Aké periny kúpiť pre novorodenca?

petra95
13. aug 2013

Mám chaos v paplone a vankúše pre novorodenca. Neviem či kupiť také menšie okrasné ktoré sa v podstate nenavliekajú alebo klasické väčšie aj s návliečkami. Vie mi niektorá poradiť? Také menšie obrázkové sme jedny dostali staršie ale neviem či mám kupovať alebo do roka mi budú stačiť.... Nerada by som zbytočne kupila a v podstate zbytočne. Voprad ďakujem

veronikam
13. aug 2013

Periny pre novorodenca vobec nepotrebujes, nebudu Ti na nic, nespinka na vankusi, ani ho neprikryvas perinou. Nas maly ma teraz 2 roky aj 3 mesiace a prvy krat som navliekla perinu detsku jeho, ked sa vypytal, ze chce spat sam vo svojej izbe. Doteraz sme ho vobec neprikryvali, pouzivali sme baby vaky.

lalinko2010
13. aug 2013

@petra95 ahoj, nevyhadzuj zbytočne peniaze, za niečo čo nebudeš ešte potrebovať. úplne ti bude stačiť deka, pod hlavičku netreba nič, nech leží na rovnom, prípadne ak bude mať reflux, tak sú postielky kde sa dá madrac zdvihnúť.
môj malý má tri roky a vankúš má od 2 rokov, aj to veľmi nechcel, a paplón nechce ani v zime, tak len s dekou zakrytý.

lulu19
13. aug 2013

ahoj tak zase ja som pouzivala paplonik taky tenucky asi od 3 mesiacou kupila som ho v sade do posielky a tiez vankusik taky tenucky ulne plochy a ten asi od pol roka

anshelia
13. aug 2013

Moj má 21 mesiacov a perinu a vankus sme doteraz nepotrebovali 🙂 Spi v spacom vaku,pretože v spánku cestuje po postielke. Takže u novorodenca sa mi to zda zbytocne,keďže to malym detom neodporucaju kvoli uduseniu..

nivi
13. aug 2013

tiez som nazoru, ze pre mimi to absolutne nepotrebujes. my sme malu prikryvali paplonikom v zime asi okolo roka aj daco. a vankus mala okolo 3 rokov.

monhla
13. aug 2013

Vankúš je do 2 rokov nielen zbytočný ale podľa lekárov i zdraviu škodlivý.
My sme mali perinku, potom spacie vaky a kedže sme podedili aj malý paplón tak sme ho využili cca od 1 do 3 rokov /a to je staršia dosť dlhá 🙂 / Od troch rokov má klasický vankúš a paplón ako dospelý, lebo má už posteľ pre veľkú babu.

luliu
13. aug 2013

@petra95 to vobec nepotrebujes. Vankus babatko nema mať a prikryvala som babyvakom

hradnapani
13. aug 2013

@petra95 ziadne periny a paplony sa novorodencom nedavaju. Z bezpecnostnych dovodov - keby sa v spanku zosuchli pod perinu, nevedia sa z nej dostat a mozu sa udusit. Vankuse sa takisto nedavaju, minimalne prvy rok.
Dieta spi v perinke alebo spacom vaku...
V podstate v postielke ma byt minimum veci, ziadne plysaky, ziadne okrasne vankuse...

klincek
13. aug 2013

@petra95 zatial nemusis kupovat nic.
vankus deti do roka nemaju pouzivat vobec, a vacsinou im ani nechyba🙂. moje ho nechcu ani teraz, a to uz maju dva. a na paplonik mate este tiez cas, ak ti bude drobec spinkat v perinke alebo zavinovacke, pripadne neskor v spacom vaku.
moje deti tie spacaky neznasali, takze my sme pouzivali paploniky od 5 mesiacov, ked vyrastli zo zavinovaciek. kupila som trosku vacsie, aby ich mali na dlhsie-rozmer ti nepoviem, ale je z Brendonu a je to ten vacsi rozmer (maju dva). paplonik kupis samostatne, a k nemu obliecky ake chces. ja som spokojna🙂

ivanka.7
13. aug 2013

Ziadny vankus a na prikrytie staci deka. Nasa vankus nepouziva doteraz (16 mes.), kym sa velmi nehybala prikryvala som dekou alebo plienkou, podla teploty, potom sa zacala odkopavat, takze nezakryvam, obliekam podla potreby. Pripadne je so mnou pod mojou perinou, kedze postielka u nas sluzi len na odkladanie veci.

petra95
autor
13. aug 2013

Ďakujem všetkým za pomoc - už mám srdce na mieste. Zatial nekupim nič a časom uvidím.

majka99999
13. aug 2013

@petra95 presne ako pisu baby, nas 14 mesacny este nespal na vankusi (len ked mal sopliky parkrat, to sme pouzili nas vysoky) a pod perinou asi 3x. Inac je bud nezakryty alebo vo vaku. Spociatku mozes mat babo v zavinovacke, ak chces. 😉

huxy
13. aug 2013

nekupuj žiadne.novorodencovi je najlepšie aj tak buď v perinke alebo zavinovačke.no a neskôr možno spací vak? my sme používali do cca 2 rokov,super vec,dieťatko sa neodkope.a vankúšik asi až od dvoch rokov

lesana88
13. aug 2013

suhlasim aj ja, radsej kup spaci vak alebo zavinovacku 🙂

petra95
autor
14. aug 2013

Ďakujem ešte raz všetkým za rady - zavinovačka je už na ceste k nám.

sonicka278
25. nov 2015
Používateľ sonicka278 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonicka278.

Tak malickemu nie je potreba, ale my sme neskor kupili asi v 1 roku myslim? ked bolo aj zimsie cez zimu .... Odporucam prespanok.sk, aj matrac sme tam nakupovali, aj do detskej aj pre nas do spalne 🙂