Ahojte, možno to tu už niekde je, ale zatiaľ som nenašla 🙂 , poraďťe ako kupujete deťom obuv, ja sa pri tom vždy dosť natrápim 🙂 , mám 4 - ročnú dcéru a pri kúpe topánok vždy prichádzam o nervy 😠
Niekde sa píše že to má byť 1 cm, niekedy sa mi to zdá dosť veľa, no možno pri čižmičkách môže byť.. a to s tym prstom ktorý sa má zmestiť do topánočky...ak pokrčí prsty tak neviem.. hlavne mi ide o to - nájsť správnu veľkosť...
ja ked kupujem zatvorene topanky, vyberiem si vlozku a postavim ho na nu. z kazdych topanok ide vybrat vlozka. ked nejde, vyberam ine. stlacat spicku kde ma prsty je u nas zbytocne, lebo vzdy ich pokrci.
obkreslim nozicku na papier, ked stoji, tak aby ceruzka bola kolmo na zem, zmeriam dlzku od spicky k pate. a viem, kolko ma mat vnutorna dlzka topanky. do obuvi idem s metrom a skusame. tiez skusam, ci ma vzadu miesto na prst. tak mi poradili v jednej obuvi, ked sme kupovali prve topanocky. a sledujem, ci sa jej nevyzuvaju. jaj a zasadne kupujem s pevnou patou a klenbou.
@alenka777 AKÉ ČÍSLO TOPÁNOČKY POTREBUJETE???
1. na podlahu, tesne k stene priložte papier
2. položte nožičku dieťatka na papier, s pätou opretou o stenu
3. na papieri urobte značku na mieste, kde končí najdlhší prštek
4. dajte nožičku preč a pravítkom odmerajte dĺžku
VŽDY NAVIAC PRIDAJTE, aby mala dieťatku kde rásť nožička:
papučky a spoločenská obuv - 0,5cm
jarná a letná obuv - 0,5 - 1 cm
jesenná a zimná obuv - 0,5 - 1,5 cm
sprievodca veľkosťami topánočiek:
4 - 9 mesiacov = 16 - 18
.. - 1 rok = 19 - 21
1 - 2 roky = 22 - 24
2 - 4 roky = 25 - 27
4 - 6 rokov = 28 - 30
6 - 7 rokov = 31 -33
7 - 8 rokov = 34 - 36
ročne dieťatku vyrastie nožička nasledovne:
1 - 2 roky = okolo 20 mm
2 - 3 roky = okolo 15 mm
3 - 5 rokov = okolo 10 mm
Nekupujem topanky s nou, prisla by som o nervicky. My pouzivame bimsy, meriam nimi nozicku a aj ich v predajni vkladam do topanociek, oni automaticky meraju aj tu rezervu v topanke, ktora je potrebna. Nedam na ne dopustit. Sirkovo viem, ktore jej sadnu - naturino, superfit, lelli kelly a z tych vyberam, len tenisky mame geox (jedny, aj tak ich nenosi slecinka)...
http://www.pinokids.de/BIMSr/bimsr.html
Dolu je obrazok ako to funguje. Odmeria nohu a je tam aj ta rezerva, ked to vlozime do topanky. Pre mna velke ulahcenie pri oboch detoch. Lebo u maleho je merat nohu zazitok, navyse kazde topky maju inu dlzku stielky - a je jedno ake je cislo topanky 🙄
@anjelicek26 a to sa dá kúpiť aj u nás??? vidím prvýkrát....
inak ja kupujem topánky tak, že si doma obkreslím na kartón nožičky oboch báb, pridám 1cm na špičke a vystrihnem, to potom strkám do topánok v obchode a nemusím skúšať babám...
@lucia.kl - fuha to neviem, ci sa daju kupit aj na Slovensku 😕 Ale kukni, tento predavajuci posiela za 4,30 aj na slovensko, keby si nezohnala...su to vsetky tri velkosti, od babatkovskych po dospelacke.
@anjelicek26 to si ja budem nadalej nožičky obkreslovať na kartón - budem mať aj na pamiatku, že kedy mali akú nôžku 🙂
@lucia.kl - to je pekny dovod 😉 Mne to len fakt ulahcilo, lebo mi stale zatahovala prsteky + kazda topanka je vo vnutri ina, fakt to kazdy vyraba od buka do buka 😖
No baby, aj ja to tak robím, obkreslíme nožičku, len vždy mam dilemu, koľko pridať, robím to tak že max 1 cm, ale papučky a pod, tam max. do pol cm. A inak ten merak na nožičky majú napr. v deichmane, aj s tym sme už merali, ale je to podla mna na figu - napr. včera sme namerali číslo 25-26 ale obuv k tomu vôbec nesedela, lebo aj v deichmane je viac značiek, viac výrobcov a tie čísla 1-2 lietajú hore-dole. Tak zostaneme nadalej pri obkreslovaní nožičky na karton..🙂
kazde dietatko ma inu velkost nozicky moja dcerka je taky drobcek v septembri bude mat uz sice 3 roky ale topanocky kupujeme 22 a my jej ich musime vzdy vyskusat ma velmi male a stihle nozicky tak je to niekedy problem doma nosi orthopedicke sandalky ktore ma usite na mieru inac topanocky skusame ked stoji a stlacimew spicku a podla toho viem ci jej sedia
ja mám na to jednoduchý postup,pri mojom krpcovi neni možné nožičku ani nakresliť 😅 kupujeme v deichmane:Posadím ju pred telku,schytím z prvých schopných tri čísla,momentálne 25,26,27, podľa intuície priložím zospodu na malej nožičku,podľa toho,čo kupujem,ak normálne topánky tak cca centimenter si odmyslím,plus jeden,a kým rozmýšľam malá je už medzi lodičkami,tak beriem prvé a hotovo 😀 😀 😀
Ja mám tiež štvorročnú slečnu,ale zatiaľ sa nám vždy podarilo kúpiť topánočky,sandálky jedne v Protetike,alebo klasickej obuve.Ukáže,ktoré sa jej páčia vždy sú to aspoň jedne,alebo dvoje a ja rozhodnem.Vyskúša si ich a ja kupujem s rezervou,aby sa mi do zadnej časti topánočky zmestil jeden prst,je to takých necelých pol centimetra.Darmo by som jej dávala skúšať,ktoré sa páčia len mne,to by som hneď vedela,že z toho obchodu s topánočkami,sandálkami,alebo papučkami nevyjdeme.Držím palce.