Aké oblečenie sa môže zobrať na novorodenecké oddelenie?

lilla23
9. dec 2022

Ahojky.Neviete náhodou že ake oblečenie sa môže zobrať do nemocnice na novorodenecké?ci iba body,dupacky ale všelijake?dakujem

pribinak
9. dec 2022

@lilla23 hocičo. Ale väčšinou sú bábätka v erarnom. Ogrcka či pokaka oblečenie? Sestricky ti dajú čisté, kde budeš prať a sušiť to tvoje?

veronika3110
9. dec 2022

@lilla23 asi záleží od nemocnice.. ja som mala oblečenie len na cestu domov - dávali tam deťom nemocničné kosielky…
Ale niektoré baby tu raz písali že chceli aby mali svoje oblečenie..
ja som s tým nemala problém… tie sestričky sa starali o veľa deti a tie kosielky sa raz dva zaviazali a hotovo.. keby mali všetkým deťom davat nejake leginky a body.. a ja osobne som prvý mesiac ani body nevyužila, lebo som sa bála cez hlavu preťahovať body… tak bud vezmi zavinovacie, alebo najlepšie dupacky jednodielne a hotovo 🙂

mariet24
9. dec 2022

@lilla23 ja by som si vzala určite, obaja synovia sa mi brutálne vyhadzali z toho erarneho, aj sestričky vraveli že to je bežné, proste tie vecičky sa čistia s ostatnými z nemocnice riadnou chémiou (aby sa vyčistila krv, stolica, atď...). Mala som košieľky na zapínanie, nie cez hlavičku a polodupacky a čiapočky

liloastitch
9. dec 2022

Ja si do nemocnice svoje brať nebudem. Dávajú erárne. Pri prvom synovi som aj mala, ale po vyšetrení mi ho doniesli prezlečeného do erárneho lebo sa pogrckal a mojich vecí som sa už nedohľadala. Dali ich do prania s ostatnými, nikto neriešil čie tie veci sú. Tak som ho po zvyšok pobytu obliekala do erárneho.

jaskolka
9. dec 2022

Obe deti som mala v erarnom, nijake problémy nemali, neviem si predstaviť ze by som v pôrodnici mala prať a sušiť dakde po radiátore detské veci.

anavixy
9. dec 2022

Hocijake ale najlepsie take co sa sup sup vyzlieka 🙂 staci body, nozicky nemusia byt oblecene, bud bude v perinke alebo idealne zohriate na tebe/vedla teba prikryte

domiklik
9. dec 2022

@lilla23 určite si zober, keď som rodila 90% deti sa vyhádzalo, ja som mala našťastie svoje, určite by sa mi nechcelo čakať na muža kým donesie. V poslednej dobe to počúvam stále, že sa bábätko vyhádzalo z erarneho oblečenia, neviem ci to peru v kyseline.

lilla23
autor
10. dec 2022

Jaaj zabudla som tam dopísat že som myslela veci pre novoredencov pre nemocnicu zobrat ktore je uz male pre nas.

anavixy
10. dec 2022

@lilla23 ahaa 😄 ja som najprv aj rozmyslala ci to tak myslis… no tak to asi len body a kosielky ak mas, ine sa tam velmi neoblieka, my zvykneme do takych veci ako dupacky/overal obliekat deti, co zostavaju u nas bez mamy, inak bezne vacisnou na izby len erarne kosielky alebo body, ak je nedostatok 🙂