Ako vyriešiť dve postieľky?

jaja018
6. sep 2013

Bývame v dvoj izbovom byte. Zatiaľ máme zvlášť spalnu a obyvacku. Neskor budeme mi spat v obývačke a zo spálne spravíme detskú. No moja otázka je ako mám vyriešiť postielky aby obe detičky som mala po ruke?

klincek
6. sep 2013

@jaja018 myslis teraz, kym budete vsetci v jednej izbe?
my sme to mali tak, ze postielky boli do tvaru pismena L v rohu izby, mala som k nim zo svojej strany postele dva kroky.

sedem
6. sep 2013

@jaja018 Neviem, ci ti na toto da niekto konkretnu odpoved, zalezi to od viacerych veci - aka je rozloha izieb, ako su orientovane(kde su okna,dvere), kolko a akeho nabytku je v izbach (skrine, sedacka, stol...)
Ak potrebujes, aby boli obe deticky priamo pri tebe, bude mozno na nejaky cas pre vas dobre, aby siel manzel do novej detskej izby, starsia dcerka moze spinkat pri tebe na posteli a babo v postielke - ale to sa neda takto povedat, je tam vela neznamych 🙂 Alebo by ste mohli skusit dat dcerku s tatinom do detskej, kupit jej vacsiu postel so zabranou a ty s babom budete v obyvacke/spalni...skus mozno napisat svoju predstavu a mozno niekto bude vediet lepsie poradit 😉

igiana
6. sep 2013

@jaja018 my sme to riesili tak, ze babatko spavalo s nami na manzelskej cca do 1,5 roka a na nasu manzelsku postel bola napojena poschodka (tam kde mame nohy), kde spavala starsia dcera, ktora postupila o poschodie vyssie, ked sme tam uz dali spat aj mladsiu.

adrianai
6. sep 2013

@jaja018 my sme na tom podobne, malá spí sa nami (mnou) v spálni vo svojej posteli, ale ešte v noci prelieza ku mne...postieľku chcem mať prirazenú k manž. posteli, tak sa nám akurát zmestí, ale je to nadoraz...Ešte neviem, kde budú vecičky, asi to budem musieť napchať do vstavanej skrine 🙄 Skôr sa obávam, že staršia mi bude stále preliezať ku mne do postele a aby mi neprimagla bábätko...

martinkatinka
6. sep 2013

Záleží na veľa veciach, ale ak by sa dalo, tak by som manželskú posteľ posunula úplne do rohu a potom to tam poprehadzovala tak, aby to tam vošlo.

anjelik2509
6. sep 2013

my sme zatiaľ traja, v decembri nám pribudne bábätko a ja tiež teraz vymýšľam, ako vyriešiť podobnú situáciu...Všetci budeme spávať v jednej izbe, my na manželskej, staršia má vlastnú posteľ, ale malá postieľka sa nám už do izby nevmestí....Tak bábo bude spať s nami (staršiu som tak tiež mávala pri sebe) a čas ukáže, čo ďalej...

jaja018
autor
6. sep 2013

Takto je to teraz je to dosť malá miestnosť takže moc experimentovať sa nedá ☹ Potrebujem tam rozumne vopchat este jednu postielku.
Ružové- dvere
Zelená-komoda
Modrá-manželská posteľ
Červená- postielka č1

katrinka8
6. sep 2013

@jaja018 - neviem, kde je okno a rozmery, ale skusila by som do toho praveho horneho rohu, ktory mas na tom obrazku prazdny, dat obe postielky do L a komodu presunut tam, kde je teraz postielka.
Alebo moznost c. 2: postielku, co mas na obrazku, otocit opacne (nechat tam, kde je - ale dat ju tak, aby babo malo hlavikcu pri tej lavej stene), postel tiez pretocit tym istym smerom (hlavy pri tej lavej stene) a z druhej strany postele dat druhu postielku. Komodu do praveho horneho rohu presunut.
Ale vravim, bez rozmerov sa to velmi tazko urcuje.

hradnapani
6. sep 2013

@jaja018 predpokladam, ze okno je oproti dveram,vsak? v tom pripade, by som pod okno dala komodu a na jej byvale miesto dala postielku,aby si ju mala poruke. Avsak,aby nebola v prievane, nejako by som ju chranila pred nim (baldachyn, hniezdo a tak). Zrejme sa vam vsak zuzi priestor na chodenie, ale tak to uz byva...