Aké oblečenie na jeseň/zimu pre 8 mesačného chlapca?

jankavrutky
27. júl 2012

Ahojte. Chcela by som poprosiť o radu. Mám malého synčeka, má 8 mesiacov. Aké oblečenie mu treba kúpiť na jeseň/zimu? A akú veľkosť? Teraz meria 75 cm, nosi veľkosť 74. Je to moje prvé bábätko, tak by som potrebovala poradiť. Ďakujem vopred

zuzulienka1973
28. júl 2012

80 je na 9 az 12 mesiacov.86 je na 12 az 18 mesiacov

stanislavao
28. júl 2012

nic v zlom, ale toto je dost blba otazka. ved vy musite vediet, ake je vase dieta velke a aku velkost potrebuje. v zime bude mat rok, tak asi veci na 1 rok. ak je velky, tak vacsie, ak je malinky tak mensie. ved este je len jul, tak snad nejdete kupovat uz veci na zimu. nakupite v predstihu a bud vyrastie, alebo mu to bude moc velke. ved pockajte do oktobra a potom uvidite. nas simonko ma 3 roky o 2 mesiace a este nosi z H&M znacky velkost 86. zalezi vela aj od znacky, lebo kazda to inak cisluje a konkretne H&M ma velike veci a napr. Disney su zas malicke na danu velkost.

lilliaan
28. júl 2012

ahoj Janka, na jesen uz urcite pre nho velkost 80, ak to chces kupit v predstihu. Na zimu este nekupuj nieco ako kombinezu a pod, uvidis v jeseni. Mozno mu este ta 80 vydrzi, a mozno budes musiet dokupit aj 86. Moj syn nosil cez minulu zimu 2 velkosti, tak som vsetko ako vetrovku a pod. kupovala dvakrat. Ako sa pise v prispevku vyssie, niektore znacky su ale vacsie. H&M robi niekto veci skutocne veeeelke, moj Teo nosi velkost 86, no z HM ma jedno tricko, ktore je velkost 68 a je obrovske na danu velkost,, az teraz do nho dorastol.. ale ked kupis osobne, tak to uvidis na vlastne oci, ci je to az prilis velke alebo nie 😉 a na nakup cez bazarik si pytaj vzdy miery.. pomeraj si veci, co mas doma.. a na jesen potrebujes vacsie ako nosi teraz 🙂

jankavrutky
autor
28. júl 2012

lilliaan dakujem velmi pekne za rady 😉

luciferkax
28. júl 2012

@lilliaan ja by so mna jesen kúpila aj 86,
na zimu radšej ešte nekupuj, nevieš, ako podrastie :D :D

evabb35
28. júl 2012

@jankavrutky pokiaľ si spomínam, tak veľkosť sa menila asi každé 4-5 mesiacov v tom veku. Teda aspoň moje dieťa vtedy tak rástlo. Teda by som kupovala už 86-92.
Zimné bundy som kupovala vždy väčšie aj o niekoľko čísiel , rukávy sa vyhrnuli, dĺžka až pod zadok, aby sa dalo pod to aj niečo obliecť a aby to vydržalo aj celú zimu až do jari, prípadne až na budúcu zimu. Preto nekupujem na zimu kombinézy, ale oteľovačky .....v takom veku stačia ešte asi skôr nohavice podšité fleecom - zrejme ešte nebude vládať sa brodiť v snehu, to sa ešte bude voziť v kočiari a tie podšité fleecom sa dajú vyhrnúť odspodu, tak sa dajú kúpiť v pohode aj o niekoľko čísel väčšie /lebo inak treba nohavicepre 2 veľkosti na jednu zimu/ a na to zimnú bundu - tú možno kúpiť aj o niekoľko čísel väčšiu a jedna nám vydržala až 4 sezóny /kúpila som hneď veľ. 110/. A vždy sa snažím kupovať zimné bundy kvalitné, aby dlho vydržali, nerozpárali sa a nerozpadli sa za jednu sezónu.Vo výpredaji sa dajú kúpiť za dobrú cenu, len treba to stihnúť ešte pred uvedením novej zimnej kolekcie na trh. Samozrejme čo výrobca, to iné rozmery pre veľkosti, niekto šije veci širšie, niekto šije veci užšie a niekto šije veci o niečo dlhšie.

euka210
28. júl 2012

na jesen 80 a zimu neries. A oblecenie normalne....body, tricka s dlhym rukavom, mikiny, svetre, vetrovku, pancusky, nohavice, ciapku (tu kup az ked bude treba), nejaku koselu na navstevy, capacky do kocika, ked este nebude chodit. Na zimu len fusak a potom uvidis ako porastie. Velmi dopredu sa neoplati...moj ma skoro 11m a stale nosime 74, nohavice 74-80 ...zavisi od baba. Body mame uz aj 86 kvoli latkovkam.

lianka2
8. okt 2012

Ahojte baby. Chcem sa opýtať, aku obuv mám malej kúpiť na zimu. Teraz má 7,5 mesiaca, takze V decembri na Vianoce bude mat akurát 10 mesiacov. To ešte nebude chodit, teda po vonku určite nie, ale neviem aku obuv jej kúpiť do kocika. Vy ste im čo obuvali na zíu v takom veku? Viem, že je to ešte skoro, ja len zisťujem zatiaľ info. Diky

stanislavao
8. okt 2012

ked teraz nosite 74, tak dalsia velkost je 80 a zima este pocka, lebo niekedy dietatko rastie pomalsie a niekedy sa vam "vytiahne" aj za tyzden tolko, ze mu ostane vsetko kratke. kupujte postupne, co potrebujete a tie velkosti, ako sa udavaju, tak aj sedia. na rok je 80, na 1,5 roka je 86. HM 86 sme nosili aj ako 2,5 rocny. zalezi aj od znacky.

stanislavao
8. okt 2012

@lianka2 ja som detom neobuvala nic. v zime ked bude mat overal teplky, tie maju aj nozicky, tak naco boticky. alebo date teple ponozky. vobec nemusite kupovat topanky.

stanislavao
8. okt 2012

@evabb35 92 velkost nosi moj 3 rocny syn. cize to sa neda takto poradit. 92 je na 2 roky a naozaj aj 3 rocny mame 92 velkosti z nejakej znacky.

lianka2
8. okt 2012

@stanislavao no ved aj ja som rozmyslala, že len teple ponožky a žiadnu obuv, len sa bojím, či jej nebude zima len v tom.

stanislavao
8. okt 2012

@lianka2 urcite nie. ved bude v kocari vo fusaku. alebo mozete kupit capacky take teraz su kadejake, aj ako cizmicky to vyzera, take kozusinkove. aj v tescu mavaju velmi pekne. ale podla mna zbytocne by ste vyhadzovali peniaze na zimne boty, ktore su pre take malicke babatko uplne zbytocne.

lianka2
8. okt 2012

@stanislavao ok, Diky moc 🙂

patrikmisko
8. okt 2012

moja dcerka ma zajtra jeden rok a nosí veľkosť 74, dokonca ešte aj 68. Moja sestra ma dcerku, a tá nosila v jednom roku číslo 92, takže je to individualne. To ja mam problem skôr s topankami, lebo dcerka už skuša chodiť, a kupiť jej topanky je dosť ťažké, nakolko ma nožičku číslo 16. Takže papučky nosí 17, a čižmy som jej kupila v zdravotnej obuvi čislo 18, su cele zateplene kožušinkou, a na lepku, no neviem ako sa jej v tom bude chodiť 🙂

frejka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz