Ahojte, potrebujeme šstriť, poraďte,prosím nejaký lacný a kvalitný prášok. Tie z Lídla vraj vypierajú farbu, ale osobnú skúsenosť s nim nemám.
@lenkaalenka Rodičia kedysi kupovali nejaky z DMka, ocko zistil, že v nejakých testoch vyšiel najlepšie a pritom bol lacný. Celkovo mám z DM dobré skúsenosti. Ale používali sme aj ten z Lidla a nemala som pocit, že bol problém.
@lenkaalenka Ja používam tie z lidla a som s nimi spokojná, nevšimla som si, že by farbu bledla, teda bledne, ale tak normálne, rovnako ako aj iné pracie prášky, ktoré som predtým používala. Občas ich prestriedam s persilom, ale s tým z Rakúska.
@lenkaalenka ja používam z Lidla Maxitrat a som spokojná, je lacný, dobre vyperie a že by farby vypieral sa mi nezdá, periem s ním už roky
@lenkaalenka ja používam z Lidla FORMIL a je to jediný prášok na ktorý nemám alergiu :D kupujem zelený aj fialový 🙂 žiadne poškodenia som na veciach za 3roky nenašla :P
@lenkaalenka tu je o tom zaujimavy clanok: http://www.sashe.sk/bartinki/journal/perieme-pe...
Ja pouzivam.lidlove formil vobec.nenicia veci..ak sa ti chce ist do alternativ,da sa vyrobit.domaci prostriedok.na.pranie z mydla a sody...na nete su rozne recepty..ja to planujem.vyskusat,len sa musim k tomu dokopat
Kupujem lidlovy gel, davam ho tak za 1 polievkovu lyzicu a pridam pol deci octu. Rovnako davam do avivaze. Ak su na obleceni skvrny, dam tam zlcove mydlo. Pradlo je super vyprate, svieze a nevypieraju sa farby. Plus sa nezanasa pracka a setri sa zivotne prostredie.
Aj na elektrine a vode by sa dalo ušetriť, len sa treba poradiť.
Na biele formil z Lidla, na farebne z DenkMink z DM. Pouzivam zasadne len gely, ked je pradlo flakate alebo hodne zaspinene, dam na najdlhsi program a pridam jednu odmerku odstranovaca skvrn z DM.
Avivaz len na syntetiku, do ostaneho ocot miesto avivaze.
Pradlo mam ciste, pracka nesmrdi, uteraky mam hebke. Raz za cas dam uteraky a utierky vyvarit na najvyssiu teplotu ako unesu s pol litrom octu bez prasku.
Ja som robievala si robievala praci gel z mydla a krystalickej sody. Navod som mala z netu. Ale na biele pradlo som kupovala normalny a na tmave original gel na tmave, tento domaci som pouzivala na farebne a tmave take ako moterky, teplaky a na doma co boli veci.... Nebol zly ten domaci len biela zasla a nemam cas sa atym paprat.... Ale diky za rady, ten lidlovi formil vyskusam pocula som a tetaz aj citam same dobre recenzie
@zita19 nepachme pradlo po octe??
ja uz niekolko mesiacov setrim na prasku a pouzivam DM denkmit - vyhral aj v dteste, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze je vyborny a funguje spravne.. tak isto pouzivam iba ich avivaze a len troska, takze vydzi dlho..
ariel v akcii je lacnejsi ako persil a prasky z dm...
Ja som objavila,ze obycajne tekute mydlo vyperie celkom super
no dnes som asi po roku vhodila na pranie kapsulu ariel 3v1,reku ich domínam..prádlo je tvrdé ako fras a tak zvláštne agresívne vonia.
ja odporucam pracie prasky a avivaze - nemecke produkty hustejsie intenzivnejsie a aj dlhsie vydrzia .....odporucam urcite vyskusat su TOP
@lenkaalenka DM Denkt mit? Ja som ho vyskusala a som spokojna.