Ahojte. Ako často kupujete deťom cumle? Môjmu vydrží tak približne dva týždne a už musím ísť kupovať nové. Lebo ich prehryzne. Kupujeme značku Lovi. Cez deň ho nechce ale večer keď ide spať tak bez neho nezaspí. Už som skúšala ho aj odnaučiť. Ale bez výsledku. Dik
Ziadny mi nikdy nerozhryzla, asi 3r s nimi aj skončila, zabalili a "poslali" sme ich postou (asi 10sme ich mali 😂 iba ma nocne spanie) preč spolu, bumburiakovi - ten vecer kontroloval okna ci uz vsetci spia u nas. Ked nu deti poslu dudle prestane chodit, lebo konroluje iba dudlove babatka 😂 ja neviem ako ma takato vec napadla, ale fungovalo to.
nas mal od narodenia az do 1 roka jeden a ten isty, iny nechcel, potom ho rozhryzol, zahodila som ho a dalsi uz nedala..
my sme syna odnaučili pred 2. narodeninami. Nikdy žiadny nerozhýzol.
@adeladulova má dva roky. Áno to stým strihaním som už skúšala aj ja ale nepodarilo sa.
Moja rizhryzla 1 ako trojročná a to znamenalo koniec dudlu
@andrea_82 Môj už prehryzol toľko cumlov že Boh ma chráň.
čo znamená, že sa nepodarilo? Po akom čase ste to vzdali a vrátili mu ho? Samozrejme, že sa treba pripraviť na to, že pár dní bude dieťa plakať a bude to horšie so zaspávaním. Ale treba vydržať, možno obetovať 2-3 noci a naučí sa.
@radkaradix Skúšala som aj to. Keď prvý prehryzol tak som ho zahodila. Ale potom bol taký rev. Že som musela sadnúť do auta a utekať kúpiť novy. Bolo to na nevydrzanie.
tak potom neporadim, nas bol v tomto bezproblemovy, jeden vecer ho hladal na obyvklych miestach a ked nenasiel, prestal riesit.. trochu tazsie zaspavanie, ale nakoniec zabudol..
@andrea_82 4-5dni približne.Tie prvé dni samozrejme že reval. Ale keď už bol unavený s toho plaču tak zaspal. Až jeden deň to bolo na hlavu.
Dvojročný nemá čo chmeľ už mať. Musíš to vydržať. Ak chceš aby sa mu nepoškodí chrup, tak čím skôr preč. Dieťa bude plakat stále, proste berieš mu hračku. Ty ale ako rodič musíš vedieť zvládnuť ten rev, vydržať tak par dní.
@lenkakravcova Prepáč ale už som videla aj staršie deti mať ešte cumel.
4-5 dní je už dosť, to riadne vydržal. Rozumiem, že ste už boli po takom čase zúfalí. Ale aj tak škoda, že ste to vzdali, boli ste už na pol ceste k úspechu. Teraz to bude o to ťažšie, syn už má skúsenosť, že keď vydrží, tak vy povolíte a vrátite mu ho. Ale ja by som tiež uvažovala nad tým, že mu ho vezmem. Ak je schopný ho prehryznúť, tak by som sa bála, že mu ten kúsok zabehne a pridusí sa. Všeobecne myslím, že akonáhle dieťa začne prehrýzať cumeľ, je čas mu ho zobrať.
@andrea_82 Áno viem že som spravila blbosť a teraz to bude ťažšie.Ale budem to musieť vyskúšať znovu.
Ospravedlňovať sa mi nemusíš. 🙂
Len tvojmu dieťaťu to môže poškodiť. Nie len zuboradie ale ešte sa ti s nim môže kedykoľvek zadusiť, ak ho prehrýza. Ak ti je prednejšie, to, že nereve, pred rizikom úmrtia, tvoja voľba..
@lenkakravcova Tak ten prehryznuty mu už samozrejme nedám. Ani som mu ho nedala. Mali sme doma ešte neprehryznute cumle.
ale v momente, ked ho rozhryzne, o tom nevies, ma ho vtedy v ustach.. a ten kusocek mu moze hned zabehnut..
