Ako dlho sa používajú plienky číslo 1 a 2?

diaa88puppe
18. jan 2017

Ahojte, ako dlho sa pouzivaju plienocky 1,2,3 ... nemam ani sajnu.. len pre info aby som vedela ci sa oplati kupovat aj take obrovske balenia 🙂 alebo len mensie 🙂 len tak ci ked kupim napr. 1 , 300ks ci to aj vyuzijem alebo sa richlo menia 1 za 2 atd. 🙂 Dakujem

evat2315
19. jan 2017

Zalezi od toho ake velke babo sa narodi

katkahs
19. jan 2017

Dcera mala 3440 g a syn 3740 g, kupila som rovno velkost 2 pri obidvoch, babatka rychlo rastu 🙂 hoci vtedy ten prvy mesiac sme minuli najviac plienok, kym sa upravilo kakanie. Ked uz, tak velkost 1 by som kupila len mensie balenie, ked pochybi, dokupis neskor 🙂

yanni
19. jan 2017

@diaa88puppe tak akoze 300 jednotiek ti absolutne neodporucam. Ak sa ti narodi 4 kg dieta, tak ich mozes akurat niekomu podarovat.
Kup si jeden MALY balicek jednotiek, dva balicky alebo jeden Spar Pack balik dvojok a to staci. Potom si dokupis (objednas) podla toho, ake velke a hlavne tazke dieta sa ti narodi.
Ja som mala pri copani jednotky nie az tak dlho, lebo tie su do 5 kg a dvojky od 3 kg a kedze jej pri ca. 3,5-4 kg dvojky sedeli dobre, tak som pouzivala uz len dvojky. A tie mala straaaaaasne dlho. Zhruba do pol roka. Narodila sa sice dlha ale chuda a chuda dlhana ostala stale.
Trojky mala zatial najdlhsie. Na stvorky sme presli az po roku, teraz ma presne 18 mesiacov a necelych 10 kg. Uz sa zacina odplienkuvat, cize dalej akopo 4 sa uz nedostaneme.
Fakt zalezi na tom ake tazke dieta sa ti narodi a hlavne, ako rychlo bude priberat.
Cize, na zaciatok si nekupuj ziadne zasoby, nie len koli velkosti ale aj koli znasanlivosti. Nikdy nevies dopredu, ako ti tie ktore plienky bude dieta znasat. Takze si kup po 1-2 mensich balikoch, vyskusaj ako bude reagovat pokozka a potom mozes dokupit väcsie zasoby.

zdena12345
19. jan 2017

u nas boli deti 2700,3100. obom do porodnice pocitajte 8-10ks plienok na den. takze na 5 dni 1-2 balenia. mi sme potom tie 1 dokupovali vzdy len kolko bolo treba.
Rychlo sa to meni na 2. tych si mozete aj viac, ale rovno upozornujem ze ak mate velku rodinu a budu chodit na opacky, tak nejake to balenie sa k vam dostane, tak aby vam potom neostavali neminute... lebo aj z tych 2 na 3 to ide celkom rychlo. cca 3 mesacne dieta
od 6-8 sa ide pomaly na 4. Ale vsetko je to velmi individualne. My sme mali u prveho syna 2 do pol roka a u druheho tak do 3 mesiacov... 5 sme u starsieho ani nepotrebovali, skoncili sme na 4. zmesti sa do nich ako 2,5 rocny ale od 2 roku pouzivame len vynimocne (ked je chory, ma hnacku...) niekto uz v roku dava 5.
pocet je tiez individualny. starsi 15-20ks denne, mladsi do 10. ale priemerne dieta tych 10asi. Aj ked su tie balenia akoby velke, vedia sa rychlo minut. Nekupujte na zaciatok toho vela, hlavne tie 1 moc nie. potom trochu viac 2 a este viac 3. Lepsie bude, k sa s tym moc nebudete ponahlat a sami uvidite. Aj dieta je kazde ine. Ak bude mat koliky, stale vrestat, cvrkne si a hned sa musi prebalit, miniete ich viac ako ked je kludne a stale spinka aj pocikane.
Inak my sme obom davali do roka latkove, su zdravsie, ekologickejsie a ekonomickejsie, len je s tym vela prace...

