Ako obliecť bábo v auguste na cestu domov z pôrodnice?

doliva
22. apr 2013

A od kedy sa môže dávať bábo do vajíčka?A čo budem a nebudem potrebovať v pôrodnici lebo mám jeden zoznam a sú to podťa mňa niektoré úpln zbytočnosti ako napr:Ohrevný vankúšik pre mamičku...V tom teple sa mi určite pridá 😀

nicky07
22. apr 2013

Ahoj ja som mala tiež termin v auguste. boli teda riadne horučavy... 🙂 ja som maleho obliekla takto : mal plienocku (pampers), na tom mal body, tenku košielocku tenke dupacky a takto som ho zabalila do perinky a celeho som ho este zabalila do deky. niektore maminky davali do vajička na cestu domov ale ja som ho dala do prenosnej tašky prišlo mi to pre také malé bábo vhodnejšie... ja som mala pre seba nocne kosele na porodnu salu osusku uterak papuce zupan teplaky a tielka lebo to bolo na umretie v tej porodnici jak bolo horuco spodne pradlo vložky )asi 4 baliky som mala a 1 balik prsnych vložiek... no a hygienicke a pribor. pre babo dali všetko netrebalo nič. snad len na kupanie maleho ale to som využila vzorky ktorých som dostala neurekom... no a mala som aj knihu ktoru som si čitala popri tom ako som obdivovala maleho a tu som tam nedočítala a dodnes som sa k tomu už nedostala :D

doliva
autor
22. apr 2013

@nicky07 no tak ja vezmem tiež len to,aj som počula že strašne veľa vecí domov donesieš..No ja sa bojím malú dať do vajíčka ale že vraj dávaju len ako ju tam zapnem potom?

tunylyk
22. apr 2013

@doliva vajicka mavaju novorodenecku vlozku,dnu normalne bez perinky,pripadne lahku deku specialne pre vajicka,moj najstarsi je augustovy,prenasali sme ho vo vajicku,nechcela som riskovat,ze niekto pocas cesty domov do nas vrazi,sli sme sice cez 5okm,no neriskovala by som ani 1km.

nicky07
22. apr 2013

ja som postupne posielala domov čo som mala pocit že už nebudem potrebovať.takže nakoniec ostala len jedna taška, tu manžel zniesol do auta a potom sme už išli len s našim pokladikom... 🙂

mummy01
22. apr 2013

@doliva v auguste moze byt aj 19stupnov a aj 35...takze podla mna riesit to teraz je predcasne.Nachystaj si dve kopky oblecka-jedno ak bude horuco a jedno ak chladnejsie a nech ti do porodnice pri prepustani prinesu podla potreby.Ale teda babetko sa oblieka tak ze mu das o 1 vrstvu viac ako sebe-takze ak je horuco a ty mas tricko tak babatku das na body s kratkym rukavom maximalne tenucku kosielku,ja by som deku teda absolutne nedavala a ani zavinovacku.A vajicko mat musis ak pocestujete domov autom.

doliva
autor
22. apr 2013

@tunylyk aha že sa nemusím báť že sa chráň bože vyšmykne?

doliva
autor
22. apr 2013

@mummy01 no lebo mi nešlo do hlavy ako malu tam pripnem aj s perinkou tak uz mi to je jasne 😉

evening_star
22. apr 2013

Určite si neber do porodky župan, ja som rodila v juli, a brala som ho, lebo bol v kazdom zozname a myslela som si, ze v nemocke je to nutnost (este som nikdy v nemocnici nebola) Ale teda ani raz som ho nepouzila, staci ti normalne len tenky sveter, keby bolo chladnejsie. Ale nevidi sa mi co ti radi nicky, ze nedala male do autosedacky - v kazdom pripade ho tam daj!!! Aj ked sa ti zda, ze babo je malicke, ale je to pre neho najbezpecnejsie, pokial teda nemas specialnu vanicku ktora moze byt miesto autosedacky. A maleho som obliekla len do bodicka s kratkymi rukavmi a dupaciek, plus ciapocka, bolo vtedy na umretie teplo, kym sme presli do auta este som ho prikryla plienockou.

tunylyk
22. apr 2013

@doliva maly mal 2800g a nevysmykol sa 😉 hladala som nejaku fotocku,tu ma presne mesiac a s tym obleckom je to individualne,aj ja som mala pripravene 2verzie,po burke moze byt aj v lete chladno 😉

adado
22. apr 2013

Ahoj, ja som rodila minuly rok v auguste, teda az koncom, ale teplo bolo aj tak. Ja som mala taku supravu nachystanu ze bodyno, dupacky, ciapocka, kabatik. Tiez sme ho niesli domov vo vajicku, neriskovala by som nieco ine kedze sme isli autom.

doliva
autor
22. apr 2013

@tunylyk aký je nádherný 😀 malé princatko 😵

doliva
autor
22. apr 2013

@evening_star aj ja som rozmyslala že neberiem župan ešte v ňom sa potiť budem ja v lete ani župan nepoužívam! a máš pravdu pekne pojde do vajíčka 😀
@adado ved to že vajíčko je najbezpečnejšie a nechcem riskovať nič

katrinka8
25. apr 2013

Nasa sa narodila sice v juni, ale boli horucavy riadne. V porodnici lezali babenka len v bodycku a plienke, co bolo tak horuco. Dokonca sa muselo vetrat.
Takze sme ju domov viezli vo vajicku a oblecene mala tenucke body s dlhym rukavom a dupacky, na hlavicke tenka ciapocka. ale doma uz potom bola len v bodycku s kratkym rukavom, co boli take horucavy 🙂