Ako sa zbaviť cumlíka?

zenazaba
25. sep 2022

Ja viem, ze takychto tem je tu uz X, ale zaujimaju ma pribehy totalnych dudlovych zavislakov a ich neurotickych matiek, ktore absolutne nezvladaju plac, vrieskanie a nekonecne "mama posim, posim, posiiiim"... Ja neverim, ze to dam bez Lexaurinu 😭

viestta
25. sep 2022

@zenazaba neuroticka matka nech ide z domu na pár dní a oddudlovanie nech nechá na otca

elizabet173
25. sep 2022

@zenazaba zapojiť otca, nech zlikviduje všetky dudle v dome a mamine zabaví kľúče od neho, aby nemohla ísť kúpiť nové. A mala by si asi prehodnotiť to, že nedokážeš dieťaťu nič odoprieť. Lebo by som ti ináč poradila, najprv nedávať dudel počas dňa, iba večer na zaspávanie, ale keď to nedávaš, nie si stotožnená s tým, že zrušiť dudel by bolo pre tvoje dieťa to naj, tak to naozaj nechaj na muža, mamu

kathak
25. sep 2022

@zenazaba pridávam sa do klubu), baby prosím poraďte nám !!! 🙏🙏🙏

queen_mary
25. sep 2022

Ja som dala maleho na vikend svokre a ona cumel z batohu nevytiahla. A odvtedy ho nema 😀 a bolo to bezbolestne. Doma si potom sem tam spomenul, ale vzdt sme to zahovorili.

saxana000
25. sep 2022

Zobrat a viac nedat..hod ho psovi alebo kocurovi alebo chodte pozret babetko a dudlik zaneste tam..proste neni a basta.novy nekupit..a vydrzat.cez den asi nebude chciet spat par dni.vecer zavedte nieco ine citanie skrabkanie hladkanie..

julliska
25. sep 2022

@zenazaba u nás aktuálna situácia.. 3 ročná - 1 cumel v ústach, druhý fetovala pri nose.. O tom aké boli tie cumle vyhryzene pomlcim.. Jeden večer sme obidva cumle odložili, keď hľadala povedali sme ze prišiel Ježiško a zobral ich, lebo išiel kupovať vianočné darčeky ( dcérka túži po kufri) a za kufor musí dať "dudiny".. Pochopila.. 2 večerné zaspávania boli plné otázok, či ich Ježiško vráti, či budú v tom kufri atď.. Boli aj slonie slzy..zaviedli sme večerné čítanie rozprávok a to ju trosku odputalo od myšlienky na cumel.. Dnes je to už tuším 4 - 5deň, a dnes dudiny spomínala len 1x 💪

lenuska0075
25. sep 2022

Naša Lea bola zavislák na cumlíku, deň po jej narodeninách som jej ho zobrala a viac nedala. Prvý týždeň občas plakala, ale postupne na neho zabudla 🙂 schovaj a neukazuj, nepolav, čím neskôr začneš, tým horšie. 🙂

erika237
25. sep 2022

Moja mala nemavala vez den cumel takmer od roka, naozaj minimalne, skor muz jej ho pchal, ked plakala, na spanie ho mala ale dlho, do dvoch rokov. Jeden tyzden som sa rozhodla ze stacilo, lebo ona mala jeden cumel v ustach a s druhym sa hravala pred spanim. Jeden den som zostrihla jeden cumel, tvarila som sa prekvapene, ze ho musel nas pes odkusnut, na treti den som akoze stratila druhy cumel. Place pri zaspavani neboli, ale musela som zahovarat a ostavala som pri nej na zaspavanie.
Mala az taka zavislacia nebola, ale asi by som radila sa rozhodnut a vytrvat a proste vziat, vymysliet si k tomu nejaku bajku a nepustit.

elizabet173
25. sep 2022

@kathak prines mi dieťa na víkend, ty si oddýchneš, my dudel nemáme, doma všetky zlikviduješ. 😂

