Ktoré papučky na prvé kroky máte odskúšané a odporúčali by ste ich? Pozerala som befado, paci sa mi tá perforovaná podrážka na odvetrávanie, len som sa dočítala, že v nich chýbajú vložky, údajne?Alebo aké iné by ste odporúčali, prípadne ktoré vás sklamali.Ďakujem veľmi pekne
V teple úplne na boso, v chlade protišmykové ponožky. Dcéra má 2,5 roka, papuče žiadne nenosí. Ušetríte za papuče, aj za cesty k ortopédovi 🙂
Ziadne. Nozicka, svaly, slacchu potrebuju pracovat, noha citit povrch, hladat prirodzenu stabilitu. Papuca vsetko zabije
Protismykove ponozky su fajn
@evkamotka
@ivanavin
@mima1
Toto si myslela aj kamoška, dokým dieťaťu v troch rokoch nepovedali že má plochu nohu. (Teda dvom kamoškam uz )
Na vysvetlenie - deťom sa nohy formujú, vyvíjajú. V domácom prostredí majú mať plnohodnotne papuče, a áno, vonku môžu chodiť barefoot či naboso. Ortopéd to vysvetlil tak, že noha dieťaťa nie je prispôsobena na takú rovnú podlahu.
Nepíšem o prvých krokoch v pár mesiacoch, ale aj potom
@diamond007 nuž ja som papučky nosila, pretože moja mama je zaťažená na to aby deťom nebolo zima 🙂 neskôr aj drahé ortopedické šľapky a vložky do topánok, plochú nohu mám tiež 🤷♀️
Na prve kroky stacia obycajne ponozky. Ked chces tak kozenne capacky. Papuce by som nedavala vobec netreba ich detom