prosím poraďte mi, neviem či už tu je takáto otázka alebo diskusia, ale potrebujem pre malú na von topánočky a neviem od akého výrobcu sú najlepšie? ďakujem za radu
@nelly761 ahoj, do troch rokov by mala topanocka splnat nasledovne:
pevna pata
pruzna podrazka (ked ju ohnes dotkne sa spica paty)
spevneny clenok
idealne z koze (kvoli priedusnosti)
z kvalitnych znaciek Ti odporucam:
superfit, pediped, ecco, naturino, elefanten (maju v deichmane)
topanocka by mala byt maximalne o 1,2 cm vacsia ako dlzka nohy.
@nelly761 my kupujeme Protetiku, má najlepšie tvarovanú klenbu. A na leto sú sandálky lepšie také, ktoré nemajú voľné prsty, aby sa nožička neposúvala moc dopredu, takéto niečo: http://www.minitopanocka.sk/sandalky/1583-prote...
ja mám 4ročné dieťa a stále tam má tukové vankúšiky, čo si o tom myslíš?
My mame najlepsie skusenosti so znackou Superfit.
ano, superfity sú super - len sú predražené...a sú aj iný výrobcovia, s rovnakou kvalitou a nižšou cenou. si myslím. ale fakt je, že superfity a ecco vedú...
@soldi ano, po nerovnom povrchu - ako je tráva, kamienky a pod. Ale to sa dá iba v lete. Tá podrážka na niečo slúži, napr. ochrana pred nárazmi, nestúpanie po skle a pod. a ešte si myslím, že to dieťa to ťahá stúpať na celú nožičku a nie po špičkách - takých prípadov je tiež veľmi veľa. A keď nemá mať topánočku s normálnou podrážkou (samozrejme, sú výrobcovia, ktorí vyrábajú trošku tvrdšie - čo naozaj nemusí byť) tak môže mať aj ponožky s protišmykovou úpravou. si myslím.
@aurav ktorych slovenski vyrobcovia konkretne?
ktori to malo byt 🙂
malej som kupovala od ceskeho vyrobcu JONAP,topanocky aj papucky
No vybrat ozaj topanky ktore by splnali vsetko co splnat maju je naozaj velmi velmi tazke....aby mali makku podrazku, vhodny material, aby to boli sandalky ktore su v podstate zatvorene, akuratna velkost + bonus aby aj dobre vyzerali ja beham po obchodoch 2 dni a zatial som nasla asi len jedny take, ale nie som s nimi max. spokojna
chcem sa este spytat co hovorite na znacku Baren shoes?
a je dobre ked je v topanocke makka (pravdepodobne latkova) vystelka ale len po bokoch na spodku su kozene
nebojite sa kupovat topanky cez net, ked ste ich predtym neskusali? ja kedze kupujem prve topanocky si na to velmi netrufam...
@soldi
@mikymiky
@soldi na mimibazare nemaju momentalne nic, nasla som nieco v jednom e -shope, ale mali tam iba zimny vypredaj, ktory mi je momentalne platny vies co. Uz strasne dlho sa ich snazim zohnat, nevidela som ich nikde v obchode, ani na nete, normalne sa citim ako za komunistov, ked som si chcela kupit kivi. Tiez ho nikde nemali (ani nepoznali).
@azbestica nie je to az take tazke, ked sa odosobnis od vsetkych nezmyselnych ortopedickych odporucani, ktore vedia narobit viac skody ako uzitku. Absolutne suhlasim so @soldi, ze by topanky pre deti do troch rokov nemali mat klenbu a zaroven by mali mat co najohybnejsiu podrazku. Ja som dcerke teraz, ked sa oteplilo, zacala na von davat (okrem inych topanok) capacky znacky Little Blue Lamb. Su urcene na nosenie vonku, maju trojvrstvovu podrazku, v strede je penova vrstva, aby sa zabranilo preniknutiu ostrych predmetov do nozky, zaroven vsak dieta citi nerovnosti a mozu sa mu trenovat svaly chodidla a prirodzene tvarovat klenba. Doma mame vsade plavaciu podlahu, tam sa jej velmi nepotrenuje. Priznam sa ale, ze ich nosi hlavne na zahrade, asi by som sa jje ich bala dat niekde do parku, kde moze stupit na nieco ostrejsie. Striedam jej to so Superfitkami, ale obcas jej obujem aj Adidasy, zas az taku velku vedu z toho nerobim. Topanky som cez net kupovala doteraz tak, ze som si ich malej vyskusala v obchode a potom objednala o polovicu lacnejsie na nete. Tie Naturino, po ktorych tak dlho pasiem, som ale ochotna kupit aj bez skusania, neviem ich totiz nikde zohnat, ked kupim malej poltopanky, ak by jej boli teraz nebodaj velke, bude nosit na jesen.
@nelly761 My kupujeme v protetike take tie vyššie čo držia aj kotnik. Zistila som ze v takých sa malej bežká lepšie