Aké vlhčené obrúsky si vziať do pôrodnice?

dadika1114
25. sep 2010

mam kupene vlhcene obrusky od pampers s aloe vera ..... ale citala som ze pre cerstve babatka niesu moc vhodne.Mam si zobrat aj do porodnice a chcela som sa poradit ake teda na zaciatok ... znacka alebo co 🙂 dakujem

dari3
25. sep 2010

dadika1114, pampers sú dobré, ale moc by som tieto s prímesami nedávala. bábätkám je najlepšie všetko čisté, nenapúšťané takýmto. ak by som ti ale mohla poradiť to naj, tak to sú babylove tie bio. také zelené. moja má hrozne citlivú pokožku, ale pri týchto sme problém nemali. 🙂 dúfam, že som ti trošku pomohla v tvojom rozhodovaní 🙂

sabiatko
25. sep 2010

papmers s aloe su moje oblubene 🙂 ale ked bol adamko malinke babatko, kupovala som bez parfumu a bez nejakych pridavkov, len take ciste. teraz maju v tescu akciu na huggies 1+1 zadarmo, aj typ "pure", asi najvhodnejsie pre novorodeniatko.

marianca
25. sep 2010

Ono je ťažko poradiť čo je najlepšie pre novorodeniatko, pretože každé je úplne iné a má inú pokožku. Niektorým deťom vyhovuje aloe, iným len klasické sensitivky....Je to to isté ako s plienkami, niektoré sa vyhadzujú z Pampersiek a vyhovujú im klasické lacné tescové a naopak..... Takže ty musíš časom zistiť čo bude tvojmu drobcovi najviac vyhovovať.
A tiež nie je dobré učiť bábatko len na všetko bio, najdrahšie a úplne najjemnejšie, lebo mne doktorka povedala, že takto nejak sa vychovávajú alergici a deti, ktoré majú v budúcnosti problémy s práškami na pranie, avivážmi kozmetikou. Proste odmalička majú všetko anti alergické a už sa to s nimi ťahá, ich pokožka potom iné neakceptuje...Takže jasné, že kupovať veci vhodné pre deti, ale určite nie všetko hypoalergénne dopredu, kým ešte nie je žiadny problém, zjednodušene povedané nevychovávať citlivky.
Takže ja by som asi vyskúšala aj tie aloe, takisto zle môže dieťa zareagovať na hocijaké iné..
A inak ja kupujem tiež v DM, tie nie sú ani najdrahšie a som s nimi spokojná aj po kvalitovej stránke

junovka
25. sep 2010

tazko povedat, ktore su dobre.Treba vyskusat a uvidis.My sme vyskusali asi 3 druhy pokial sme nasli tie prave 😉

macka23
25. sep 2010

My sme pouzivali babylove biele ked bol drobec este malinky, vtedy kakal casto a dost riedke 😀 ...samozrejme ked sme boli doma, tak lepsie umyt vodou. A ked uz bol drobec vacsi, ked bolo treba viac utierat rucicky a pusinku ked sme boli vonku a tak, tak sme presli na pampersky a najradsej mame oranzove /myslim ze su to sleep&play/

A asi aj suhlasim s mariancou, ze treba vyskusat a nekupovat hned na citlivu pokozku 🙂

karinnka
25. sep 2010

Ja pouzivam obrusky z Lidla sensitiv a su uzastne,neschnu v baliku a prijemne,jemne vonaju.ODPORUCAM 😉

petrahy
25. sep 2010

my sme boli najviac spokojny so značkou nivea po pampers utirkach sme sa vyhadzali 😉

titkovamiriam
25. sep 2010

tiež som za Nivea ,no ja som ich zacala pouzivat az po 6t.-dovtedy len vlazna voda 🙂 a detske mydlo

andrea999
25. sep 2010

to je pravda,nie sú moc vhodné pre malé babätká...sú vhodné na cesty,ak nie je iná možnosť,najlepšia je samozrejme voda,prípadne mokrá plienka..ja som ich používala občas na cestách ,ale nosím ich v kočíku stále aj na všeličo iné.

modrofuzik11
1. máj 2015

my pouzivame utierky pampers. od narodenia. su fajn. zadocek dobre utru, potom poriadne vysusime papierovymi vreckovkami a nakoniec dame bepanthen. zapareniny nemame ziadne🙂

jana_eyre
1. máj 2015

ked som bola prvorodicka, tak som si do porodnice zobrala obycajne z lidl.. boli dobre, splnili ucel, len mi strasne smrdeli.. tak ako vacsina vlhcenych obruskov.. najviac mam rada biele senzitiv babylove z DM, su cenovo ok, dobre posluzia a nevonaju vyrazne.. tie som mala v porodnici aj pri druhej dcere..

teraz mame doma tesco zelene lebo vona mi pripomina leto, ale to uz pouzivame skor na utieranie vsetkeho potrebneho a ruk - moji su uz velki, zadok im umyjem..
v porodnici to ide ale tazko, tam kde som rodila ja som si ledva umyla zuby tak malo tam bolo miesta okolo umyvadla, neviem si predstavit, ze taka ubolena by som umyvala dieta pod tecucou vodou v umyvadle.. to je len taka vsuvka ak by niekto namietal, naco obrusky 😀 😀

milota164
12. aug 2015

Ja by som vlhcene nebrala ziadne, zbytocne drazdia pokozku, ovela lepsie je po kazdom kakani umyt vodou dobre vysusit a natriet . Bepanthen ma specialnu masticku pre deti do jedneho roka (Bepanthen Extra mast), ma specialne zlozenie aby ochránila este nezrelu pokozku pred agresivnou stolicou. Tiez hydratuje a napomaha regeneracii.

gretocka
12. aug 2015

no zavisi od toho aky pristup ma porodnica.... v BA nas podporovali aby sme vlhcene nepouzivali a umyvali deti cistou vodou. Tu v PB trvali na vlhcenych a deti sme mohli iba kupat pod ich dohladom. Pouzivala som u oboch deti babylove z dm uz od narodenia (u syna len na cestach, u dcerky v porodnici a potom uz len na cestach).

pe
13. aug 2015

ja som mala od začiatku najradšej značku pampers - aj plienky aj obrúsky, jednak sú najlepšie a napodiv bývajú aj v najlepších akciách, majú také jemné obrúsky pampers sensitive sa myslím volajú, mávajú ich v každej drogérii, inak tie obrúsky - aj keď sú na jemnú pokožku, zvyknú citlivú pokožku bábatka vysušovať - detičky sú celkovo po narodení celé presušené z tej plodovej vody 🙂 takže ti odporúčam si zobrať aj nejakú kvalitnú mastičku na zadoček, kde pokožka "nedýcha" - celý čas je zavretá v plienke - teraz je novinka Bepanthen Extra, špeciálne pre detičky do 1 roka - jeho zloženie je prispôsobené práve na ošetrovanie takejto pokožky, treba ho nanášať pri každom prebaľovaní, aby pokožku chránil a pôsobil po celý čas v tej plienke 🙂

bibistec
13. aug 2015

tak ja som mala obycajne z tesca a doteraz ich pouzivam a najviac vyhovuje mala nikdy nemala ani alergiu na ne ani zapareny zadocek ani nic podobne podla mna je to jedno za znacku si priplatis ale kvalitou su podla mna rovnake . akurat je problem ak je na nieco dieta alergicke to zistis rychlo.