Ako uchovať cumlíky sterilné?

3. júl 2024

Ahojte, balím sa do pôrodnice a beriem aj cumle a fľašku, poraďte prosím, keď to teraz doma vyvarím, ako to zabaliť, aby som to potom mohla hneď používať?

viestta
3. júl 2024

Do sterilneho plastoveho boxu

anavixy
3. júl 2024

Niektore cumliky sa predavaju v puzdrach, v ktorych sa da aj sterilizovat - napr. MAM a v tom sa daju aj uschovavavat, ale chapem, ze ty uz mas kupene asi ine. Kazdopadne ono to zas netreba uplne prehanat, vyvar ich a daj do akejkolvek cistej nadobky a hotovo. Pripadne ich v porodnici este prelej vriacou vodou z kanvice.

katrin21
3. júl 2024

Oni nemusia byt sterilne, maju byt ciste. A to je rozdiel. Prehnana sterilita skodi. Takze ked si ich vyvarila, staci dat do plast.sacku a je to. Hotovo.

Ja som mala predcasniatko 1600g a odsavala som mlieko a odsavacku som tiez nemala ako steilizovat. Muz mi doniesol 2 vyzehlene utierky, cestovnu kanvicu a vzdy som po odsani iba vyplachla vodou, preliala trochy vodou vrelou z kanvice a dala uschnut na cistu utierku a zhora zakryla druhou...takto 12 dni tam... vsetko ok...a ani doma som nesterilizovala, ono netreba to prehanat, u zdraveho donosenca duplom.

gejb
3. júl 2024

Keď mala dcéra 2 týždne boli sme u doktorky na vyšetrení kde jej kontrolovala uši. Cumel vyplula cez celu miestnosť na zem pod stoličku. Reakcia doktorky: tam je umyvadlo, len ho opláchnite pod horúcou vodou a dajte jej ho nech je potichu.
😁
Cumle sa predávajú v krabičkach, ak bude cista tak aj cumel ostane čistý.

marianarem
3. júl 2024

Toto netreba nejako prehanat, normalne ho daj do krabicky, to staci. Po prichode na svet sa na dieta tak ci tak nahrnie kopec bakterii, z cumla v krabicke sa mu nic nestane.