Ako vyčistiť detský matrac?

adema1
12. aug 2013

Vie mi niekto prosim Vas poradit ako by som mohla vycistit detsky matac?

anjelicek26
12. aug 2013

@adema1 - od coho to chces vycistit? V niektorych pripadoch sa to neoplati, kamaratka si takto doniesla z darovaneho madracu domov plostice, strasne nieco sa toho zbavit :(

adema1
autor
12. aug 2013

Je trochu precikany a prepoteny

annulikb
12. aug 2013

ja som asi pred mesiacom tepovala tepovacom - nadrela som sa - potom som zistila ze za par euro to urobia z upratovacej spolocnosti 🙂..................... ale urcite to ide aj urobit doma - mam ho krasny biely a hlavne bez prachu a sem tam aj bez pocikanych kruhov 🙂

anjelicek26
12. aug 2013

@adema1 - vseobecne pena na koberec a vysusit na priamom slnku, na precikany do vody ocot a citron a vydrhnut kraje flaku, malo by to zijst, rovnako pomoze aj tekuty prasok a predrhnut... a do buducna savu podlozku na to, ako ochranu madraca, aj sa ti to lahsie hodi do pracky, pri detoch su vzdy nejake vracacie ci cikacie nehody.

adema1
autor
12. aug 2013

@annulikb Ahoj vedela by si mi dat kontakt na firmu ktora to robi? Hladala som nejake na nete ale nechcu cistit iba jeden matrac neoplati sa to iba ak vycistia aj nejake dalsie matrace v domacnosti.

annulikb
12. aug 2013

@adema1 nie je problem - kontakt mam - len ja som zo starej lubovne

ichbinich
13. aug 2013

@adema1:
Na vycistenie a vydezinfikovanie matracu je este super soda bikarbona. Moze sa este premiesat s par kvapkami esencialneho oleja/silice. Napriklad levandulovej alebo aj tea tree. Do pohara od lekvaru alebo pod. dat sodu bikarbonu, pridat par kvapiek silice a dobre pretrepat. Potom najlepsie cez sitko naniest na matrac. Nechat posobit, povysavat, hotovo.
Ja som to skusala na rychlo bez silice, ked mi syn ocikal gauc. Mame vo vankusoch na gauci perie, takze pranie nehrozi. Najprv som co najviac vlkosti vysala kuchynskymi rolkami, a potom som tam nasypala tu sodu bikarbonu. Po asi dvoch hodinach som to povysavala a hotovo. Ani neostali flaky a vobec to nesmrdelo.
Po dokladnom vycisteni by som ten matrac este dala na slnko, nech to pekne este vybieli a dobre vyvetra 🙂
A do buducna dat chranic na matrac 😉

luckamorka
13. aug 2013

@ichbinich a ta soda bikarbona sa moze pouzivat aj na farebne povrchy? (ked si spominala tu sedacku), nevytiahne to z nich farbu?

ichbinich
13. aug 2013

@luckamorka:
Ja som to pouzila na sedaci vankus uz bez obliecky. Mam gauc z Ikea s pratelnymi oblieckami. Takze na 100% ti nemozem zaistit, ze to nevytiahne aj farbu, lebo som to pouzila iba na biely vankus...
Kedze sa ale pouziva vlastne za sucha, mohlo by to ist. Ja viem, ze v prani sa soda pouziva na vybielenie pradla, aj ja ju niekedy pouzivam, ale na cisto biele. Skus niekde na kusku, ktory nevidno, nasyp tu suchu sodu a uvidis.

adema1
autor
13. aug 2013

@annulikb Ja som z BA :(