Aké máte skúsenosti s vankúšom na dojčenie?

anuss
28. máj 2012

Ćakám druhé a uvažujem či ho kúpiť. dakujem

fialkaa
28. máj 2012

vankus na dojcenie je super vec, hoci na dojcenie som ho nikdy nepouzila 😉
pred porodom som s nim spala, ked suz som si nemohla bruchata najst nejaku dobru polohu, tak som si s nim podlozila brucho a bolo to super. mam taky s gulickami vnutri
a ked sa maly narodil, tak mm vymyslel, ked syn nevedel zaspat, ze mu ten vankus dal okolo hlavy, cim mu vlastne vytvoril taky uzavrety priestor a zabralo to. maly tak spava doteraz

annabel4
28. máj 2012

ja som ho pri malej mala a prve tyzdne (kym bola este krehucka) to bolo fajn, neskor som ho uz moc nepotrebovala 🙂 perinku som nepouzivala vobec tak to bola celkom dobra "podpora", pekne si tam lezkala a ja som ju len pridrzala.

strapco13
28. máj 2012

ja som nemala a nechybal mi...ale ked kojis tak ho podkladaj pod ruku, nie pod babo, aby ste mali dobre prisatie a nebolelo to ..vynimka dvojcata, tam podkladas pod babo, lebo potrebujes mat obe ruky volne
ak si kojila prve bez vankusa, tak to zvladnes aj teraz a niekedy staci nahradit klasickym vankusom co mas doma, nemusi byt speci na dojcenie
ak by si chcela vediet nieco viac..kludne pis IP

lemurko
28. máj 2012

Mne velmi pomohol uz ako tehotnej, som ho mala podlozeny a bez neho som sa nevedela vyspat. Teraz ma maly 10 mesiacov a doteraz mam kojo vankus v posteli, ked ho kojim poleziacky mam na vankusi polozenu hlavu, alebo som o neho opreta. Kupovala som drahsi, ten doomo, stal 40 EUR, ale teda nelutujem, nemat ten vankus, tak uz nacisto nemam krize. Tak ako pisu, ze na nom kojit posediacky mi nikdy neslo, ale vyuzivam ho denne, tak ako som pisala, a maly na nom tiez casto lezkaval, kym este neutekal 🙂. Takze za mna jednoznacne ano.

stipec
28. máj 2012

Myslim, ze pri 2 dietati je to "zbytocnost", my sme nevyuzili, lebo druhe dieta sa zvaca kojilo za behu vselikade (v skolke, pri cakani na kruzku, na ihrisku, atd.), nakolko sa chtiac - nechtiac muselo prisposobit programu starsieho surodenca a tych par kojeni v pokoji sme vybavili na obycajnom vankusi, ci len tak po leziacky na posteli. Pri prvom je to super vec ked clovek si moze naplanovat kedy pojde z domu a nakojit dieta zvacsa v pokoji doma a moze sa naplno prisposobit potrebam malickeho babetka, ale pri druhom to nie vzdy ide, lebo treba svoju pozornost uz delit na dve deti - uz to nie je ako pri prvom, kde je mozne sa absolutne prisposobit rezimu kojenca.

lenocka23
28. máj 2012

ja som ho mala, ale nejak som ho nevedela pouzivat... ale ak by si chcela, mozem ti ho posunut.. 😉 🙂

jankohrasko
28. máj 2012

ja som ho nevyuzila ani pri jednom dietati 😖

mia551
28. máj 2012

tak ako pise fialkaa - vankus na dojcenie je super vec, hoci na dojcenie som ho nikdy nevyuzila 😀 ked som bola tehu, tak som s nim spavala, teraz ho pouzivame ako zabranu pre malu... 😉

olifcek
28. máj 2012

my sme ho dost pouzivali na dojcenie... prvych par mesiacov ;) neskor sme oh pouzivali, ako zabranu pre OLivku. znicili sme ho poriadne.

lencita
28. máj 2012

ked som bola tehula tak som s nim spavala, do 7 mes. som kojila len na vankusi.mam taky pevny, tvar ma ako podkova, nie ten slizik 🙂

juliagregor
28. máj 2012

kupou nič nepokazíš ale dá sa aj bez neho... 😎

odkojila som 3 deti a dvojicky naraz, vankúš som nemala...pomohla som si obyčajnou poduškou...

