkosti, ale som snimi aj celkom spokojná sú také subtílne na riťke 🙂 A rada používam aj len tie PUL gaťky - skombinujem s klasickou poskladanou plienkou+bambusová vkladačka na zvýšenie savosti a super 🙂 Netreba sa toho báť, pozri aj nejaké videá na youtube 🙂 mne to dosť pomohlo sa zorientovať. Periem každý druhý deň. Vkladačky suším aj v sušičke, samotné gate len na sušiaku ale sú rýchlo suché. My sme spokojní s malým 🙂
Ja som pri prvej dcerke mala zostavu vyskladanu z roznych typov plienok,vselijake vkladacky,gatky,...pri druhej som si povedala,ze toto mi nevyhovuje. Kupila som 32 kapsoviek s mikrovlaknovymi vkladackami + zopar savejsich vkladaciek naviac a je to velmi pohodlne 😉 nepouzivam vsetky,tocim asi 25 ks,ale ciastocne bezplienkujeme.
Vcera som kupila vrchne nohavicky s bambusovymi vkladackami, uvidim ake to bude. Chcem si objednat aj ine druhy z internetu pretoze u nas v obchodoch nic taketo nemaju. Skusim si povyberat nejake druhy na nete teda 😊
@korra hej hej uz aj nejake videa o druhoch plienociek a sposoboch skladania som pozerala, aj par eshopov som si prezrela len sa neviem rozhodnut ktore. Ale asi kupim pre zaciatok pul nohavicky este, par vkladaciek a potom uvidim postupne asi budem dokupovat 😀 zrejme kazda mamicka zisti praxou co je pre nu a babatko najlepsie, takze budeme experimentovat 😊
@toutou27 je tu tusim cela obrovska tema o latkovych plienkach. moja rada-kup viac druhov, nie len all in one, ale aj kapsace, vrchne nohavicky s vymenitelnymi vkladackami a tak. Nam sa postupne dost menili preferencie, najprv sym nosil plienkove nohavicky a na to nepremokave vrchne PULky. Potom sme presli na kapsace a nakoniec som zistila, ze najviac nam vyhovolalo mat dobru kapsovku, ktoru sme vsak pouzivali ako vrchne nohavicky, cize vkladacka nesla do kapsy ale priamo na ritku. Myslim, ze najviac sme tocili 4 vrchnych nohaviciek (teda kapsovky pouzivane ako vrchne PULky) a vkladacky, hm mozno okolo 20-30, nepamatam presne.