Ako obliecť dieťa v pôrodnici?

16. júl 2023

Ahojte prosím vás neviem ako to chodí ..môj gynekológ mi dal papier čo si mám priniesť do pôrodnice a su tam napísané že dojčenské košieľky oki tak som objednala zo stránky ale napadlo ma že to bude mať bábätko len toto a plienku ? Keďže o nohaviciach sa nepíše nič v Tom papieri 🤷🤷

pribinak
16. júl 2023

Však ho uvaris, stačí body a ponožky

martul
16. júl 2023

Ja by som kupovala so zapínaním medzi nožičkami. Neviem kedy rodiš ja som rodila júl, august a deti mali body a dolu okrem pampersky boli zabalené v látkovej plienke

e1i
16. júl 2023

Moj mal len body a perinku. A davali nemocnicne,aby sa tvoje nestratilo. Svoje az na cestu domov som obliekala. Dcera mala iba plienku,v inkubatore,az ked isla do postielky tak tiez len body a perinku

martul
16. júl 2023

@pribinak rodila som v lete v totalnych horúčavách ale neviem si predstaviť holé nohy len s ponožkami. To je proste čerstvé narodené babatko.

mamina7070
16. júl 2023

zavinovacie body ponozky a tenku ciapocku novorodenec nevie regulovat teplotu da do autosedacky a tenku plienku ak tak prehodit v takychto horucavach

e1i
16. júl 2023

@martul ja oboch v septembri a boli tak a zima im nebolo

autor
16. júl 2023

@pribinak no ale mne gynekológ povedal že tie košieľky treba že nemocnica to vyžaduje ale o spodných nohaviciach nehovoril nič tiež mi to bolo čudné

autor
16. júl 2023

@martul rodím september to body je overal ? Či len také krátke na zapínanie ?

vkatush
16. júl 2023

@martul ja práveže by som také, čo sa vpredu zapína, od krku až po nohy, rýchlo oblečie vyzlečie a bez problemov. Ideálne na zips, to majú v Lindex, ale keď tak normálne gombík.
Lebo tie, čo musí prevliekať cez hlavu sú na nervy a hlavne u takých malinkých.

martul
16. júl 2023

Body je to čo si sfotila ale trošku dlhšie lebo sa to zapína medzi nohami. Keď to doktor nehovoril to neznamená že nemôžeš. Ktovie aké počasie bude v septembri, zober aj dupačky a hotovo.

autor
16. júl 2023

@e1i a prosím vás perinka je to isté ako zavinovačka

martul
16. júl 2023

@vkatush šak jasné mne išlo o to aby sa to zapísalo dolu lebo toto čo sfotila autorka je len po kríže.

martul
16. júl 2023

Zavinovačku mi dali v pôrodnici, takú tensiu. Perinka sa to volalo volekedy lebo bola vyplnená perím.

autor
16. júl 2023

@martul takže to je to isté 😊

autor
16. júl 2023

@martul nechápem načo si to tam v nemocnici komplikujú ja som tiež myslela že stačí obyčajne bodinko a ešte ani nenapisu že nohavice 😑

vkatush
16. júl 2023

@martul na taký spôsob košieľky, ale ručne robené, sme mali v pôrodnici. Na plienku/nohy sa potom dala látková plienka (omotali ako sukňu jakeby) a potom už len perinka (ja mám decembrového). Rýchlo a ľahko sa vďaka tomu prebaľovalo.
Takže aj také môže mať.

Autorka, je na tvojich preferenciach, ako dieťa oblečieš 😊

autor
16. júl 2023

@vkatush a ako to prebieha po pôrode (budem mať cisársky) čiže oni mi bábätko zoberú a už oblečú do mojich veci čo mám pripravené pre bábätko ? Čiže oni sa budú starať kým ja sa nepostavim na nohy ale s oblečením ktoré im teda ja dám ?

nikasmile
16. júl 2023

Klasika, body, ponožtičky a nohavice. Parádne má aj lidl z vysokým pásom. Tieto košielky podľa mňa ani nevyužiješ. Báätko oblečú do ich a ak chceš použiješ svoje. My sme ani pri jednom nepoužili vlastné oblečko v pôrodnici.

