Ako obliecť týždňové bábätko do kočíka?

nikuska845
13. jún 2022

Ahojte ako obliekať svoje detičky v takom teplom počasí do kočíka? Nechcem aby jej bolo horúco ale zase ani zima.. Prvé dieťa som mala v októbri tam som problém nemala no teraz je to pre mňa novinka😂.
Ďakujem za odpovede.

es2021
13. jún 2022

@nikuska845 ja som nase augustovca bravala von len v kratkom bodynku, pripadne som prikryla plienkou nozky este.

nana8989
13. jún 2022

Ja mam teraz 2,5 týždňovú dcéru a von jej obliekam dlhé body, tenké legíny a ponožky. Bojím sa ju nechať ešte len v krátkom body.. Keď je chladnejšie tak ju zakryjem ešte tenkou dekou.. Prvú dcéru som mala novembrovu, takze tam to bolo tiež jasne a teraz som zmätená 😂

zojanka
13. jún 2022

@nikuska845 Ak je horúco tak krátke body a prekryť bavlnenou plienkou. Alebo tie krátke overaly /opalovačky. Alebo dlhé tenké voľné pyžamko by som dala.

riskoh
13. jún 2022

Obe deti mám júlové a vždy som im dávala buď pyžamko dlhé alebo dlhé tenké body a tenké legíny,keďže bábätká nemajú termolegulaciu rýchlo sa prehreju ale aj ochladnú,treba zistiť aj či má radšej teplo či chladnejšie,či sa hneď upoti-tak ubrať z oblečenia,ak sa nepoti nechať dlhé veci...

veronika946
13. jún 2022

@riskoh plne súhlasím! My sme raz mali na odd (novorodenecke) dieťa v krátkom body a primárka nás “zdžubala”, že novorodenec nesmie byť v krátkych rukávoch, na čo som sa ja udivene opýtala, či ani v lete?? Nie, ani v lete… nehovoriac o tom, že s tak malým dieťaťom treba chodiť von skoro ráno alebo pod/večer a vtedy ten dlhý rukáv ozaj znesie 🙏

ninapat
13. jún 2022

No okej, ale ked je vonku 30 plus stupnov, tak hadam ho nenecham potit sa v dlhom rukave. Vsak nehovorim, ze ma byt priamo na slnku, ale v tom kociari mu musi teplo aj ked slnko na dietatko nesvieti.

es2021
13. jún 2022

@veronika946 tak u nas v porodnici nam davali len kratke bodynka, iny kraj,iny mrav :D

veronika946
13. jún 2022

@ninapat no ved nie, preto mas chodit von ked nie je 30 stupnov 🤷🏻‍♀️