ahojte mamičky, prosím poradte mi... mala som odložené veci po synátorovi, ktoré som medzičasom požičala obom mojím švagrinám. keď som sa dnes dokopala k tomu aby som tie 56 a 62 vecičky prezrela, ostala som ako obarená. 3/4 vecičiek mám pogrckanú - a teda sú na nich nepekné žlté fľaky ☹ ja viem že detičky grckajú, ale čakala som aspoň bú alebo mú typu: "halo prepáč ale stalo sa toto a toto a nedalo sa mi to vyprať". Poradte mi čím vybielym tie pogrckané fľaky?
noo ja som mala podobny problem ked mi par veci pozicala kamoska, a neslo to s nicim ani s kokosovym mydlom ani s vanishom.ale moj maly vela grcal ale mne flaky nezostavali mozno preto ze som to hned zaprala??fakt netusim...este ma teraz napadlo ak je to biele oblecenie skus to namocit do sava na bielizen tusim savo perex alebo odfarbit...
Podla cisla islo o babatka a babetko ked sa pogrcka tak to ide dolu aj pranim rucne ked sa to pere hned.ked som to neprala zostaly tam flaky ale mama mi tie veci vyvarila a pitom oprala a veci ako nove. inac neviem minule som si kupila ariel na skvrny a to apsolutne nepomohlo
konkr. s týmto skúsenosť nemám, ale všeobecne na škvrny akékolvek mám odskúšany ariel professional, zatial nesklamal čo o takom Vanshi a pod. nemožem povedať 😉
ale tiež som také škvrny od grckov ešte "nestretla" myslím také, aby nešli vyprať normalne 😕
tiež odporúčam to savo perex..
skus pouzit zlcove mydlo z dm, treba nechat posobit, niekedy oprat dvakrat, mne sa velmi osvedcilo alebo este tzv. pu-ehr prasok na bielenie (perkarbonat sodny), dostat v lepsich obchodoch so zdravou vyzivou a ekopraskami, vynikajuca vec, je to biely prasok, nasypes na skvrny, na to das horucu vodu a nechas posobit, potom normalne operies. vyberie prakticky vsetko 😉
Tam kde nemozes pouzit savo (na nie cisto biele vecicky) by som skusila nechlorove bielidlo - ecover alebo podobne...
ja som mala ten isty problem... sme boli na UM... a veru to vobec nevyslo... :(
jedine savo pre deti... u nas sa to vola to vynieslo troska.....
Neviem či ti to pôjde niečim vyprať. Ak sú to staršie fľaky a po vypratí ich pani prežehlila, nemusí to z vecičiek ísť. Mne sa osvedčil hneď na škvrnu naliať Vanish a nechať pôsobiť 20 min. Potom som v ruku preprala a dala do práčky.
skús to klasicky oprať na vyššej teplote, malo by to pustiť, ved to je len mliečko