katren
28. máj 2012

ja som kupila pri Miskovi, ale nevyuzila som....len na spanie pred porodom 😀 😀 😀 a teraz ho ma sestra tiez na spanie /moja 16-rocna netehotna/ a planujem si ho vypytat naspat na spanie, ked podrastie brusko 😉

tea333
28. máj 2012

na spanie je dobry 🙂 aj na dojcenie, ale da sa nahradit kladickym vankusom

nela82
28. máj 2012

dojcila som a stale dojcim,ale nic take som nepotrebovala 😉

anjelicek26
28. máj 2012

Na spanie v tehu nevyhnutnost, teda aspon podla mna, od siesteho mesiaca vyssie urcite.. na kojeni no, ja som kojila poleziacky, takze sme ho nepotrebovali, drahy si ho tak ci tak skonfiskoval a cita si na nom v kresle 😀 Takze veru vyuzity 🙂 Aj ked nie na ten uplne povodny ucel.. ame ten dlhy, 1,5m 🙂

jezibosorka
28. máj 2012

na spanie s velkym bruskom super, a aj pri dojceni mi pomohol velmi, neskor ako opora, ked maly zacal sediet, alebo aby sa mi nezkotulal z postele, ked este len lezal,,, a teraz sa s nim tiez vie zahrat, dam mu ho do ohradky, a aj mamzel ho lubi,napr,ked hraje PS3 :D ja som mala drahsi, stal 60e ale vyplatil sa... 😉

moniciak
28. máj 2012

Žiadne 😀

lucka127
28. máj 2012

urcite odporucam ja som ho pouzivala uz ako tehu vyborne sa na nom spi ale pories si ten velky--je fakt super darovala som jeden aj tehu kamoske u nich mal velky uspech muz jej ho zhrabol po nocnej a chuda s pupcekom spala na svojom:D
ja som a nom kojila prakticky doteraz, hlavne v noci velmi dobry chrbat neboli nic,mne sa poleziacky velmi zle kojilo 😉 u nas ma velky uspech ked bol Ben malicky davala som ho do neho aj ked negrgol, teraz ked sa prevracia a je na posteli otocim ho kolo neho aby mi nespadol z postele 😉 prakticky v nom robime uplne vsetko aj ked sa uci sedkat tiez ho do neho davam nikam nepada:D
vysiel ma cca 22 ecok tusim mam taky co ma vnutri gulicky a vytvarujes si ho podla potreby
inak ja som si ho vzala aj do nemocnice:D:D papal v nom po sediacky:D a vlacim ho kam ideme xixi

dani84
28. máj 2012

dodnes si ho neviem vynachvalit, skvela vec, sice uz nekojim, spavam na nom doteraz 😉

anuskaaprazko
2. aug 2012

Baby mne je jasne ze urcite kupit 🙂 Len otazka je aky... S polystyrenovymi gulickami alebo s "normalnou" vyplnou? Pozerala som nieco taketo: http://www.predeti.sk/detailsklk.aspx?sklk_id=O...

Ked je s gulickami, nemeni samovolne tvar? Povedzme ze ked si lahnem tak si ho spravim ako chcem a do par hodin bude aj tak celkom splasnuty tam kde ho stlacam?

evulik82
2. aug 2012

ja som mala ten s gulickami Jane,bol super,urobis si tvar vzdy aky chces a ostane tak,vzdy si ho vies prisposobit,podla mna super vec 🙂

salma22
2. aug 2012

kojit sa da aj bez vankusa a ak si ho pri prvom nepouzivala tak uz vies ako mas kojit ci.... a aj polohy by si mohla zvladat aspon tie ktore uz vies od prveho

tatiana1985
2. aug 2012

@anuss nemala som...pre mna zbytocny carajch do bytu 😉 🙂

svetlusska
2. aug 2012

ahoj ja som ho dostala ako darcek, a vyuzila som ho parkat v tehotenstve na spanie ale lepsie sa mi spalo bez neho...skor som ho vyuzivala ako podperu ked sp, sedela a nechcela som sa uplne lezat len tak pololezmo..a teraz dojcim a nevyuzivam ho...kojim poleziacky viac mi to vyhovuje,takze vankus je pekne odlozeny a zrejme ho viac nepouzijem mozno ked budem znova tehotna :D podla mna zbytocnost ale to je moj nazor...🙂

martina8995
25. jan 2021

@strapco13 pozdravujem Vás. Mam problém s malými prsiami. Mam vankus ČR matýsek. A stale mi je akoby výskovo nepostacujuci k vyzdvihnutiu malej k prsníku. Kojim futbalovu polohu. Ta mi je najlepsia. Ale velakrat si malú musim pocas kohenie napravovat