Ako prať lacno a čisto?

lenkaalenka
12. mar 2016

Ahojte, potrebujeme šstriť, poraďte,prosím nejaký lacný a kvalitný prášok. Tie z Lídla vraj vypierajú farbu, ale osobnú skúsenosť s nim nemám.

guinevre
12. mar 2016

@lenkaalenka DM Denkt mit? Ja som ho vyskusala a som spokojna.

cervenaruza123
12. mar 2016

@lenkaalenka Rodičia kedysi kupovali nejaky z DMka, ocko zistil, že v nejakých testoch vyšiel najlepšie a pritom bol lacný. Celkovo mám z DM dobré skúsenosti. Ale používali sme aj ten z Lidla a nemala som pocit, že bol problém.

monicm
12. mar 2016

@lenkaalenka Ja používam tie z lidla a som s nimi spokojná, nevšimla som si, že by farbu bledla, teda bledne, ale tak normálne, rovnako ako aj iné pracie prášky, ktoré som predtým používala. Občas ich prestriedam s persilom, ale s tým z Rakúska.

monicm
12. mar 2016

@guinevre Prosím ťa, koľko stojí prášok z DM?

guinevre
12. mar 2016

@monicm Neviem :D Viem, len, ze je lacnejsi ako Ariel a ostatne..

monicm
12. mar 2016

@guinevre Aj tak vďaka

amadora
12. mar 2016

@lenkaalenka ja používam z Lidla Maxitrat a som spokojná, je lacný, dobre vyperie a že by farby vypieral sa mi nezdá, periem s ním už roky

stanka284
12. mar 2016

@lenkaalenka ja používam z Lidla FORMIL a je to jediný prášok na ktorý nemám alergiu :D kupujem zelený aj fialový 🙂 žiadne poškodenia som na veciach za 3roky nenašla :P

miriem
12. mar 2016
arwen88
12. mar 2016

Ja pouzivam.lidlove formil vobec.nenicia veci..ak sa ti chce ist do alternativ,da sa vyrobit.domaci prostriedok.na.pranie z mydla a sody...na nete su rozne recepty..ja to planujem.vyskusat,len sa musim k tomu dokopat

bosoriak
12. mar 2016

Kupujem lidlovy gel, davam ho tak za 1 polievkovu lyzicu a pridam pol deci octu. Rovnako davam do avivaze. Ak su na obleceni skvrny, dam tam zlcove mydlo. Pradlo je super vyprate, svieze a nevypieraju sa farby. Plus sa nezanasa pracka a setri sa zivotne prostredie.

gabi1234
12. mar 2016

Aj na elektrine a vode by sa dalo ušetriť, len sa treba poradiť.

zita19
12. mar 2016

Na biele formil z Lidla, na farebne z DenkMink z DM. Pouzivam zasadne len gely, ked je pradlo flakate alebo hodne zaspinene, dam na najdlhsi program a pridam jednu odmerku odstranovaca skvrn z DM.
Avivaz len na syntetiku, do ostaneho ocot miesto avivaze.
Pradlo mam ciste, pracka nesmrdi, uteraky mam hebke. Raz za cas dam uteraky a utierky vyvarit na najvyssiu teplotu ako unesu s pol litrom octu bez prasku.

janina86
12. mar 2016

Ja som robievala si robievala praci gel z mydla a krystalickej sody. Navod som mala z netu. Ale na biele pradlo som kupovala normalny a na tmave original gel na tmave, tento domaci som pouzivala na farebne a tmave take ako moterky, teplaky a na doma co boli veci.... Nebol zly ten domaci len biela zasla a nemam cas sa atym paprat.... Ale diky za rady, ten lidlovi formil vyskusam pocula som a tetaz aj citam same dobre recenzie
@zita19 nepachme pradlo po octe??

jana_eyre
12. mar 2016

ja uz niekolko mesiacov setrim na prasku a pouzivam DM denkmit - vyhral aj v dteste, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze je vyborny a funguje spravne.. tak isto pouzivam iba ich avivaze a len troska, takze vydzi dlho..

alana1
12. mar 2016

ariel v akcii je lacnejsi ako persil a prasky z dm...

guinevre
12. mar 2016

@alana1 Dalsia vec je ze Ariel na Slovensku a vobec na trhu Vychodnej Evropy nie je az taky kvalitny ako, na priklad, v Rakusku.

stepanka274
12. mar 2016

Ja som objavila,ze obycajne tekute mydlo vyperie celkom super

zita19
12. mar 2016

@janina86 nie nepachne, maximalne ak sa vybera z pracky ocot citit, ale ked vyschne ta uz vobec.

anatalia77
12. mar 2016

no dnes som asi po roku vhodila na pranie kapsulu ariel 3v1,reku ich domínam..prádlo je tvrdé ako fras a tak zvláštne agresívne vonia.

chovancova122
21. máj 2016

ja odporucam pracie prasky a avivaze - nemecke produkty hustejsie intenzivnejsie a aj dlhsie vydrzia .....odporucam urcite vyskusat su TOP