Ahojte mam dilemu. V júni mam. Termin. Chcem. Sa spýtať ci se si brali pre dieťa. Myslím koľko vrstiev aby malo oblečenia a aké. Chcem si pomaly kupovať veci.
Dakujem
najprv si zisti či musiš máť svoje oblečenie v pôrodnic, ja som brala len veci na cestu domov, tam mi všetko dali aj látkové plienky ale tie som mala zbalené tak že ich som nepoužila
U nas mali tiez vecicky v porodnici len erarne, urcite dupacky na cestu domov, popripade, keby babenko prekakalo/precikalo erarne v noci a chces ho prezliect do sucheho/cisteho hned a nie cakat, kym ti donesu nove erarne. Na cestu domov dupacky, lahucku ciapocku ak treba, lahku deku ak treba...
To máš presne ako ja. Body dlhý rukáv a akoby také tenké teplačky.
Spala len v dlhom pyžamku, krátke mala neskor to ti stačí aj to použiť čo kúpiš na vonok. Veď to nebude špinavé. Neviem či mávate doma v lete 28 stupňov podľa toho.
Krátke body, opalovačky(pozri u mňa, mam este pár mini vecí v top stave)
Mam tam ešte jedny trojštvrťačiky
Ináč leginy. Krátke nohavice neodporúčam je to zbytočné. Dieťa má body. Maximálne ak bude tričko a nohavice vtedy áno( aj tričká tam mám dve krásne aj tenké nohavice)
Čiapka fakt jedna. Ja som nevyužila moja mala vlasy. A tenkú bundičku tiež tam mám.
Tie body fakt stačia alebo také tie polodupačky aj na nohy aby boli.
Dupačky neodporúčam, nakoľko by boli už dve vrstvy na chrbte to je nepríjemné radšej kabátik, ktorý dáš dole. A kvantum plienok. Kľudne sa zásob v akcii. Ja som mala na pol roka. Zhruba aká si bola malá ty bude aj dcéra. Ja som kupovala niečo 62 ale ináč 68. Do body ti dorastie rýchlo a krátky rukáv nebude nikdy dlhý. A málo veci. Dieťa ti len leží, spí. Ja som mala kvantum vecí, všetko relatívne drahé lebo ja mám rada pre dieťa a všetko som predávala za minimálne ceny v top stave, lebo prvá dcéra bola zimná, po nej veci neboli a tretiu neplánujeme tak ešte že sa mi podarilo predať. Len je to namáhavé.. fakt radšej menej vecí aby ti nebolo ľúto že sú v tom zbytočne peniaze. Žiadne hrubé veci leto je leto moja nosila len jednu vrstvu max jednu dečku a vak som začala používať od jesene lebo sa mi v ňom prehýňala bolo jej horúco.
@sono2 ja mam tretie ale už som. Zabudla. Co v lete vziať a pritom mam letné dieťa.. Ja nekupujem veľa vecí tiež si myslím. Ze to je zbytočné..
@vavasimo83 jasné. Človek zabudne.
@vavasimo83 ja som rodila minuly rok 28.7. a nakolko v porodnici mali erarne tak som pre maleho pouzivala tie, oblecenie som mala svoje len na cestu domou a aj to dupacky, ktore mu boli tesne, lebo sa narodil velky 4380g a z podornice isiel o 200g lahsi :D a vobec nie je pravda, ze sa narodi babatko take ake si bola ty, teda aspon v nasom pripade to tak bolo ja aj manzel sme mali pri narodeni cez 3kg a nie cez 4kg ako nas valibuk 🙈 ale istotne by som si zobrala nieco bud tenke s dlhym rukavom alebo s kratkym a tenky svetrik alebo kosielku. Tiez zalezi ako pojdes domou, ci autom alebo kocikom.. a nejaka lahka deka alebo bavlnena plienka by mala stacit. Avsak vsetko zalzi aj od toho ake bude pocasie a ako teplo bude. Nas drobec skoro cele obdobie co bolo teplo bol len v plienke alebo v body s kratkym rukavom. je horkokrvny po manzelovi 🙈 ale aspon ze nie je zimomravy po mne 🤷♀️
@vavasimo83 brala som veci na cestu domov, v porodnici mala erarne.. na leto ti staci podla mna bodycko, jedny gatuse a daka tenulinka ciapocka, max. zakryjes tenkou dekou 🤷♀️