Aké vecičky pre marcové bábo?

ki_ki2
6. sep 2021

Ahojte , tie čo máte detičky narodené v marci , aké vecičky ste kupovali ? Je to moje prvé bábo tak neviem koľko čoho atď . Bývame na Záhorí takže žiadne extrémne zimné podmienky tu nebývajú 😁 ďakujem 🙏🙏🥰

elanor
6. sep 2021

do marca daleko, osobne by som nekupovala nic. Vela veci podostavas z rodiny, ak uz niekto ma male, pripadne od kamosiek mamiciek, alebo zacnu proste ludia nosit dary pre buduce babo.
A az podla toho, co uz budes mat z darovanych veci, si vytried a co bude chybat dokupo az potom. Hlavne, este ani nevies ake male ci velke babo bude.
Prve vecicky dostanes v porodnici pre neho erarne, a vysles manzela, mamu, svokru, naj kamosky na nakupy.

ki_ki2
autor
6. sep 2021

@elanor to že je do marca ďaleko neberiem ako odpoveď , ja netvrdím že to budem hneď kupovať . Priebežne si chcem robiť zoznam nech v tom nemám zmätok . A to mám akože čakať na pôrod , že aké bude veľké bábo? A potom sa naháňať a naháňať muža a celú rodinu nech mi kupujú veci? No to sa mi zdá trošku divne teda .. prepáč ale ja som typ človeka ktorý má rád všetko nachystané a nie zháňať na poslednú chvíľu . Ale ďakujem za radu 🤗

belllinka
6. sep 2021

@ki_ki2 jasne ze to je blbost 🙂 Kupuj postupne vecicky od velkosti 56 vyssie a keby sa narodilo nahodou extremne male, tak potom mozes vyslat niekoho nech ti dokupi par veciciek mensich. Aj z tej 56-ky ti stací pár vecí, vyuzijes ich tak 1-2 mesiace.

bebotka
6. sep 2021

@elanor väčšiu blbosť som ani nepočula, že kupovať oblečenie podľa veľkosti bába a čo sa jej narodí škôlkár? ja keby nemám nachystané presne na poličke čo má muž zobrať do porodnice tak by to bola podívaná čo by doniesol. Stačilo mi, keď sa druhá vyhádzala z prádla nemocničného a musel jej doniesť narýchlo oblečenie a nemala som nič nachystané až ma zrak prechádzal keď dovliekol dupačky 62ky a malá sa narodila 2850g a 48cm, takže asi tak.

siska53
6. sep 2021

@ki_ki2 ja som kupovala zopar 56 a viac 62. Dlhe vsetko. A v zasobe mozno jedno-dve bodynko s kratkym rukavom, neskor sa dokupilo, co bolo treba.
Mala som aj tenke ciapocky a jeden kabatik s capickou take teplejsie, fusak. Ten sme ale vyuzili az v zime. To teplejsie aj ano, lebo ked sa maly narodil, bolo aj dost chladno este. Naopak, pri dcerke tusim len 1-2dni, lebo zas bolo prevazne velmi horuce pocasie na zaciatok aprila. Obaja su marcovi, len on je orva polka, ona druha polka marca 🙂.
A tenke rukavicky, aby sa neskrabali, perinka, deky.

mariska1989
6. sep 2021

Ja som používala polodupačky a bodyčka s dlhým rukávom . , Mikiny .z nemocnice overal samozrejme teplý plus som si prikryla vo vajíčku a potom už doma podľa seba obliekala . Štýl že niekto ti niečo dá by som nebral ani do úvahy keďže každá tehotná si niečo to bábätkovské chce kúpiť. Určite na začiatok nejaké to pyžamko, bodyčko s dlhým rukávom, nejaké tie gate , polodupačky, ponožky čiapka, rukavičky aby sa nepoškriabali hlavne po tvári. Nekupuj hlavne toho veľa Ja si myslím že si budeš môcť v kľude dva tri týždne po pôrode zájsť kúpiť už potom dodatočne sama čo potrebuješ čo zoberieš do úvahy môže sa stať že niekto ti donesie niečo nejaká tá kamarátka, mama, samozrejme oni väčšinou nosia tie veci väčšie aby si ich využila neskôr takže 52 ,56 Max 62 kupuj .