zenazaba
autor
25. sep 2022

Baby, totalny totalny zavislak. Nie, ze obcas zaplace, trochu zaplace..ona sa zachadza od revu, napina ju na grcanie, zakvaci sa do mna, "mamina posim posim posim", toto je schopna robit cele hodiny..odputanie pozornosti pomoze na 5 minut... Nechat ju ockovi? Zblaznila by som sa ja prva v myslienkach, co sa doma deje. Od ocka sa mi este dostava vycitiek, ked jej ho zoberiem a ona sa s placom stoci do klbka, "ved jej ho daj, nebude ho mat do maturity". Moji rodicia by ju nenechali plakat ani na 5 minut, boli to oni, kto prykvitol prvykrat s dudlom. Ja som bola striktne proti, ale malá plakavala ako babo nekonecne hodiny, oni do mna hustili, ako keby som bola daky tyran, nech jej dam dudel. S revom som polavila, tak mi treba. Najskor ho mala len na ukludnenie a zaspatie. Doslova par minut denne, teraz by ho mala najradsej nonstop. Este aj v spanku chodim, ciham, kedy spi dostatocne tvrdo, aby som jej ho mohla zobrat bez toho, aby sa zobudila 😔 Svokrovcom ju tiez nemozem dat, ti su uz dochodci, ona je hyperaktivna, neposedi na 10 sekund, sami mi povedali, ze by ju nezvladli postrazit.
@elizabet173 nie je pravda, ze jej nedokazem nic odopriet, to prrr. Len pri inych veciach si da rozumne vysvetlit, preco nemoze to ci ono. Niekedy si poplace, ale nehysterci. Dudel, to je nieco ine. Tam sa ide zblaznit . A ja s nou.

zenazaba
autor
25. sep 2022

@lenuska0075 dieta, ktore prvy tyzden obcas zaplace, nie je zavislak.

floren
25. sep 2022

@zenazaba u nás dáme Mikulášovi a on mu donesie kombajn na výmenu.

x_mery_x
25. sep 2022

Moj ma raz tak nasral, ked mrncal, tak som.mu ho vzala a uz nevratila, dva dni si ho pytal a potom zabudol, ale to mal dva roky, ak by som mala mat druhe tak urcite ho zbavit dudla do 1,5r, kym.to az tak nevnima.

zenazaba
autor
25. sep 2022

@floren kiezby existovalo nieco na vymenu. Ale hracky ma ona na haku. Tesi sa ked ideme do hrackarstva, pokuka, pochyta, ale ked poviem, ze ideme, daj hrackam pa pa, tak povie pa pa a s usmevom odchadza.

zenazaba
autor
25. sep 2022

@x_mery_x iba pytal? Nevrieskal, neskrabal steny, negrcal?... keby som mala druhe, nedostane dudel, ani keby mi dakto drzal zbran pri hlave.

drahomirrra
25. sep 2022

@zenazaba Pridavame sa. Sme uz zufali a nevieme co. Maly ma 2,5r

ja_mama
25. sep 2022

Kazde dieta po niecom tuzi, nemusi to byt zrovna hracka. Moze to byt napriklad vylet do zoo, alebo navsteva nejakeho vacsieho detskeho centra, neviem co tu vasu zaujima. Skusila by som ju teda "uplatit" niecim takym ked hracky nefunguju aby sa cumla vzdala viac menej dobrovolne. Ked ste to nestihli do toho cca 1.5 roka tak uz pre nu treba asi vacsiu motivaciu vymysliet, neda sa len tak oblafnut, ze zjedol pes/dame babatku...kedze vie ze sa daju kupit dalsie

nikha2809
25. sep 2022

Dcére som dudel odstrihla, skúšala dudlovat aj taký ale po pár minútach skonštatovala že je pokazený a zahodila ho.Syn vymenil s Mikulasom za balíček 😀

mone8
25. sep 2022

@zenazaba Moja kamarátka mi poradila odstrihnúť..na 1x som to nepochopila správne a len som ho trocha nadstrihla, jasné, že to môjmu dieťaťu vôbec nevadilo..potom mi to došlo, že to treba odstrihnúť celé a to aj zabralo ;) stále keď si pýtala cumeľ dala som odstrihnutý .. troška bola aj slzičiek,ale zvládli sme to ;)

mia_von_prag
25. sep 2022

Aka je stará?
My sme v 2 rokoch dudel strihli, povedala som, ze iný nemám. Ked pýtal dostal odstrihnuty a sam uznal ze ho nechce.

mima172
25. sep 2022

@zenazaba Moja bola brutálna závisláčka, prišli sme do fázy, že mala 16 zubov, drali sa posledne (veľmi skoro, mala 1 a pol roka) a zrazu prekúsala nový dudel za pár hodín. Tak sme si s mužom povedali, že proste nie, na dudle chlap zarábať nebude 😁 Zhodou okolností mala vtedy malá aj sople a zle sa jej dýchalo nosom, tak jej dudel aj tak stále vypadával, no stale ho dávala naspäť a takýto kolotoč dookola. Recept? Dudle som vzala, pred ňou vyhodila do koša a povedala, že už dudky nebudú, lebo bude mať škaredé zúbky. Revy boli nenormálne, prvé noci katastrofa. Keď k nám prišli kamaráti s malým dieťaťom, tak aj po mesiaci bez dudla striehla ako sup a snažila sa ho malému stále vziať. Neraz som to takmer vzdala, lebo už som to fakt nedávala, no vydržali sme a som zato rada. Čiže jediný recept je proste vziať a vydržať. Prvé 3-4 dni budú najhoršie. A hlavne ani za nič dudel nevrátiť. Keď dieťa zisti, že si ho raz "vyreve" naspäť, tak to bude robiť dookola.

