Ako obliekate detičky na noc?

vierkasteffi
7. sep 2011

Ako obliekate deticky na noc ked ho nezakryvate perinou a nespi vo vaku na spanie, perinu si stiahne na hlavu a vo vaku nevie zaspat lebo pri zaspavani si vyklada nohy hore na postielku a ked zaspi schuli sa do rozka v postielke 😒

sisaha
7. sep 2011

@vierkasteffi najprv ma pyzamo a ked zaspi, tak v spanku obliekam vak a premiestnujem do jej postielky.

katy1979
7. sep 2011

my spavame v pyzamku a ponozkach ci teplakoch a tricku a ponozky. daj mu nieco teplejsie a nemusis zakryvat. moj to nema rad a napodiv aj ked bol nalahko obleceny vzdy v noci bol teply.

lucikan
7. sep 2011

@vierkasteffi ked je teplo tak body s kratkym rukavom, chladnejsie noci ako napr dnes body s dlhym rukavom a ked sa ochladi uz aj cez den a teda v noci bude uz taka ta ostra zima, prejdeme na pyzamkove overaly.

vierkasteffi
autor
7. sep 2011

tak to som neskusala dobry tip dufam ze sa pritom nezobudi ...

sisaha
7. sep 2011

@vierkasteffi ja ju do toho obliekam asi 10 minut po zaspati a musim to stihnut do pol hodiny. Vtedy ma najtvrdsi spanok. Urcite sa nezobudi 😉

17042010
7. sep 2011

bodynko s krátkym rukávom dlhe nohavice a zakritá tekou bavlnenou dekou🙂

berus222
7. sep 2011

bud tricko s kratkym rukavom alebo cele dlhe pyzamo ked je zimsie. nikdy nevydrzi zakryty, vzdy sa odkope. v ponozkach nespal este ani raz a nebudi sa. pekne spi. keby mu bolo zima, tak sa zobudi. a v lete na obed spaval len v slipoch. ziadne decky, nic.

kaja73
7. sep 2011

v zime som to riešila vakom,ale tuto zimu už asi nie-teraz v nom už 3m nespi-pre teplo- a asi si nan už nezvykne.Ale mam v plane mu obliekat termo pradlo-tricko s dlhym rukavom a spodky a na to hrubsie pyžamko.Na nohy asi dam volnejsie ponožky-v spalni mame vždy pootvorene okno.Teraz spava len v tričku a pyžamkovych nohaviciach.

martaniana
7. sep 2011

cez leto sme obliekali body s krátkymi rukávom a začneme obliekať dlhé pyžamká a keď zaspinká, vždy ho šupnem do vaku 🙂 okrem leta pravdaže 🙂

rainbow16
7. sep 2011

do akeho veku sa davaju deticky do vaku? moj maly v nom tiez spaval cez zimu, no teraz uz bude mat rok, tak rozmyslam ci ho budem davat do vaku ked sa ochladi...problem je len v tom, ze ked sa v noci zobudi sa niekedy v postielke postavi...a v tom vaku si to teda neviem predstavit 😉 ake s tym mate skusenosti?

cicimon
7. sep 2011

@rainbow16 moja je stale vo vaku a aj sa v nom postavi a je to v poho.... prilis cestuje v postielke aby bola pod paplonom a dat ju len do pyzama/overalu sa mi zda malo a zas vrstvit ju nechcem

prettybaby
7. sep 2011

nas radulko od narodenia vo vaku nechcel byt, nedalo sa. takze kym bola zima tak sme ho teplejsie obliekli, s tym, ze prikryli ho aj dekou (kym bol malinky) teraz, uz cestuje v noci vsade, takze aj deka mu strasne vadi, takze v lete bol len v body alebo pyzamku dlhom. tak aj v zime a musim zaklopat, zatial vsetko v pohode, ak su chladnejsie noci, dame na pyzamko este tricko s kratkym rukavom, pripadne ponozky.

bubina1
7. sep 2011

ja davam este krátkorukávove body... neskor dlhorukávove body a vo vacsej zime pyžamkový overal... spime vo vaku...aj v nom zaspávame...
@rainbow16 moja nema problem vo vaku sa postavit...tie vaky su aj robene tak, že su dlhsie... moja sa v nom aj poprechadza.
@vierkasteffi moja si tiež vyklada nohy a tiež sa chuli do rohu v postielke alebo robí rozne kreacie...nemam pocit, že by ju vak obmedzoval

bubina1
7. sep 2011

@rainbow16 do vaku aj do 3 rokov... inak ked bolo teple, tak som mojej nohy supla do navliečky na vankus, inak teraz už ked nie je tak teplo, nebol problem ju šupnut zase do vaku

anjelicek26
7. sep 2011

No dcerka spavala dlho vo vaku, ale odkedy chodila cikat sama, tak to bol rano problem, nevedela to sama vyzliect a docikala sa mi do vaku, ona plienku na noc nemala od 20 mesiacov. Takze odvtedy pyzamo.