lucjja
6. sep 2021

@bebotka nuz tak nie kazdy ma takeho partnera ☺️ podla mna vyssia rada bola velmi prakticka, kupovat treba podla velkosti babatka... ale pokial mate vela penazi na rozhadzovanie, tak preco nie vopred, aj 30 kusov 50 velkosti, nech sa to lepsie vyhadzuje ☺️ pre autorku - odporucam do googlu si dat, je vela vela roznych zoznamov, co konkretne je treba, ci uz na oblecenie alebo zvysok vybavy... z vlastnej skusenosti - tiez som velmi rada pripravena dopredu - najskor som chcela vsetko zacat kupovat podla zoznamov, ale dobre, ze som tak nespravila 🤷🏼‍♀️ vela veci som podostavala od kamaratok, rodiny a pod. a tych veci pre babatko je treba tolko vela, ze to fakt ide dost do penazi ☺️ odporucam na zakladr roznych zoznamov dostupnych na nete si vyskladat ten svoj, ja mam excelovsku tabulku, a tam si priebezne znacit co mas, po potrebujes.. pre mna je to prakticke, termin mam za 2 tyzdne a ludia sa pytaju co ore babatko.. tak otvor tabulku a poslem konkretne veci, ktore viem, ze potrebujeme a nebudu kupovat hluposti ☺️

lucjja
6. sep 2021

a dalsia vec je, ze kazdy ti odporuci nieco ine... niektori rukavicky ako nevyhnutnost, niektore deti neznesu... niektore mamicky len bodycka, niektore len overaly 🤷🏼‍♀️ niekto neda dopustit na ponozky, niektore deti vsetko skopu z noh... asi si treba popozerat viac nazorov a potom zistit na vlastnom babatku, co vam bude vyhovovat.. naozaj kazde to babatko je ine a nevies, ake bude to tvoje ☺️

klip0
6. sep 2021

Ahoj, my čakáme na začiatku januára a tiež určite chcem mať všetko dopredu nachystané. Nejaké veci ako elektrická odsávačka, pestúnka a neviem čo, kúpime až ak budeme potrebovať, ale základ nech je doma dopredu. Veď aj oblecko chcem pekne v kľude poprat a s pupkom žehliť 😁 a poukladať a všetko mať a nie stres po pôrode že ako zaukolujem rodinu kto čo má robiť.
Ja plánujem nájsť nejaký zoznam kolko kusov čoho odporúčajú a podľa toho nakupim. Nebudem kupovať zbytočne veľa kusov ale aspoň nejaký základ. A menšie ako 56 nebudem kupovať vôbec, to beriem tak že ak sa náhodou narodí drobnucka tak rýchlo dokupime pár kúskov, ale nechcem nato dávať zbytočne peniaze ak to ani neoblečie

elanor
6. sep 2021

@ki_ki2 pre mna za mna kludne vykup cely Brendon, ci podobny obchod.
Len aby si potom neskoncila, ako mnohe ine mamky, co sa tu potom stazuju, ze pominali kopu penazi zbytocne, ze mas plny barak sprostosti, ktore si na nic nebudu.
Lebo zbytocne budes kupovat vecicky od 56 hore, lebo tak sa to robi. Ked sa ti mozno dieta narodi predcasne a bude potrebovat velkost 44 alebo 50. Aj tak bude musiet nejaky clen rodiny lietat a zhanat.
Alebo naopak, naco ti bude tona 56tok, lebo ved babo bude potrebovat, ked sa ti narodi valibuk, ktory ako novorodenec oblecie az 68ku? Co s tou tonou 56tok a 62jok??
A tak isto ty si teraz nakupis milion veci, lebo ved osial - juuuu, som tehotna, ked casom ti kamosky, rodicia, babky, krsni a neviem kto tolko veci podaruje, babo podostava. A to ti garantujem, ze podostavate. Co s tym???

iba som ti chcela napisat osobnu skusenost, a dobre mienenu radu. Ale ked nemas zaujem, mne je to 80. Rob si ako uznas za vhodne. Z mojej penazenky to nejde, takze salam, parky...

klip0
6. sep 2021

@elanor zas neviem či existuje novorodenec čo oblecie len 68 😁

elanor
6. sep 2021

@klip0 co by nie, jasne ze hej.

