ahojte maminky! ktore topanocky kupit na prve krociky? ktora znacka je fakt dobra? dakujem
na prve krociky treba mat pevnu vyssiu obuv, najlepsie kozenu.Ja som kupovala slovensky vyrobok od Raku
ortopedicke topanky mu urcite netreba, pokial na to nema diagnozu. S co najmaksou podrazkou 😉
Výborne sú RAK, alebo befado...ale pre mna naj Superfity - makkučke podrážky a pevne - na bazarku sa daju zohnat za velmi priaznivé ceny...
...pozor na ortopedické s klenbou.... DETI okolo roka mají tendence mat nohy do O a klenba to este zhoršuje....
Superfit, su sice trosku drahsie, ale su fakt dobre, tak malemu dietatu, ktore sa este tak prudko vyvija by som vychodene topanky na bazare nekupovala, zas nekupujes topanky kazdu mesiac, tak sa oplati teochu viac zaplatit
dietatu bez diagnozy ortopedicle topanky netreba, je to podobna hlupost, ako si davat dioptricke okuliare na zdrave oci. zbytocne budes zasahovat do prirodzeneho vyvinu detskej nozicky, ktora sa este len uci chodit, uzenies mu tym akurat nejaku deformitu aby tie ortpedicke lyziarky raz skutocne potreboval.
a teraz otazka, v com sa lepsie chodi tebe, v makkej, pohodlnej obuvi v ktorej ma tvoja noha dostatok priestoru, alebo v pevnych bagandziach so spevnenymi clenkami? tolko k rakom, protetikam a podobnym topankam.
co najviac naboso, aby sa klenba vytvorila a nozicky prirodzene posilnili, topanocky na prve krocky pozeraj napr. zn Pediped rada Originals.
podla mna ortopedicke topanky treba,aby dieta nechodilo na spicky...protetika nevymysleli ju na paratu je to pevna obuv.kt.dieta potrebuje hlavne pokial sa nenauci sama chodit
na paradu žiadne topánočky nevymysleli... ale ja som názoru, že tak ako iné časti tela, tak ani nožičky netreba k správnej polohe nútiť....
ja kupujem protetiku,sante,nieco mame od raka
Ja mám rada elephanten, ale nemajú tvarovanú klenbu. Avšak pekne fixujú nohu, majú ohybnú podošvu, sú z kvalitných materiálov, lekársky schválené...aspoň myslím🙂 A sú krásne, ale aj drahé...
Pokiaľ viem, chodiť naboso je vhodné po tráve, piesku, možno nejakej poľnej ceste... Tvrdé povrchy v byte/dome sú preto nevhodné a treba mať obuv. Akú? No neviem, či musí byť nutne ortopedická... Hlavne vhodná veľkosť a aby dobre fixovala - tzn. vyššie topánky na suchý zips (šnurky deti radi rozvazujú). Ďalej ľahká a pohodlná - napr.s tou ohybnou podrážkou. Tiež by sa nemala nosiť po súrodencoch - každé dieťa má inak stavané chodidlo, inak našlapuje... A tiež priedušná. No celá veda! 😉
ortopedicke topanky su absolutne nevhodne pre male dieta s vyvijajucou sa klenbou, preto sa im hovori ortopedicke, lebo sa nosia iba pri otopedickych problemoch, nie na prve krociky dietata. No a navzdory vseobecnemu presvedceniu na slovensku, ktore je v tomto boh vie preco sto rokov za opicami, ma mat dieta topanky bez klenby, s co najmaksou a ohybnou podrazkou. Perfektne su znacky Superfit a Pediped. Ja ked vidim dalsie dieta knisat sa v tych stokilovych ostopedickyh baganciach, v ktorych ma nohu zasrobovanu az po lytko, chce sa mi plakat.
@claudii Čo má chodenie na špičkách spoločné s ortopedickou obuvou? Sú deti ktoré sa aj v ortopedickej obuvi na tú špičku postavia. Na ulici vidíš aj dosť takmer školákov chodiacich po špičkách a ich matky na to kašlú
@eevicka83 Kúpila by som papučky bez klenby a rozhodne nie ortopedické ako písali niektoré múdrejšie dámy, že na zdravé oči okuliare nedáš tak netlač dieťa do ortopedických. Sú tvrdé a chodiť by si v noch nechcela ani Ty. Kúp klasické papučky čo majú vyššie okolo členka a celá veda 😀
Dnes sa už deti nebalia naširoko v pôrodnici všetky len tie na odporúčanie ortopéda, mnohé sa ani neočkujú tak prečo tie topánky niektorým zadubeným Slovenkám ostali?
klasické vyvýšené papučky, majú ich v každej predajni obuvi 🙂
My sme do 6.mesiacov cvičili vojtovku, potom sme sa mali prísť ukázať, ked budeme chodiť. no a ja som malej kúpila parádne adidasky 🙂 a s tými sme prišli na kontrolu. no tak to ma pani doktorka dobre zjazdila 🙂 Treba mať pevnú obuv, vyššiu, kožennú s tvarovanou klenbou. My sme potom kupovali Protetika topánočky.
zdravemu dietatu netreba ziadne ortopedicke topanky. Najlepsie ked chodi bose, na prve krocky von su vyborne topanocky s makkuckou kozenou podosvou - liliputi alebo little blue lamb (dieta zmeni polohu z lozenia do stoja milionkrat denne, pri zafixovanom clenku si akurat tak vyklbi clenok). Vyborne su casom superfity (ked uz stabilne chodi) - take platenkove s dychajucou podosvou a maju aj vyvyseny clenok, ktory vsak dieta neobmedzuje. Dolezita je ohybnost topanky, mala by si byt schopna uplne ohnut podrazku medzi prstami. Kazdopadne ziadne tvarovane klenby - tym dietatu skor poskodis. My mame velmi oblubene aj Renbut a Befado, Ecco, Superfit, Geox. Inak tu je kratky pokec od ortopeda http://www.vitalia.cz/clanky/stare-cviky-na-plo...
My kupujeme Protetiku. Aj lekarka nam pri kontrole pochvalila topanky, ze taketo maju byt..vyssie, pevne, najlepsie kozene. Maly ma nozicky v poriadku. Podotykam, ze je to lekarka z jedneho sukromneho centra, takze nemyslim, ze je sto rokov za opicami. Doma chodime pre zmenu bosi.
Ja som tiež od Raku videla také kožené capačky vyššie. Nie preto, že sú ortopedické, oni vnútri majú rovnú podrážku, ale sú také pevnejšie na prvé krôčiky a sú kožené, čiže môžeš aj na prechodné obdobie ako teraz.
Tiež som názoru, že ak sú nôžky ok, netreba im dávať ortopedické, klenba by sa mala sama vyvýjať a podporovať chôdzou naboso a pod...
Slovenske,Protetika, Rak
no urcite nie ortopodeicke, skus pozriet pediped, na prve krocky stacia aj protismykove ponozky alebo capacky