Citim sa ako neschopna ;( o mesiac mam termin a ja neviem ani taketo zakladne veci. Ako často sterilizujete cumlíky a fľaštičky?
@pribinak ďakujem, takže nemusím tak robiť po/pred každym použitým? 🙈 fakt sa citim ako neschopačka že neviem take veci, revem tu už hodinu že asi budem neschopna matka
Nie nemusíš. Možno budeš dojčiť a fľašku nebudeš ani potrebovať
@pribinak ďakujem veľmi pekne. Verim v to, len ja som ty, že chcem byť na všetko pripravená, aj keď viem, že to nehrozi
Ja som sterilizovala každý deň.
Vyvaram raz za týždeň bohaté stačí
Kašli na to, neplač kvôli tomu ja som tiež chytala paniku a dali sme to neboj 😊😂 inak mňa tu ukrižujú ale ja som teda niekedy vysterilizovala až po mesiaci. Mala som saponat na fľašky a cumle a tym a horucou vodou som ich samozrejme drhla ale sterilizovanie nič moc no 😂
novorodencovi keď som mala čas - ideálne raz denne, reálne raz za 2-3 dní 😀 neskôr už podľa potreby, to zistíš
Kupila som si sterilizator, tu na bazosi za par €. Po pouziti odsavacky ci flase som to hned umyla, dala tam, zapla a tam to cakalo do dalsieho pouzitia, ak som "pomiesala" umyte a vystreilizovane, tak som ho zas zapla.
Sterilizator bol a je urceny na uskladnenie flias a cumlikov (v nasej domacnosti). Preto isiel aj dva krat do dna ked presla na UM v 3-4 mesiaci.
Tak nam to vyhovuje.
Ja som sterilizovala na zaciatku po kupe a potom uz ovela menej oproti vsetkym, ktore tu pisali. Max. som na par minut zaliala vodou z rychlovarnej kanvice. Poriadne som poumyvala alebo dala do umyvacky riadu a stacilo. Nic malemu nebolo.
Aj ja pred každým použitím
Mala som sterilizator do mikrovlnky a podľa potreby som veci sterilizovala, kľudne aj denne. Zabralo to len pár minút. Fľaše aj sterilizator boli od rovnakého výrobcu, všetko mi v ňom sedelo.
Každý večer vyčistim fľašky a zalejem vriacou vodou. Za to na cumle si spomeniem raz za mesiac 😁 uvidíš nájdeš si v tom systém. Dieťa z nevysterilizovanej falasky neumrie 😉
Ďakujem za všetky rady baby 🙂
A trochu sa ukľudni😉 zbytočne sa trapiš a stresuješ dopredu. Keď budeš mať bábätko pri sebe, uvidíš že ti starostlivosť pôjde.
@pinkgirl no veru, snáď to tak bude, keď mi napadne x myšlienok, čo ešte neviem a nemám šajnu o niektorých veciach vobec, tak sa hneď vystresujem 🙈😔 ja som mega zodpovedný človek a na všetko by som chcela byť pripravená, no viem, že tu sa to nedá 🙏 ale už sa nevieme dočkať❤️
😁 všetko bude v poriadku😊. Materstvo sa nedá naučiť, inštinktívne sa budeš riadiť, za pochodu učiť - tak to funguje celé generácie. Akurát, že dnes je toľko pomocníkov, že to zvládneš oveľa ľahšie. Hlavne si uži dieťatko.
Tato je super vec parny sterilizator aj so susenim, mozes v tom uskladnovat aj flasky a potom neskor sterilizovat hryzatka a zubne kefky. Pozri si nejaky bazarovy, ale aj s funkcoiu susenia.
https://www.philips-eshop.sk/elektricky-parny-s...
@pinkgirl ďakujem krásne za podporu❤️❤️❤️
Fúha, keď to tu tak čítam. Mam druhé dieťa, bude mať 1rok, fľašky umývam obyčajne s jarou, sterilizovala som presne 1x pred 1vym použitím. Pri prvom dieťati možno raz za 2 mesiace. Žiadny problém s tým nebol 🙂
Niekto raz za týždeň, niekto raz za 2 týždne. Das so hrnca vodu, das zovrieť a pridas umyté cumliky a fľaše. Hotovo