Ako oživiť staršie veci pre bábätko?

miriam311077
2. okt 2012

Baby, chcem sa vas spytat, dostala som starsie veci pre babatko, su trochu zazltnute....neviete mi poradit nejaky vhodny praci prostriedok, aby vecicky vyzerali opat k svetu?

iwuskaaa
2. okt 2012

Ak sú to biele veci, môžeš použiť Savo Perex (ten je na bielenie) alebo Vanish, nechaj ich kľudne namočené aj 4-5 hodín a potom ich oper v práčke na 60 stupňov. Krásne voňajú detské pracie prášky napr. Persil Sensitive, Batole, Lovela 😉

monika15
2. okt 2012

davaj pozor aby to nebol plesen :((((

jankakaroli
2. okt 2012

Ja som používala aj ocot, veci vobec nepachli od toho a boli krásne biele 🙂

svetlusska
2. okt 2012

@miriam311077 ja som pouzivala savo perex a ak to boli biele vecicky tak pekne to vybielilo, teda az na fliaciky ktore tam boli dlho a s nicim nesli dole ani s vanisom..ale inac v pohodke

iwuskaaa
3. okt 2012

@jankakaroli v octe ich močíš, alebo dávaš ocot do práčky? 😉

jankakaroli
3. okt 2012

Normalne som dala ocot do pracky, naliala som ho na veci 🙂

ichbinich
3. okt 2012

@miriam311077:
Mozes bielit chlorom, ak su to cisto biele veci, teda tym spomenutym savom.
Este byva na bielenie taky maly sacok, modry a na nom su biele kosele z DMka. Vola sa to Denk Mit Wäsche-Weiß. Je to na jedno pranie, prida sa ku prasku do pracky. Nie je tam chlor, ale su tam ine zjasnovace.
Ja som tym vybielila tricka, co boli nazltnute od opalovacieho kremu. Dala som prasok na biele pradlo plus toto bielidlo a bolo. Ja som pre istotu dala cisto biele veci, bez potlace, obrazkov a tak.
Este zevraj je aj soda dobra na vybielenie, alebo prisypat prasok do peciva ku prasku. To som ale neskusala, to som iba citala.

miriam311077
autor
8. okt 2012

este som sa chcela spytat, ak pouzivate to savo perex tak potom to este raz periete v detskych praskoch kvoli alergii?

ichbinich
17. okt 2012

@miriam311077:
Neskoro, ale predsa 😉
Ked bielim chlorom, tak bielim namacanim v kybli. Potom to vyplacham a normalne vyperiem v pracke.
Ten spominany prasok Wäsche Weiß sa pridava normalne ku prasku do pracky do prania, ale moze sa pouzit aj extra v kybli.
Po bieleni chlorom by som urcite normalne oprala, lebo chlor predsa len smrdi.

pativla
14. dec 2012

Veci namoč na niekoľko hodín do kysleho mlieka a vyprať veci budú pekne biele.