nika23t
16. júl 2023

Ja som dávala tenké bavlnené košieľky, body sa mi ťažko obliekali bábätku, minimálne prvej dcérke. A na nozky ponožky, tenké bavlnené teplácky, legíny alebo len plienku som ovinula okolo noziciek, keď bola v zavinovačke. Tiež som mala dupacky-take tenucke úplne, to keď boli horúčavy, toto som len dala. Moja sa narodila 10.7.,vtedy bolo extra teplo. A mala som ešte košieľky od mojej mamy, čo nám dávala, to sa len tak previazalo na boku, tie boli maximálne príjemné a ľahučké.

vkatush
16. júl 2023

V pohode mi napíš správu 😊 veľmi rada poradím so všetkým, čo budem vedieť, môcť

martul
16. júl 2023

Po pôrode dajú určite ich oblečenie. Ale ja som používala ich celý čas. Moje som dala až keď sme išli domov. Ale keď ho už budeš mať pri sebe sprav ako chceš. Tam kde o to že keď máš ich tak zoberú operu a dajú čisté. Svoje musíš posielať domov prať a zase to donesú čisté z domu, alebo si zober toho viacej -vela.

henka123123
16. júl 2023

Ja mojho 17.9 som rodila a mal len body kratke a ponozky a dali mi perinku ale bol cely cas odbaleny iba na noc som ho prikryla a vaetko mi dali v porodnici.ciapku nemal ani raz na hlave..v tej porodnici bolo tak neskutocne teplo

drianaa
16. júl 2023

Ja som rodila vo Zvolene, kde dávajú oblečenie ale tiež len košieľku a plienku, a nožičky ešte “previnúť” do bavlnenej plienky a tak do perinky - rodila som v marci. Sestrička mi vravela že kvôli tomu nedávajú nohavice, len prekryjú plienkou aby ich rýchlejšie vedeli vyzliecť a obliecť kvôli vyšetreniam a vizitám

ankare
16. júl 2023

Ja som rodila v juli a dávali deťom ich oblečenie. Dieťa malo len zavinovaciu košieľku, ponožky a bolo v perinke. Bez nohavíc. Ja som neznasala tu košieľku, nevedela som mu to obliect. 🫣

ankare
16. júl 2023

A plienocka látková medzi nozicky ešte.

dusankomoj
16. júl 2023

Niečo takéto? A na nožičky ponožky.

e1i
16. júl 2023

Ano

anavixy
16. júl 2023

Ano normalne su deti v porodnici oblecene len v kosielke a plienke, pricom kazda porodnica poskytuje pradlo a oblecenie. Toto pradlo sa ale perie v pracovni tak, ako aj bezne pradlo, preto sa stava, ze deti nan neregauju dobre a vyhadzu sa a vtedy je prave vhodne dieta si prezliect do svojho, u nas to mamickam vyslovene kazeme. Samozrejme ked si niekto chce dieta prezliect do svojho, moze tak urobit a je uplne jedno co dietatu oblecie, ci bude mat kosielku alebo body alebo saty alebo overal 😀 akurat v zime ked si deti mamicky zababusia do dupaciek a body (napriek tomu ze novorodenencke je najviac vykurene odd v nemocnici) , tak trochu šomreme, ked ich musime x-krat za den z toho vyzliekat a obliekat, inak je to fakt jedno, ale hole nozciky su uplne ok. A uprimne gynekolog podla mna nema ani sajnu o tom co sa ma alebo co sa nemoze novorodencovi obliekat 🙈
Zo skusenosti ale naozaj netreba deti prilis obliekat ani zavazovat do periniek na izbe a podobne, ono sa to potom velmi rychlo odrazi na vahovych ubytkoch, dehydratacii, zvysenej teplote… hoci nasa stara primarka tvrdi ze novorodenec nesmie mat kratky rukav ani v lete 😬🙈

pribinak
16. júl 2023

@martul Hm, prečo? Moja kamoska žije vo Vel. Británii, bolo tam tropických 30 C. Babo 3 dňové ležalo v postieľke a malo body a ponožky a sestrička ktorá prišla pozrieť matku i dieťa, povedala že mu má dať tie ponožky dole, jednak sa môže prehriať a jednak treba otuzivat
A je fakt že tie decka sú tam nejaké zdravšie ako u nás

lula313
16. júl 2023

Hlavne si vezmi aj náhradné, keby sa ti dieťa pocikalo, kým dôjde manzel pre vás. A určite body so zapínaním dole. To pritlačí plienku a dieťa sa potom lahko neprecika