Obaja maju take, ktore ma slapy, teda celotelove - overal , je to take akurat, v lete tenucke bavlnene a na zimu flisove... zohnat sa da...

stellamiapiccola
7. sep 2011

dupačky + body záleží od počasia a paplón som zacvakla zospodu pod madrac a nemohol ho dať na hlavu

tinuskaha
7. sep 2011

moj maly este teraz spava v bodynku s kratkym rukavom a na nohach ma ponozky 😀 ked je chladnesie klasicke pyzamo alebo overal.Prikryt by som ho aj prikryla ale ako nahle mu nieco polozim na nohy(deku paplon)tak hned je to vo vzduchu a kope dovtedy kym si to neda dole.A v spacom vaku nespaval dobre stle nohy dvihal budil sa tak uz mu ho nedavam

lenka311
7. sep 2011

@vierkasteffi Vo vašom veku som ju mala ešte v spacom vaku a v dupkách, keď bolo teplo, len v body a spacom vaku, teraz - máme rok a pol - však neznesie nič na nohách, spí vyvalená na paplóne, keď ju zakryjem odkope sa, ponožky ani tie väčšie body nechce, už to neriešim - chorá nebýva aspoň zatiaľ, ale tiež sa často zamýšľam či jej predsa len nie je zima...

lliillii
7. sep 2011

Nasa spava v body s kratkym rukavom a v tenkych nohaviciach aj so spodkom namiesto ponoziek, alebo v dlhom bavlnenom body aj s dlhym rukavom - ked je chladnejsie. Vzdy sa odkope, ale rano je vzdy horuca, takze jej urcite zima nie je. V zime sa bude kurit, cize bude v izbe teplo, ked jej dam dlhy rukav, urcite jej zima nebude. Vo vaku by mi urcite nevydrzala.

dendy1
7. sep 2011

@vierkasteffi aké zlaté, že schúli sa do rožka 😀 Moja malá spáva na boku, opretá o kojaci vankúš v postieľke, zatiaľ necestuje po postieľke. dnes má pyžamko s krátkym rukávom a krát. nohami a prikrývam tenkým paplónikom - hrúbka asi ako prešívaná prikrývka na posteľ . V zime dám pyžamkový overal, ale len ten bavlnený, nie tie froté a plyšové - to mi príde hrubé. Ja obliekam podľa seba, asi tak. Pozerám, že ste tiež dúbravčania 🙂

desszi
7. sep 2011

cez leto bezrukavove alebo kratkorukavove body a pancusky (na nozkach ma ekzem, tak aby sa neskriabal) a spime pri otvorenom okne, v zime dlhorukavove body a pancusky a takisto na malo odchylene okno 🙂

vejula
7. sep 2011

tak my spinkame samozrejme odkopaní, perinu maly neznesie, ale obliekam ho len do takeho cele pyžamka overalikoveho, nieje vôbec hrube ale malemu to tak vyhovuje nema rad moc teplo

nanulik
7. sep 2011

ked boli horúčavy tak iba body, a teraz ked je chladnejšie tak overalíkové pyžamko. a perinku velmi nechce

vierkasteffi
autor
7. sep 2011

@stellamiapiccola ale on sa totiz toci v postielke jak kolotoc takze ak si ho neda na hlavu tak sa otoci dole hlavou a hlavu si aj tak vopcha pod perinu deku on je taky pštros len nepcha hlavu do piesku ale pod nejaku prikryvku dokonca vonka vacsinou zaspava s plienkou na hlave 😀 😀 😀

spalka
7. sep 2011

moja od 2 rokov nechce vacik, tak vzdy riesim ci kratke pyzamko, alebo dlhe, prikryt iba oblieckou z paplonika, alebo do nej dat decku, mozno paplonik...okno jej necham vzdy vyklopene, tak sa bojim ci sa neodkope, ked ju pridem do izbicky skontrolovat tak sa zobudi 😀, limpopo, ktore sa asi vyriesilo same, lebo sa nedavno naucila sama zakryvat 😉

vierkasteffi
autor
8. sep 2011

@dendy1 nas sa praveze odkope tak musim mu davat pyzamko s dlhymi rukavmi teda ak nieje moc teplo ...
tak to je aka nahoda ze byvate tiez v dubravke 😉

irsina83
8. sep 2011

ked mame 27 stupnov je len v katkom bodynku s holymi nozkami bez zakrytia, ked 26 stupnov tak s ponozkami, ked 25,5 - 25 tak pyzamko s holymi nozkami a ked pod tak s ponoztickami....a mala nieje vobec zakryta...no a v zime ked klesne teplota menej ako 24 tak dam spaci vak 😉

vierkasteffi
autor
8. sep 2011

@irsina83 no to aby som sledovala stupne 😀 😀 😀

mandy29
8. sep 2011

ja mu teraz keď su také chladnejšie dni dávam dupačky bavlnené...a v keď bolo teplo tak len bodynká, niekedy aj s ponožkami aj keď bolo teplo, lebo sa mu strašne potili nožičky a potom ich mal studené jak psí čumák 🙂

irsina83
8. sep 2011

@vierkasteffi tak som to nemyslela, ja mam pri postielke hodinky a ukazuju mi aj stupne a to som tak postupne odsedovala.... lebo ked je malej horko alebo zima tak sa skor zobudi... ale zas ju nechcem naucit zababusenu, nech je skor otuzilejsia 😉