yanni
19. jan 2017

@zdena12345 super rozpisane 👍
Ale zakladatelka diskusie zije v Nemecku, takze, ak budes @diaa88puppe aj rodit v Nemecku, do nemocnice si ziadne plienky nenos. Tam ti pre babo vsetko daju, aj plienky, aj oblecenie na cas v nemocnici, aj UM, ak nebudes moct kojit, aj cumle, flasky atd.
2-3 plienky, podla toho ako daleko mas nemocku od domu, si zober na cestu z nemocnice (ak by sa ti ditko pokandilo az po usi), ale aj tu poslednu plienku pred odchodom mas este erarnu. Akurat oblecko na cestu ti treba samozrejme svoje. Mne este aj tri plienky a pre mna 5 velkych vloziek a trojo sietovych nohaviciek na domov nabalili 😂
Takze fak, ako aj @zdena12345 pise, nekupuj zbytocne vela a velke baliky. Na zaciatok, tych par dni doma, ti stacia aj male baliky. Vzdy sa da kupit v drogerii ci supermarkete za rohom, ak ti pochybi. A ked objednas na nete, mas to do dvoch dni doma a nemusi sa s nicim natahovat. Ak chces, poslem DE-linky na Online shopy, kde objednavam ja a kde sa to lepsie oplati ako kupovat v obchode.

moni244
19. jan 2017

Ako ja chapem, ze si prvorodicka, ale nemyslis si, ze to uz prehanas s temami? A presne tl, co ti radia, je spravne, nekupovat vela a hlavne nie 0red porodom

diana20
19. jan 2017

No mne sa narodil 3980g a dlho sme používali jednotky.. kup si na začiatok jeden menší balík jednotiek a uvidíš potom aké dokupis...

senta_sofia
19. jan 2017

@diaa88puppe zavisi od velkosti babatka,ak sa ti narodi aspon 3,5kg,v pohode mozes jednotky aj preskocit,znesie aj 2ky.Pocitaj aspon 10-12 plienok na den u novorodenca,lahko si dopocitas. Ostatne sa zase odvija od vahy a stavby tela babatka,nasi od 4 mesiacov vylucne 4ky,mensie im boli male.

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sibalka21
19. jan 2017

@diaa88puppe Ja som tiez bola v zahranici sama, prvorodicka a taketo veci som neriesila alebo som si to pozrela na nete.... Nikto ti nepovie ako dlho budes pouzivat pri svojom dietata plienky 1 a 2.... Zalezi od vela veci, kazde dieta je individualne... Mozu ti poradit ale nemusi to tak urcite byt... Uvidis casom....

moni244
19. jan 2017

@diaa88puppe min.toto si sa mohla pytat vo svojej diskusii o zakladnej vybavicke, nechapem, naco zakladas o kazdej veci, co chces kupit diskusiilu, ked tu uz mas dost svojich, kde sa mozes spytat

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moni244
19. jan 2017

@diaa88puppe ja netvrdim, ze nemas zakladat diskusiu, len tvrdim, ze treba aj troska porozmyslat, ze ci to, co sa chcem spytat, sa uz nemozem spytat v inej svojej diskusii

sibalka21
19. jan 2017

@diaa88puppe Nejde o to aby si nezakladala, ale o to, ze co sa tyka napriklad tohto aj tej vybavicky.., Ked pojdes do sekcie "co vsetko mu kupit?" mas tam diskusie o zakladnej vybavicke, kocikoch, obuvy, kozmetike a vsetkeho ostatneho aj plienok.... Urcite tu najdes vsetko co potrebujes vediet, len treba hladat... Aj vo WIKI mas velmi vela informacii.... Ak naozaj nikde nic nenajdes, tak potom sa kludne opytaj, ak je tu podobna tema, tak sa skus opytat tam 🙂

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sibalka21
19. jan 2017

Kliknes na forum a hore do kolonky "hladaj vo fore" napises co potrebujes najst a das "hladat" .....

