Kocky, poradte prosim co s plienkami latkovymi z DM, mam pocit ze po par opratiach ostanu take zbite .... ako docielim aby boli jemnucke makkucke.... ja ich perem na 60" v persil sensitiv alebo lovela .... par ich ostalo jemnych ale vacsina su des!! dakujem za rady skusenosti a postrehy 🙂
ak sú to plienky http://www.xkko.eu/, tak tie sa perú len na 40°c
ja som dávala vždy aj aviváž Silan Sensitive...tam je bábätko navrchu...to je taká pre deti...a boli fajn...ale časom každá plienka stvrdne 🙂
@mamamaca Tu ti poradia https://www.modrykonik.sk/group/1818/
Aviváž sa pri praní látkových plienok nepoužíva, znižuje to ich saciu schopnosť. Používam ocot.
perem ich v ariel sensitiv bez avivaze... niekedy s ... silan sensitiv .... su to tie xkko .... ale na 60" ako vsetky detske vecicky ... na 40" sa mi to zda malo ... ved ich pouzivam na tvaricku, na utieranie prebytocneho mliecka.... pouzivam ich 4 mesiace... ale nie vsetky su take, je par ktore mam ok makkucke jemne a perem ich rovnako spolu ... a vsetky vzdy susim v susicke..nechapem...
@mamamaca hm a kupovala si ich vsetky naraz, ci na etapy. Moze byt, ze z jednej varky boli lepsie vyrobene ako z druhej. aj to sa stava. Pouzivas ich aj na prebalovanie, ci len tak na utretie alebo podlozenie pod hlavicku atd? Lebo na ritku by som take drsne tiez nedavala. Mna tu asi ukamenuju, ale ja som za pampersky, normalne latkove mam 30rocne po bratovi ale len tak na pretretie, utretie atd. a zaujimave, ze tie su stale fajnucke mäkke.
Inak, skusila si ich aj prezehlit? Zehlenim pradlo zmäkne.
@yanni jasne, ja zehlim vsetko nahahujem ich z kazdej strany lebo su take "scvrknute "ked ich idem zehlit .... pouzivam ich len na utieranie ...pod hlavicku ... pouzivam tiez pampers 🙂 ... aj bez vyvarania plienok latkovych mam dost roboty 😉 .... su to nove teraz z dm kupovane ... niekolko x niekolko baleni .... ake stale tie iste bambusove xkko .. no co uz?! asi ich budem musiet vymenit, cakala som ze tu ma niekto na to nejaku fintu, ale toto vsetko co tu pisete mam uz odskusane
@mamamaca hm, tak neviem, co mozu mat. Tak skus kupit,a le zatial len par, ine, ake budu tie. Neviem, co vsetko je na Sk trhu, mozno nejaky domaci vyrobca? Ja tiez takmer vsetko kupujem v DM, ale co sa vyraba na vychodny trh, to je jedna hroza. Vsetko je nejak horsej kvality. A toe Pampersky, na SK su nejake ine ako tu v DE. Nechapem. Tiez zo Slovenska sa mi zdali take viac umele, tvde, smradlave. Neviem, mozno aj tie plienky su take. Skus si dat par kupit niekomu z DE alebo Rakuska. A porovnaj.
Susit v susicke 🙂