Ahojte maminy, kedze sa nam blizi leto, zvazujem, ze budem musiet malej kupit slnecne okuliarky. Zajtra ma 9 mesiacov, takze je v celku mala a ani netusim ako ju na ne naucim ked sama ich nerada nosim. Klobuciky ma a aj ich nosime, ale urcite jej musim chranit aj ocka. Poradite nejake detske znacky okuliarov a kde by som ich aj mohla zohnat? Pripadne ak mi aj cenovo viete povedat, bola by som povdacna
9 mesacne dojca nema co mat slnecne okuliare ...
Nasa ma rok, kupila som jej slencne okuliare a dava ich dole (ako aj vsetky ciapky, celenky ...). Nijako ju neprinutim ich mat. Pri prvom raze ich vyhodila z kocika a ja som ich aj presla kocikom, tak maju sklicko doskriabane a su teraz medzi hrackami.
@katkaseiner Ja som tuto temu uz riesila a po pozreti videi a clankov od detskych lekarov a ocnych lekarov som sa dozvedela, ze take male dieta nema nosit slnecne okuliare. Vynimkou je pobyt v horach alebo pri mori, kde je prudke slnko. My sa chystame k moru, ale asi to nebudem riesit, neviem si predstavit, ze by si to mala nechala na sebe. Radsej klobuciky, siltovky a pod.
netreba,,, musia ocka ziskat aku taku svetloodolnost,,, aj naucit sa odvratit zrak,,, strieska kocika a klobuk musi do 2-3 rokov stacit,,, a samozrejme ziadne priame slnko
Dakujem @eleaelea, @abbie, @martina646, @andelok osobne si tiez myslim ze by boli nevyuzite....
K moru sa este nechystame, do hor sice hej, ale myslim ze ciapockami a klobukmi to nejak uhram...tiez si vsetko stahuje z hlavicky, tak nemyslim ze okuliarky by boli vynimka.
Dakujem za nazory, v podstate s vami suhlasim...len som chcela vediet ci treba.
najlepsie Ray Ban 🙂) amen tma 😀
este som teda take male babetko nevidela so slnecnymi okuliarmi, podla mna je to uplne zbytocne....moje deti (2,6 rokov) doteraz nemali na sebe sl. okuliare.....jednak to detom zavadzia, brani v pohybe a takemu babetku to musi byt aj nepohodlne, tlacit za uskami ci na nosteku.....uplne postaci klobucik, strieska na kociku a byt v tieni
@katkaseiner my sme mali baby banz. vyuzili sme ich hlavne v horach, v zime na snehu, ale aj v meste pri jazere. ale pokial sa nechystas k moru ci v zime do hor, tak klobucik staci 🙂
podľa vyjadrenia viacerých lekárov, čo som počula, tak žiadne 🙂 dieťa vraj bude svetloplaché a oči si nevybudujú určitú "imunitu" na svetlo. Vraj ani k moru. Ja som to tiež riešila kvôli moru, keď mal trištvrte roka, ale rozhodne mi to neodporučili, vraj je lepší väčší šilt, alebo klobúk a úplne to stačilo.
no ja neviem, či pre 9 mesačné dieťa okuliare. Ani si neviem predstaviť, že by ich to dieťa chcelo nosiť. takého krpca netreba nechávať na slnku a ten klobúčik postačí. Či?