lucjja
6. sep 2021

@klip0 68 neviem veru, ale v rodine mame babatko, co mu bola 62 akurat ked sa narodilo 😅

ki_ki2
autor
6. sep 2021

@elanor Kto kde napísal že budem kupovať ako na hlavu padnutá ? A že vykupim celý obchod ? Neviem načo by som kupovala " tonu oblečenia " ešte som pri rozume 😉

ki_ki2
autor
6. sep 2021

@siska53 ja mám termín 15steho , no veď to že ten marec je taký všelijaký . Niekedy je teplejšie inokedy zima tak preto neviem 😁

ejbyk
6. sep 2021

@elanor tak nas syn sa narodil a mal 4220 a kludne aj tu 56 v porodnici este obliekol...bol velky ale aj tak je to pidi babatko....
Pri prvom sa naučís čo a ako kolko a akých veci ti bude treba....dceru som celkom do ineho obliekala ako potom o 4 roky syna....
Je pravda ze ti toho nazoaj netreba vela....ale tak ja som pri prvej dcere nakupovala VSETKO ako blazniva no a co....

A nespoliehala by som sa na to ze vyuzijem to co dostanem. Ja neviem ale ja som doteraz nevyuzila takmer nic z obledenia co dostali nase deti (buhuzial)! a to uz maju 9 a 5 rokov.
Mozno budes mat viac sťastia na dary....

noemi155
6. sep 2021

@ki_ki2 no podľa mna sú najlepšie body,teplacky čo majú aj nožičky a overaly alo pyzamko
Žiadne svetríky,dupacky a podobne cacky sú podľa mna strašne strašne nepraktické a najmä pri takých malých deťoch,keď to stále prezliekas a prebalujes
Za mna určite od veľkosti 56 pyžamká,aspoň po 8-10 body a taktiež aj teplacky
Neviem či máš sušičku,ale za mna,ked niekto napíše,že po 5 kusov stačí je to hlúposť,lebo veľakrát to dieťa len za deň prezliekas aj 4krat,aspoň u nás to tak bolo…
A taký tenší overal by som si kúpila pre marcové dieťa
Lebo býva ešte dosť chladno teraz až do maja ,nie to ešte marec.
Ale za mna Najpraktickejšie sú overale,ale aby mali zapínanie cez obe nozky ,aby si nemusela moc s bábätkom stále nejak extra nadrdat pri prebalovani a podobne…

klip0
6. sep 2021

@ki_ki2 ja by som nakúpila skoro ako na zimné bábätko. Taká tá vrchná hrubá vrstva len jeden ks možno. Lebo krátke veci fakt len v letnej horúčave a svetríky a také využijes aj v jarnom počasí. A v autosedačke aj v kočíku je vo fusaku ešte a tak na jar len nedáš fusak ale môže byť oblečené ešte rovnako

didi2102
6. sep 2021

@ki_ki2 ja mám marcovku, každému niečo iné vyhovuje,za mňa sú top overaly,máš ruky nohy a tie z Tesca sú aj s rukavickami ako keby rovno na tých overaloch úplná paráda, čiže ja som mala napr 6overalov a v Tom bola celý deň , 2-3body a 2-3leginy, neake šaty na parádu pre návštevu,ja som mala len jeden chlpatý overal do košíka a dva svetriky na gombíky, tie overalu a takéto svetriky vedia obliekať aj muži ale ... Ja som mala deti kojene,nikdy nevracali a vtedy je sakra rozdiel v počte ks oblečenia,potom radim dva overaly na von,viac overalov alebo body na doma ale reálne to uvidíš až potom

didi2102
6. sep 2021

@didi2102 to boli veci vo veľkosti 56, overal 62, potom som mala dopredu znovu overaly 62kupene a body neake a legíny napr po2-3ks a svetrík .. ostatné som dokupovala ako bolo treba

bebotka
6. sep 2021

@lucjja zase nie každý sa môže spoliehať na rodinu a kamarátky, že mu dovlečú kopec oblečenia. Ja osobne som 50 ani vôbec nekupovala, podľa mňa je to zbytočné, lebo aj tým menším deťom sa to ťažko oblieka a radšej som vyhla rukáviky a dala 56ku nuž, ale ked sa ti zdá rada, že ti to má kupovať rodina či kamarátky v poriadku tak ok beriem.

siska53
6. sep 2021

@ki_ki2 ako..kratke bybsim aj tak nejak neriesila, lebo bude este malinkate.. tam ak velmi, tak 1-2ks, inak vsetko dlhe.. a mne sa fakt osvedcilo menej 56, viac 62. To nevadi, ze je to chvilu trochu velke, rychlo dorastu. Skor treba byt pripraveny aj na chladnejsie pocasie, ja som ore istotu bola. Jedny teplejjsie rifliky este. A ten teplejsi kabatik s ciapockou teplejsou.. a fusak som, ako som pisala, mala pre istotu tiez ten bol nastavitelny na 2 dlzky.

