Aké oblečenie pre novorodenca?

18. máj 2024

Ake oblecenie a kolko kusov treba kupit pre novorodenca?

anjelicek26
18. máj 2024

My sme kupili privela veci musim povedat...dost toho ani nemal na sebe... na den sme nikdy neprezliekali viac ako tri krat a to dost grcka... Kazdopadne potrebujes pyzamka (ideal next, tie ktore sa zakladaju rukavy, aby sa babo neposkriabalo), tam ti staci 5-6 kusov teda jeden multipack, s hm-ka polodupky 5-6 kusov, zavinovacie bodycka hm alebo lindex jeden 10 pack, aby si to netahala novorodencovi cez hlavu, potrebujes 1 mikinku, 2 ciapocky tenke, to je aj vsetko... my sme mali taku malu zmrzlinu, tak tomu sme davali pancusky a polodupky cez to, ale on sa narodil s 2 kilami, tak preto... velkost 50 sme nosili mesiac, 56ku druhy mesiac, teraz ma 9 tyzdnov a nosi velkost 62... narodil sa zo 46cm..takze fakt len par kusov v kazdej velkosti, ked ti nieco bude chybat, urobis klik klik na internete a o tri dni to mas doma. Co sme kupili vo velkom boli bavlnene plienky - podl hlavu, cez rameno ked grcka, do kocika pod hlavu, nech sa nepoti, tych mame snad dvadsat... osusku na kupanie potrebujes, zavinovacku a take veci...

julish
18. máj 2024

Ideál dobre sprate nosene veci, jemne na pokožku. Nekupovala by som, rastu šialene rýchlo

angeli121212
18. máj 2024

Ja som mala overaly s nožičkami, body a poldupačky resp. som zohnala aj klasické dupačky tak aj tie mal. Kupovala som rovno 56ku a my sme ju nosili mesiac. Z overalov som mala najradšej tie čo sa dali od vrchu po spodok otvoriť a kde boli cvočky osobitne na oboch nožičkách. Body som mala najradšej zavinovacie tie su už teraz dosť dostupné na ozaj rôznych miestach. Osobne spätne hodnotím, že som mohla kúpiť viac overalov a menej body. Mala som z overalov asi 6 kusov a body asi 10

gladys_07
18. máj 2024

Dost dolezita info je kedy sa babatko narodi

bubuzu
19. máj 2024

Kúpila by som z bazáru. Usetriš veľa, tie veci bývajú neznicene, lebo ich má bábo na sebe krátko. A určite zavinovacie body, to fakt oceniš ty aj babo. Najlepšie som mala z bazara, Lindex. HM, čo sme dostali ako darček sa rýchlo sprali a vyzerali zle, Lupilu malo zas široké strihy a akoby veľký voľný výstrih. Svetríky, mikiny tiež rozopínacie (nie cez hlavu) a pozeraj, aby nemali úzke rukávy, lebo tam navliekať tie malé, gumenné ručičky nie je sranda. A pyžamká, overaly také, čo majú rozopínanie pri oboch nožičkách. Bude sa ti lepšie prebalovať aj vyzliekať, ak sa náhodou celé prekaká. My sme veľa využili také tie trojuholnikové nákrčniky, kvôli slintaniu, keď išli zuby sme točili, sušili aj zo 5 denne. No a nekupuj oblečenia veľa,lebo nemusí babu nakoniec veľkostne sadnúť. Radšej trochu väčšie, aj sa to potom lepšie oblieka. Ďalšie prikúpiš aj cez bazár veľmi rýchlo.

mima1608
19. máj 2024

Záleží aj kedy sa bábo narodí. Ja mám letné bábo, narodila sa s 53cm, čiže veľkosť 50 hneď preskočila. 56ku tiež rýchlo preletela, mám pocit, že najdlhšie sme v tom čase nosili 62ky.
My sme toho tiež mali zbytočne veľa. Ale čoho treba viac sú istotne body, lebo ak sa aj zagrcká, tak treba na prezlečenie. My sme občas mali aj také dni, že 5 bodyniek sme prezliekali. Ale keď to tak vezmem, nejakých 15 bodov, ale 5 leginok/dupačiek, ak je letné dieťa, tak 2-3 mikinky, 5 pyžamiek a ale 2 čapičky. To bohate stačí. A určite kupuj z bazárov. Takému mini bábu sa neoplatí nové, lebo to možno bude nosiť 2 týždne a bude mu to hneď malé.

bubuzu
19. máj 2024

Mňa ešte napadá, že super sadnuce čiapočky so šiltom má dupeto. Tiež sa dajú nájsť na bazáre. Lebo sadnuca čiapka je zázrak.

tamitamitami
19. máj 2024

Overaly boli za mňa úplne top mala som ich 6 kusov. Ďalej som mala 6 kusov body, 6 kusov legín, 10 kusov ponožiek, 2 mikiny, 2 čiapky, teplejší overal na von aj keď bola augustová (50,56 veľkosť). Väčšie veľkosti som kupovala už po viac kusov, pri tých menších sa viac naozaj neoplatilo kupovať.
Máme sušičku takže som to za 2 hodiny mala vždy pripravené na ďalšie použitie.

llucy_m
19. máj 2024

Ja teda dupačky a polodupačky neodporúčam. Nakúpila som a malý to nechcel nosiť, len sa jedoval a kopal nohami a nebolo mu to malé, skúsili sme aj väčšie o číslo aj o dve ..
Látkové plienky 20ks určite, na grcky alebo otieranie, neskôr využijete pri príkrmoch.
Môj malý sa narodil koncom augusta, vonku 35 stupňov. Prvý mesiac doma nosil cašto len bodynko s krátkym rukávom. Využili sme veľkosť 50 - odporúčam Lindex zavinovacie body - nosil aj do 3m.
Tie najmenšie veľkosti sa oplatí kúpiť cez bazár. Tie vecičky nemajú byť z čoho zničené.
Novorodenecké rukavičky tiež blbosť, nemal malý ani raz.
Ak máte sušičku tak by som odporučila kúpiť
10x bodynko, 10x leginky/tepláčiky, 5x pyžamko, 1x mikinku alebo svetrík, 1-2x tenkú čiapku
Uteráčik (odporúčam 2ks hneď pri prvom kúpaní nám ho okakal 🙂 ), zavinovačku, tenkú deku do kočíka (odporúčam kúpiť aj clonu na kočik)
Záleží od toho kedy sa narodí .. ak v zime tak potom ešte + fusak a teplé oblečenie

lucia13022023
19. máj 2024

Ja veľmi odporúčam body z Lindex rastúce. Malý nosil 56 do jeho pol roka. To isté rastúce Legíny. Pyžamka na zips. 10ks zo všetkého sme mali. Latkove plienky sme mali asi len 6, čiapku jednu zimnú, zimný overal keďže malý bol februárový. Ponožky a to je všetko.