baluinka
25. sep 2022

@zenazaba nasa je aktualne 5.noc bez dudla, nedokazala som si predstavit,ako sa nam to podari,lebo zvykla mat ten dudel aj celu noc a bez neho nezaspala sama od babatka..
a prve 3 noci boli trochu peklicko (je pravda ze az taka zavislacka,ze by vrieskala niekolko hodin v kuse,nie je...ale hystericke zachvaty chytala riadne) cez den sme na to sli postupne, lebo od roka to zacinalo byt horsie,ako ked bola babatko a teda ze zacala ten dudel vyhladavat aj len tak bezdovodne v priebehu dna..tak som to okresala na spanky (nocny a denny) a rank vzdy donekonecna vysvetlovala, ze duda je len na spanie a ostava v spalni (toto docela rychlo pochopila,akurat potom zacali take maniere,ze hocikedy v priebehu dna,ked sa napr buchla,nahnevala, tak hned vystrelila do spalne si slovami "buvkaaat",lebo vedela,ze tam je dudel..a to boli tiez hysaky 😀) este k tomu zacala pouzivat dudle dva,stylom ze jeden v puse,druhy v ruke 😀 tak ten jeden stratila cca 3 týždne dozadu..ostal jeden na nocny spanok a ten bol v otrasnom stave s dierou a pred tymi 5.dnami ho proste uz cely prekusla,tak sme ho spolu zahodili,vysvetlovali do nemoty,se dudka je pokazena,dame do kosa atd...tvarila sa ako tomu strasne rozumie a akonahle zalahla, hystericky zachvat 😀 dalsi o polnoci a dalsi o 4 rano..taketo boli tri noci (na tu tretiu sice revala,ale uz prestala opakovat slovo "dudaaa") zvysne dve noci uz lepsie,ale spi horsie ako s dudlom..tak ja dufam,ze uz to nejak dobojujeme..

baluinka
25. sep 2022

@zenazaba a este som zabudla, nasa ma 20mes a stale sa koji (uz iba v noci) a myslim,ze ten dudel si nahradza kojenim,lebo poslednu noc sme boli snad 10x hore,co neustale chcela dudlat prso...taze u nas je este tato zavislost 😀

lily09
1. okt 2022

@zenazaba kolko ma rockov? Vravis ze si da vela veci vysvetlit, co keby si jej skusila povedat ze sa jej pokrivia zubky? Je to aj pravda, vznika otvoreny zhryz. Alebo mozno ju skusit motivovat cimkolvek- dostanes hracku aku chces, pojde na vylet, cokolvek. Alebo motivovat na cokolvek co ju urobi starsou, dolezitejsou. Moje dieta chodi do skolky a laka ho davat si cumlik od mladsieho, cisto zo srandy, no manzel peni :D to s tymi krivymi zubkami nam fakt pomaha

lily09
1. okt 2022

@zenazaba a hlavne trpezlivost a lasku, viem ze aa to lahko pocuva ale netreba sa nervovo rúcať. Brat to stale trochu sportovo - mam na mysli to revanie

ailiba
1. okt 2022

@zenazaba ja porozpravam nas pribeh. Syn bez dudlu ani zaspat. Rad si ich ale rozkusal, stale sme kupovali nové. Raz som mu dala novy s tym, ze ked si tento rozhryzie, uz nebude mat. Pre takeho velkeho chlapca uz dudle nepredavaju. A kazdy vecer som mu to opakovala. Ked ho opat rozhryzol, tak sme ho spolu vyhodili. Potom som mu dala panaka (hracku) do postele, ze velke deti maju hracku namiesti dudlika. Ked som odchadzala, tak si ho nedovercivo premeriaval... Ale ked som sa neskor prisla pozriet, tak spal v naruci s panakom. Odvtedy dudel nepytal....
Drzim palce... Treba skusit.

nitka1157
1. okt 2022

@zenazaba nenapadne namoc do octu.Vrav ze u je pokazeny musite vyhodit nech ho najskor ovona a potom.ci chce taky pokazeny skaredy dudlat