lucjja
6. sep 2021

@bebotka nemyslim to tak, ze to ma kupovat rodina a kamaratky ☺️ tak asi kazdy vie koho ma v okoli a ci sa ludia okolo pytaju co kupit pre nove dieta ☺️ nas sa pytalo vela ludi uz od zaciatku, preto pre nas bol najlepsi zoznam a ked sa uz niekto spytal, vedeli sme povedat... moj ciel bol, aby sa nam doma nehromadilo plno blbosti - jednak na to nemam miesto a jednak je to aj zbytocne ☺️

zuzka1_zuzka1
6. sep 2021

Ja som rodila na konci marca, v podstate najviac využité boli dlhé body a dupačky, mala som tuším dva svetríky, pod body košieľka... Ale my sme pod horami... Vonku vždy mala perinku, pripadne ešte deku... A veľkosť 56, ale aj to jej bolo veľké, keďže nemala ani 3 kg 🙂

kubjatka
6. sep 2021

Moja je narodená 9.3., skoro všetky veci sme dostali, ja som jej tuším kúpila len jeden taký teplákový overal, inak sme všetko mali. Pre mňa boli najlepšie dupačky, také klasické s dlhým rukávom a celými nohami, potom body s dlhým rukávom a polodupačky. Aj tak bola väčšinou v zavinovačke. A odporúčam aspoň jeden zimný overal, u nás ešte v polke marca snežilo, to sme nečakali 😁 ale to sa zasa dá dokúpiť, ak by trebalo. tenké čiapky a ešte zopár rukavičiek, lebo naša sa dosť škrabala, ako šermovala s rukami. Také tenké bavlnené. Zavinovačky sme mali asi 3, aby som stíhala prať 😁

konikkon
6. sep 2021

@ki_ki2 ahoj. Rátaj s tým, že aj napriek tomu, že budeš mať jarné babo, bábätká majú radi teplučko a ozaj horúčavy u nás mávame tak 2 až 3 mesiace v roku. Čiže nezabudni aj na teplé veci, svetríky, deky, prechodný fusak... . Veľkosť 50 kúp len 2 - 3 ks max na začiatok. Ak by bolo treba, doobjednáš.
Od 56 môžeš kľudne kupovať tak 7 ks body, 5 ks Teplaciky, 5 ks dupačky, 3 ks overal na spanie. 5 ks teplejší svetrík /mikina. 2ks Čiapka, 7 ks ponožky,3 ks podbradník, capacky, rukavičky, nejaké peknejsie oblečenie k lekárke. Toto je taky základ. Reálne toho istotne budeš mat viac 😅... a v každej veľkosti takto nejak kupuj. Ja budem mat decembrové babo a uz teraz som mu nakúpila veci na leto, oplatilo sa keďže su neskutočne vypredaje, da sa tak ušetriť.
Nezabudni zopár latkovych plienok na grcky. Ja osobne sa nespolieham na to, čo od koho dostanem a nie som zástanca obnosenych veci, ak sa nejedná o najbližšiu rodinu. 99% vecičiek som si kúpila nových.

Inak tu na koníkovi su skupiny, kde mame s inými ženami spoločný termín a spolu si radíme v takýchto otázkach. Skus si v profile vyplniť termín pôrodu a pohľadať skupinu Marcovky 2022.

enoula
6. sep 2021

Ja som mala najradšej rýchle a jednoduché obliekanie, cize overaly a overaly, naj zipsove. Body par kusov, take zavinovacie, nie cez hlavu, plus dupačky, tie s nohou. Prat a triedit tie mini pidi ponozky des 😃 fusak prechodny od emitexu, plienky bambusove z dm, asi 10-15. Vela kusov oblečenia netreba najmä ak mas susicku, takze mozno kolo 6-7, potom dokupis.. a veľkosti 56 a vyssie.. kebyze skor rodis alebo dieta je mensie na poradniach, tak dokupis par kusov aj mensich alebo objednas z pôrodnice 🙂

denden77
6. sep 2021

a ja som napr. nic na oblecenie pre dieta nedostala 🤔🤷‍♀️😁