Aké teplomery používate na meranie teploty u detičiek?

3. feb 2023

Ahojte, mam otazku, ake teplomery pouzivate pri merani u deti okolo 3 rokov.

Viem ze tie dotykove su nepresne, lenze neviem ako presvedcit mladu aby si dala zmerat pod pazuchou.

bamboa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bamboa
3. feb 2023

Prepáč, upravujem, zle som prečítala 🤦‍♀️ Moja má 2 a používam s mäkkým koncom do riťky. Budem ho používať tak dlho ako dcéra dovolí. Je to rýchlejšie 😉 Ak ti dieťa dovolí, zmeraj tak. Daj na výber. Ináč, pod pazuchu používame klasický s rýchlobežkou.

autor
3. feb 2023

@bamboa mlada uz mala 3 roky a do ritky uz nie, ona vyvadza hrozne histericky, trepe sa, myka, neudrzala by som ju. Pod pazuchu mame rychlobezku, ale ona nechce, zatne sa a nechce. Mame aj dva dotykove ale kedze nie su presne tak proste neviem co mam robit. Vsetci sme doma chori, dotykovym jej nameriam aj 37,8 na to mi doktor povedal, ze to su nepresne teplomery.

zuzkaa1991
3. feb 2023

Ja som kupila tento mesiac TRUELIFE Care Q7 digitálny recenzie mal.super.....akurát sme mali chripku dosiel nakoniec ale par dni trvalo kým som nato prišla mne meralo dobre malej mala napr 37.5 ukazovalo cez.38 kedze som kontrolovala s tym pod pazuchou ale viac menej meral dobre aj cena je ok ;)

zuzkaa1991
3. feb 2023

Alebo ja som merala malej vtedy ked papala Alebo bola.zapozerana kedzenod 2r. 3r jej meram tak.teplotu aj ked bol obcas boj s tym vysse.roka som sa chystala kupit bezkontaktný teplomer az tento mesiac som kupila 😁

andreakotesova
3. feb 2023

V rekte som deťom merala teplotu ooooooveľa dlhšie ako 3 roky 😉

autor
3. feb 2023

@andreakotesova ako si ich udrzala aby sa nepretocili, nezdrhli?

andreakotesova
3. feb 2023

Boli zvyknutí od bábätka. Jednoducho vedeli, že je to pre ich dobro. Mali to vysvetlene. Trojročný by to už mal chápať.

autor
3. feb 2023

@andreakotesova som potom neschopna matka, ona uz asi rok odmieta uplne vsetko, veci jej aj vysvetlujem, ze ak je chora, musime odmerat teplotu, ona sa aj hra na doktorku, ze vysetruje babiku alebo mna, ale pride na meranie, tak zacne sebou hadzat, vrieskat, trepat sa, neviem jej udrzat nohy a ona zdrhne.

andreakotesova
3. feb 2023

Tak treba zapojiť aj ineho clena rodiny 🙂

patka06
3. feb 2023

Od narodenia klasický sklenený lekársky / ešte ortuťový/ , merala som len pod pazuchou.
dcéra zvyknutá, nemala problém držať teplomer aj keď bola už väčšia, tých 5 minút som ju dokázala zabaviť

januska12323
3. feb 2023

Do ruky mobil/tablet, posadiť na seba a keď nebude dávať pozor, strčiť teplomer pod pazuchu. Ak by mala vysokú teplotu tak to aj rýchlo vybehne. Ak menšiu tak je aj tak nepodstatné či 37 alebo 37,5.

martinka13
3. feb 2023

Klasický ortutovy pod pazuchu. Predtým rektalny Chicco. Jediný, ktorý meral presne

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
silvike
3. feb 2023

Ja mam takmer 4r. Syna a doteraz od narodenia mu stale meriam teplotu rektalne ( v zadocku). Ale uz by asi vydrzal chvilu drzat teplomer pod pazuskou. Ale ten galiovy ( pred tym ortutovy) treba drzat do 10 min. A to by zrejme nedal. A tie digiteplomery sa mi zda ze velmi rychlo akoze zmeraju teplotu, sa mi zda, ze to nie je take presne. Tak preto stale este davam do zadocku.

silvike
3. feb 2023

@patka06 Od narodenia ? s ortutovym ? pod pazuskou ??? Fuuha....Mate moj obdiv👍

andreatytler
4. feb 2023

Vobec nie si eschopna matka. Su deti, co si daju odmerat teplotu a su take co si nedaju. Hlavne ked su chore su umrncane a tvrdohlave. Nic s nimi nepohne.
Rektalny ma ani nenapadlo skusit. Ortutovy pod pazuchou by som sa bala ze s zlomi alebo spadne. Pod pazuchou nevydrzal sediet bez pohnutia a vadilo mu to a aj to ze som mu drzala ruku.
Kupili sme do ucha. Braun. Pouzivali ho aj v jasliach ked tam chodil pocas covidu ked rano merali teplotu kazdemu. Prvy tyzden mu to vadilo a plakal pri merani teploty, ale potom sa naucil a aj sam si chodi merat. Ma to rad. Nie su uplne presne, ale vzdy urobim niekolko merani a dostanem ako taky obraz o teplote.

kp7333
4. feb 2023

bezdotykovym

patka06
4. feb 2023

@silvike Myslím, že to nie je nič obdivuhodné, po zlých skúsenostiach s digitálnym a bezdotykovým, som použila ortuťový
Malinké bábätko nemá problém teplomer /samozrejme za pomoci/ udržať, to je ešte pokojné. Trošku horšie to bolo okolo roka, keď už bola dcéra :aktívne" dieťa, 5 minút bolo náročných, ale zvládli sme.
Našťastie som nemusela merať často.