Ako obliecť dvojtýždňové bábätko na noc?

drobec_l
26. máj 2014

ahojte žienky ktoré máte takéto drobné stvorenie doma ako ho obliekate na noc ,?? 🙂

moonglow
26. máj 2014

@drobec_l nemam sice takeho drobceka, ale obliekla by som 1 vrstvu s dlhymi rukavmi a nohavicami - bud body a polodupky, alebo overal - pyzamko, a na to este nieco - zavinovacku, ulitku alebo spaci vak...

gretocka
26. máj 2014

mam letne deti a cca do roka a pol spavali vzdy so zakrytymi rucickam a nozickami - teda v overaliku a na vrch sme prikryvali dekami alebo perinkami podla teploty.

mirkava
26. máj 2014

@drobec_l ja už mám dvojmesačné a už dávame pyžamko, keď sme mali dva týždne tak sme po kupkaní dali stále čisté dupačky a košielku čo za zaväzuje na ramienku a tak bol cez noc a nasledujúci deň až znova do kupkania 🙂

nicolle21
26. máj 2014

ja som maleho obliekala na noc do cisteho bodynka s kratkym rukavom, ponozky a na to pyzamko.. v zime este aj hrube ponozky, my mame zmrzlinku 😀 a ked boli velmi velke horucavy, tak spal len v bodynku, s dlhym rukavom, aj ked bolo 30 stupnov, plus prikryty tenkou dekou...

lusyke
26. máj 2014

Ked bola dcerka 2 tyzdnova tak sme davali body s dlhym rukavom alebo kosielku a zabalili sme ju do perinky, ked bolo teplejsie tak do lahsej zavynovacky. Ked mala 3 mesiace tak udreli letne horucavy a vtedy sme obliekali body s kratkym rukavom alebo opalovacky a prikrili sme bambusovou plienkou. Teraz spava v pyzame a v spacom vaku hrubom podla toho kolko je stupnov. Doteraz zistujem ci je mala dobre oblecena tak ze jej chytim rucky. Ked su studene pridam vrstvu. Ked horuce tak ju zas odoberiem.

ichbinich
27. máj 2014

Zalezi na tom, ako mate v noci teplo/chladno a ci je dietatko skor "zamrznute" alebo nie.
Moje deti mali body s kratkym rukavom a na nom pyzamko s dlhymi rukavmi a nohami, a vtedy este akceptovali spaci vak 😉, resp. boli prikryti lahkou dekou.
Ale moji su obaja skor "horucej krvi" a nebabusila som ich.
Teplota sa skusa na zatylku, ak je prijemne teply, je vsetko v poriadku. Ak je horuci az mokry, treba odobrat minimalne jednu vrstvu, aj je chladny, treba pridat jednu vrstvu. Ani ruky ani nohy nie su spravny ukazovatel tepla/zimy pri malych babatkach, lebo nemaju taku dobru regulaciu teloveho tepla. Takze mozu mat ladove ruky a nohy, ale zima im nie je...