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sibalka21
19. jan 2017

@diaa88puppe Nedaju sa, jedine poziadat admina aby ju zamkol...

elizita
19. jan 2017

Moja nosila jednotky do 5,5kg, co mala ked mala 3 mesiace, no zacinala s Babylove XS, cize velkost 0 😀 asi najdlhsie sa pouzivaju stvorky, moja uz ani vacsie cislo nemala..

sykorkauhliarka
19. jan 2017

my sme 1 pouzivali v nemocnici..aj to nam boli lepsie 2 ..so sestrickou som sa rozpravala o plienkach a vravela ze jednotky su celkom blbost v Ruzinove rozdavaju 2... potom sme iba chvilu mali 2 a odctedy trojky.....mala mala vyse 4 kg ked sa narodila a doteraz je baculka 5 ju otlacaju na ritke tak najlepsie su 6 a to nema ani rok....

yanni
19. jan 2017

Baby, ved do nej tolko nehucte. Ano, ono sa da vsetko najs bud tu na MK alebo aj hocikde na nete. Ale tak, baba mlada neznala, nech sa pyta. Aj ked pre vela z nas zbytocnosti.
Ale zamyslite sa, kolko hluposti sa tu uz popisalo a pytalo. Toto aspon taka hlupost nie je.

@diaa88puppe windeln.de. Nie len lacne plienky, vo vsetkych moznych balenia a velksotiach ale aj ine veci, ktore potrebujes/alebo si myslis, ze budes potrebovat pre dieta.
My me spokojni odjakziva s Pampers a neskor, ked zacali vyrabat Pampers Premium a tam ma doteraz vysli najlacnejsie. Treba pozerat aj na jednotkovu cenu za kus. Nie vzdy sa oplati Jumbo ci Mega Pack.

mrkvicka060
19. jan 2017

Neda mi to, musim... to vazne sa uz aj taketo chu*oviny musi niekto pytat? Pouzi aj rozum trochu zena, lebo ked sa ti to dieta uz narodi tak neviem, co budes robit.
Viem, ze vyryvam, ak by sa chcel niekto hadat...netreba mi odpisovat

mrkvicka060
19. jan 2017

@yanni to vazne? Mlada baba neznala? Aj ja som bola prvorodicka, ale toto ma ani nenapadlo riesit na nete. Snad dokaze aspon trochu rozmyslat.

moni244
19. jan 2017

@yanni ako prepac, zaklada tu jednu temu za druhou, min.jednu ma zo zakladnou vybavou, dalsie 2 na kociky, dalsiu, ci niektore veci treba, alebo nie. Ta treba trosku aj sedliacke rozumu pouzit

erikavesela
19. jan 2017

@moni244
Pozri si jej gramatiku a potom pochopis preco pridava take primitivne temy na diskusie...pisala, ze su tam sami, takze zila ba sk a teda nema sa cim pysit...preto ten sedliacky rozum chyba...ja som tiez zila v nemecku a taktiez som tam nikoho nemala a navyse vobec nie je problem sa tam taketo veci hebamme opytat, na to tam su..takze ak ani sedliacky rozum nie je, tak nepomoze uz nic

katka1981
19. jan 2017

@diaa88puppe, ked pojdes do porodnice, kup si plienky na babo od 3-5kg pokial. Kup si 2 baliky, postupne budes dokupovat podla potreby. Ziadna maminka dopredu nevie ktore bude kedy pouzivat. Zavisi ake velke babatko sa ti narodi, ako rychlo bude priberat....

natalka13
19. jan 2017

@yanni mlada neznala si snad vie precitat zasady pridavania diskusii na MK. Jednoznacne kedze ma profil aj s nimi suhlasila.

@zdena12345 8-10plienok denne??? max 5ks, neskor v pohode 3-4.

dibarbora
19. jan 2017

@diaa88puppe moje obe deti mali 4kila a aj cez 4kila a využili sme jednotky 2mesiace. Záleží aj od toho či kaká do každej plienky. Prvé dieťa mi vydržalo nekakat aj 14dni,druhé do každej. Je to individuálne.
Ale tak približne si to zrátaj,tych6-8 ks denne x minimálne mesiac,2.

dibarbora
19. jan 2017

Bože baby,čo sa tu do nej navazate?! Šak ja neviem,keď chce,nech si založí denne niekoľko tém. Keď nezaujmu, preskocte a nekomentuje. A nie ešte takto do nej.
Zakladajú sa tu stupídne témy,tie vám nevadia?

diaa88puppe
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz