Aké papuče a topánky, ak syn vykrivuje nožičku v papučkách?

euka210
15. aug 2012

Sám ešte nechodí, ale veľa okolo nábytku. Ak je naboso je ok, ale keď mu ich dám (ked je chladnejsie ako teraz) tak obcas vykrivuje chodidlá. Mame papuckove sandalky od Rak-a. Mam mu kupit clenkove aby mu to fixovalo? Alebo je to normalne? Maly je baculo, 11kg. Chcem vediet vase nazory, nasa doc. ma dovolenku. dakujem.

sanchez81
15. aug 2012

A majú papučky pevnú pätu? Ak nie, možno je to tým...

stanislavao
15. aug 2012

RAK papucky su velmi dobre a mozno si nozicku vykrivuje naschval, mozno ho papucka tlaci. skuste ine papucky, skuste len take kozene capacky. su super a netlacia. pozrite si v mojom fotobloku papucky, take cervene s opicou ich mame. stoja cca 8e a naozaj su super, kozene, nesmykaju sa, su aj dost povolne a nikde netlacia. alebo dajte len teple ponozky s protismykovou upravou dole.

vinifred
15. aug 2012

..ja by som mu dala normálne sandálky so spevneným kotníkom..

ikke
15. aug 2012

ak naboso chodi dobre, davaj mu iba ponozky alebo makke capacky. je mozne, ze mu prave tie papucky pri chodeni vadia. deti totiz chodia trochu inak nez dospeli, potrebuju citit zem/podlahu a akoby sa prichytavat prstami na nohach

karamel
15. aug 2012

Maly ma 11kg??? Podla mna to bude tym. Predpokladam, ze ma okolo roka a jeho stavba tela nie je este riadne spevnena. Porad sa s doktorkou az sa vrati z dovolenky 😉

andrejka1983
15. aug 2012

neviem ako vykrivuje nožičky,ale moja mamka ešte na mne praktizovala že to že mi naopak obúvala topánky, pravu na lavu a opačne,neviem či je to babsky liek alebo jej to odporučil doktor ale tak fungovalo to 😀 chodim normálne

soldi
15. aug 2012

@euka210 ked sa dieta este len uci chodit, tak najlepsie je, nechat ho naboso. pripadne v teplejsich ponozkach. urcite mu nedavat clenkove papuce, ani papuce s tvrdou podrazkou, dietatko potrebuje citit zem a zapojit vsetky prsty a svaly.

zmrzlinkams
15. aug 2012

pekny baculko 🙂 moja mala začala tiež teraz vstavť kadetade a začala popri nabytku tako ako chodiť alebo sa len snažiť chodiť, mala len obyčajne papučky ale v tom sa jej nožičky tak krčili a bala som sa aby si niečo nespravila kedže neviem chodiť spravne ale tak všelijako, ked ma ponožky tak to tak neni alebo neni vidieť ale kupila som jej papučky ako sandalky kedže je teplo a maju spodok pevny a vysoku zadnu klenbu a krásne v nich capka a ked chodi okolo nabytku s tymito tak je vidno rozdiel, už ked detičky sa začinaju stavať na nožičky a snažia sa chodiť už by mali mať pevnejšiu abuv ako capačky rozne - ale skus sa poradiť aj s dr. kedže mali je aj baculko čo to nebude aj tym, ale ja osobne by som vyskušala tie topanočky pevnejšie 🙂

anjelicek26
15. aug 2012

No taka zima, aby musel nosit papucky este nie je, ci? Ved je leto 😕 Na prve krocky ideale kozene capacky, alebo protismykove ponozky, viacej netreba. Ja neviem, ci to je vahou, podla mna hlupost, to by to robil aj bez topanok - a to pises, ze nerobi.

zdenka99
15. aug 2012

Ja by som tiež určite nekupovala členkové topánočky na fixovanie nohy. Dieťa sa má učiť chodiť bosé, topánočka má len chrániť nožičku pred chladom a pod. Ak fixuje nožičku, narobí viac škody ako úžitku. Ja dávam malej protišmykové ponožky a na von kožené topánočky s mäkučkou podrážkou (liliputi).
Naša mala tiež v tých 11 mesiacoch cca 11 kg a vôbec sa mi nezdalo, že by jej to prekážalo pri chodení. Tiež si myslím, že ak naboso chodí ok, tak mu vadia sandálky.

jankannb
15. aug 2012

Ak mas zly pocit, opytaj sa Dr., ci tam nie je vazny problem, inak by som nechala len protismykovky. Tvrde topanky nie. Topanky redukuju pohyb noh minimalne o 30 percent. Kukni i na moju stranku www.nohynaboso.cz
Zbieram tam info na temu topanok a chodze naboso.

janaalzbeta
15. aug 2012

ahoj ja ti odporúčam navštív ortopéda. Ale ten ti odporučí ortopedické topánočky. Sú drahšie buď značka protetika, santé. sú najlepšie. Mi kupujeme len tieto, nakoľko to máme predpísané od lekárov. Ale určite sa poraď s lekárom. Tie topánočky na doma čo mu dávaš možno sú mu malé alebo ho tam čosi tlačí...........

katkanova
15. aug 2012

dieta ktore este nevie chodit by topanky mat nemalo, ovpyvnuju jeho rovnovau a tym padom to ako chodi, precitaj si o tom nieco aj cez google isto najdes - mozno po anglicky. pokial co len trochu mozne nechaj ho chodit naboso

pia22
15. aug 2012

Textilné papučky typu RAK sú na prvé krôčiky úúúúplne nanič, majú síce akože spevnenú pätu, ale skutočne len akože. Odporúčam jednoznačne kvalitné kožené topánočky, alebo teplejšie ponožky. My sme na prvé krôčiky používali topánočky zn. Wanda a veľká spokojnosť.