Aké zavinovačky používať?

alea
8. nov 2011

Mamce, ake mate skusenosti so zavinovackami, pouzivate ich este vobec? ja rozmyslam kupit pre drobca nieco taketo http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s...
alebo taketo dizajnerske http://www.keyoka.sk/handmade-art-dizajn/perink...
Som trosku zmatena, kedysi boli len tie klasicke biele

vulka
8. nov 2011

My máme 2-mes dieťa používame zavinovačky stále. Hlavne na kojenie a v noci, ked spí. Jedna je taká ako v Tvojom prvom odkaze. A ďalšie mi ušila mama, lebo dieťa je dlhé a tradičné perinky-zavinovačky sú nám krátke.

sima1979
8. nov 2011

je to super vec! my sme mali klasicku bielu (dar) a potom ešte jednu na suchý zips - a tú sme nepoužívali vobec. podla mna klasika je klasika 😉 a určite tým nič nepokazíte, ked budete baliť!

alea
autor
8. nov 2011

diky 🙂

dara76
8. nov 2011

@alea ja som zavinovacku pouzivala minimalne, a to klasicku viazaciu bielu. Asi 1-2 mesiace - na spanie a pre navstevy aby sa nebali ako drzat. Mala som aj na suchy zips, no ta sa mi vobec neosvedcila. Pouzivala som je len ako prikrivku, resp. podlozku.

tigri
8. nov 2011

ja som pouzivala pri oboch babach klasicke stare zavinovacky az do veku, kym im nohy z toho netrcali 😀 obe sa podla mna aj vdaka tomu naucili pekne spinkat, po zaspani sme ich vacsinou trolinku uvolnili, ale obe boli "mykave" typy, takze ak sme im uvolnili rucicky az prilis, rychlo boli hore ....mali sme aj tie moderne na suchy zips, ale to neplnilo svoj ucel, dobra je este aj zazracna zavinovacka od Red Castle...kedze teraz sa mi babo narodi do zimy, planujem dokupit este aj vypln, aby bolo pekne v teplucku 🙂

vejinka
8. nov 2011

stare dobre biele na zavazovanie na ne niet..pouzivali sme ale velmi kratko lebo maly sa narodil velky 😅

janemari
8. nov 2011

Tak ja som mala aj klasickú bielu zavinovačku a aj tú na suchý zips,bola som spokojná z obidvomi. Klasickú som použivala na doma na spanie a na suchý zips na von,ked sme niekam išli. A tá na suchý zips sa dá použiť aj ako deka,alebo podložka na prebaľovanie.

katka3012
8. nov 2011

Klasika je klasika 😉

luciferkax
8. nov 2011

My mse dlllllho používali klasickú, od polroka oužívam tú na suchý zips (je vačšia) , samozrejme neviažem ho do nej, ale na dojčenie a uspávanie je super 🙂 spí na nej celú noc 🙂

danu
9. nov 2011

@alea opytaj sa v teme na ktoru ti dala link dosa

megi1989
9. nov 2011

Používali sme len v porodnici - teda ani tam nie stále. Podľa mňa je to zbytočné - nie je pri tom poriadny kontakt s bábatkom....

sisaha
9. nov 2011

pouzivali sme asi 3 mesiace taku na suchy zips a iba na spanie...sama v nej super zaspavala, citila istotu...

hajanka
9. nov 2011

@alea nasa skusenost je takato, ten typ zavinocky ktory sa v prvom linku je hrozne neprakticky, mali sme rozne typy tejto podobne a vsetky boli moc tuhe, pevne, nepriedusne, babetko sa neda do nich dobre zavinut, su neprisposobive, novorodenec sa v nich straca, klze smerom dole (kedze ta spodna cast zavinutia nie je nijak upevnena a lahko sa roztvara), padal.... ak si vezmes, ze babetko byva zavinute cca mesiac-dva, tak najskor mu to je velmi velke a straca sa v tom, neskor ked je mu to akurat, tak v tom uz nechce byt, rucky si vytiahne von samo, suchy zips lahko rozkope, takze velmi neprakticke, zbytocne peniaze. Jedina utecha je ta, ze ti to neskor moze posluzit ako mala decka, alebo podlozka na hranie, napr..

To co si dala v druhom linku vyzera byt makksie aj prijemnejsie, velkostne lepsie prispsobene novorodencovi, aj je to urcite lepsie pre samotne zavinutie, kedze si to mozes podla potreby a uvazania sama stahovat v troch miestach. Babetko z tohto typu zavinocky tak lahko nevyklzne (myslim dole, smerom von).

Najlepsie skusenosti mame so zavinockami typu "swaddle blanket" http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/serv...
su vyrobene zo 100% bavlny, mozu hrubsie alebo tensie. Babetko je v nich krasne zavinute (na telo), najlepsie na nich je, ze zavinocka sa krasne prisposobi krivkam a obrysom babetka, su priedusne, ale zaroven udrzia babetko pekne v teplucku.

ichbinich
9. nov 2011

@alea: Ci a aku zavinovacku zalezi od babatka. Niektore to maju rady, ine nie.
V kazdom pripade babatko musi hybat nohami!!! Nesmie byt zavinute cely den/vascinu dna, ze nemoze kopat!
Ja som zavinovacku kupila az neskor, lebo mykal rukami a budil sa, pouzivala som ju iba na spanie a to asi od 2-4 mesiacov.
Ja som mala SwaddleMe, ako odporuca aj @hajanka. Ta je taka, ze ruky das ku telu a zavinies na suchy zips, nohy su volnejsie, v takom "vrecku", ktore sa da ale extra otvorit na prebalenie. Teda nemusis rozvazovat celu zavinovacku, otvoris si iba spodok na prebalenie.
Napriek zazracnej zavinovacke sa moj na mna rano vyskieraval s volnymi rukami, ze ako aha, mama, vymotal som sa! 😉 😀 Tak som potom zavinovacku zrusila, lebo uz aj tak tolko rukami nesermoval.