Ahoj milá maminka, my sme našu malú 2 - ročnú nedávno oducili, tak že sme sa chopili príležitosti, pretože sme boli v obchode a mala dudel, pani predavačka - milá pani jej ponúkla lizatko, ak vymení za dudu. Naša malá poslušne dala dudku tete predavačke, nadšená z lízatka. Pani z obchodu nám nenapadne dala dudel. A doma keď si nan spomenula a pýtala ho, sme povedali, že nie je, lebo ho dala tete v obchode za lízatko. Samozrejme, boli uplakané prvé noci, aj dni, ale stále sme jej opakovali to isté s tetou a lizatkom a nepovolili. Nakoniec sa s tým zmierila, ale pýtala ju čoraz menej, až zabudla. A ak ju vidí u nejakého iného drobčeka, tak jej len zasa poviem, že ona už dudu dala tete za lízatko. Tak len prikývne a ide si ďalej svoje, ani dudel nikomu zatiaľ nešla zobrať. 🙂 Dvojročné detičky veľmi dobre chápu, nejako ho stačí zapojiť do celej tej situácie "odcumlikovania" s tým že on sám dobrovoľne tu dudku dá preč. Ako moja dcérka za to lizatko dala. 🙂 A potom je to celé o rodičoch, vydržať, obrniť sa a vydržať. Bude to stáť za to!! Držím palce, pevné nervy zo železa a trpezlivosť. 🙂
@lili1995 Budem musieť niečo vymyslieť. Náš keď nejakému dieťaťu vidí dudku tak mu ju zahodí,neskúša si ju dat do úst. Celý deň si na ňu ani nespomenie. Ale keď už príde večerné spanie. Tak vtedy by ju vybral aj s myšacej diery. Ale inak ďakujem za radu.
Dcéra dala dudlik Mikulášovi 😉 Je tomu síce už 14 rokov... Večer dala do čižmičky do okna a ráno tam boli miesto cumlík maškrty od Mikuláša. A presne ako spomína @lili1995 potom stále len opakovať, kde cumlík je. Za chvíľku je tu december, tak keď sa dovtedy nepodarí, skúste tak. Tento rok bude dávať cumlík do čižmičky synček... už bude mať 2 a pol roka, už je čas 😀
@kris_y Ďakujem aj tebe za radu. Veru ak sa nepodarí tak vyskúšam.
Moja má vždy cca tých 6-8 cumlov (vrátane nočných) , keď sa mi zdá, že je nejaký už zničený, vyhodím a kúpim nový. Neriešim žiadne strihanie a odúčanie, to príde samo. A ak nie, nech si dudká, doma ju nikto nevidí 😀
Nasi sa zbavili cumlov, ked mali 2 roky, cumle mali na zaspavanie, vynimocne na ukludnenie cez den, ale nehryzli ich. Moji rodicia maju psika, tak sme dali havovi dudu, ked si ju pytali, dostali odpoved "Bubko spapal" a boli spokojni.🙈 Dcera sa naucila bez plienky, ze chce pomadku, ale som vysvetlila, ze pomadu maju len velke baby bez plienok, tak za 3d to dala. Sice ina tema, ale mozno zaberie nieco aby sa citil, ze je velky. 😉 Skusajte dalej, ten Mikulas, co pani pisala, je super napad, aj ten skriatok, co chodi kontrolovat deti, aj ine. Ja si vzdy poviem, ked nezbaralo to, skusime ine. Ale nezufajte, ten cumel nebude vecne. Mne je teraz aj za tym babatkovskym obdobim smutno.
Ja som tiež frajerka cumel s malou vyhodila a večer letela kúpiť novy, čo mala sa išla zájsť od plaču 🤦♀️ Mala cumlík do 2 rokov a 7 mes, to sama ho potom odložila pre mladšiu sestričku. Ale k otázke, keď už začala hrýzť, dala som iný. Kým nehryzla, aj 4-5 mesiacov.
A neboj sa cumlíka, vyrastie z neho. Kým ho upokojuje, tak nech ho ma ♥️
@nika23t 🤣. Iný som mu skúšala dať ale z iných ho nadrapuje.
Joooj, čo ja som všetko skúšala... Skryla som cumlík, a potomsom ho cely deň s malou akože hľadala. Odstrihla časť, malú z toho napinalo. Skúšala som prehovárať, prosiť, všetko ale končilo plačom a ja som nemala to srdce nechať ju plakať. Vedela som, že skôr či neskôr ho dá preč. S najstaršou som najviac bojovala. S prostrednou menej a teraz mam 9mesacnu a viem, že to bude bez boja a dobrovoľne 😁
Ja ak by prekusal,už by nový nedostal. Môj ho má len na spanie,ml dve na výmenu a jeden už je fuč a ak aj druhý prekuse už nebude. Nie aby som každé dva týždne nový kupovala.
@evica17 Veď aj môj ho má len na večerné spanie.
Ahoj, neviem kolko ma dietatko, mojmu vydrzali cumle aj 4mes, co som uz sama vyhadzovala (vzdy mal tak 2-3ks na vymenu) a odnaucila som ho v 1r7m tak, ze som kazdy den z cumla odstrihla, az do 7mych dni nemal ani zubami co zachytit, a tak sa naučil zaspavat s nim iba v pästi a bolo. Bez kriku, bez plaču 😊 drzim palce