Ahojte, chcem sa spýtať, aké čižmy a odkial ste kupovali pre 1ročné dieťa teraz na zimu? Majú byť ortopedické alebo nemusia byt, hlavne aby hriali? Neviem ake mam kupit,kedze uz aj zacina chodit....po dome je naboso ale ked pojdeme niekam von tak musim nejak nohu chranit,len predsa uz bude zima. Dakujem.
@martina374 skor by som riesila aby po dome nechodilo naboso 😉 tam sa totiz peknych par kilometrov nabeha, pokial vonku v zime toho moc nenachodi. My sme mali v takom veku snehulky z Protetiky, ale presla v nich mozno par krokov, takze uplne nepodstatne... teraz ich kludne dam najmladsej tie iste na zimu, normalne to nikdy nerobim, ale je my jasne, ze ich bude mat len na ohrievanie noh.
ja mám ročné dieťa, zatiaľ máme niečo takéto, slovenské z bardejova http://www.123dodavatel.sk/detail-ponuky/152095...
@martina374 určite jej kúpiť kvalitné čižmičky a nie u číňana, hlavne keď začína chodiť. A na doma by som určite už dala papučky ortopedické.
@martina374 to iste som riesila minulu zimu. Kamaratka mi dala jedny cizmicky po dcerke, ze ich skoro vobec nemali. Ja si dost potrpim na topanky, ale nakoniec som rada, ze som nevysolila desiatky eur za nove topanky, pretoze v zime sme fakt nechodili tolko vonku, ako v lete a fakt vela toho nenachodila. Takze mali hlavne vyhrevnu funkciu.
Podla mna stacia teple cizmicky z normalnej obuvy alebo sportoveho obchodu. Urcite nemusia byt ortopedicke, tie sa odporucaju az na nozku, ktora uz ma nejaku deformaciu.
Ak ma nejaky problem, tak ortopedicke, ak ale nema ziaden defekt - plocha noha, stacanie noziciek a pod., tak by som ortopedicke vobec nedavala. Moja dcera je zdrava, takze som hladala zimne tak,a by boli podla moznosti co najlahsie, ohybne, s nie moc hrubou podrazkou, s dostatocnym nadmerkom a dostatocne siroke pre prstiky. Nech jej je v nich prijemne, aj ked v nich prejde za celu zimu mozno len par metrov.
@martina374 urcite je najlepsie aby to boli ortopedicke topanocky. takto spociatku urcite. Trebars Protetika. Ale je viac znaciek. Hladaj nepremokave a teplucke. Urcite ries aj papucky na doma. My sme mali RAK....podla mna najlepsie. A striedat s ponozkovymi papuckami. Aby nebolo stale len v tych papuckach. Nam to poradila doktorka, ked sme mali mensi problem s chrbticou.
@martina374 na nechodenie do kocika kozusinove liliputi a fusak, na chodenie primigi cizmicky nad clenok, vo Voderadoch je outlet, oplati sa tam.
Podla nanjnovsich trendov su na doma najvhodnejsie celokozene topanocky s makkou podrazkou - aby dietatko mohlo ohybat prstiky a aby mohli pracovat vsetky svaly na nohe. Ortopedicke topánky s tvrdou podrazkou, ktore zovru nohu ako vo zveraku, su prezitok. My mame na doma kozene capacky Liliputi a su super. Starsej dcerke som odmala davala ortopedicke papuce a ma ploche nohy 😠
@seahorse27 suhlasim s tvojim nazorom, ja len, ze obuv nie je vsetko. Ja som starsej davala len kvalitne topanky- superfitky, protetika a pod. A na doma prevazne kozene lilipitky na streiedacku s papuckami rak a i tak ma plochu nozku 😒
A to v rodine nema nikto ploche nohy. Tak neviem, kde sa stala chyba, hoci trocha tusim.
Ja si pamatam ze sme kupili z deichmanu, normalna cena aj kvalita,, tiez som mala zimne babo, je to naozaj najma o zihrievani noziciek
@hamca U nas je to jasne - genetika. Ja mam ploche, moja mama ma ploche a dcerka to zdedila bohuzial...a nepomohli ani ortopedicke sandale...nosi ich dodnes doma aj v skole ako prezuvky. Zatial to nie je na ortopeda, sleduje jej to len nasa pediatricka...A z coho si myslis, ze to ma tvoja?
@seahorse27 ona mala od narodenia spomaleny vyvin kvoli hypotonusu a na rehabilitacii mi povedali, ze je aj hypermobilna a niekdesom nasla, ze aj to moze byt predpoklad pre vznik plochych noch. Tak my normalne chodime na ortopediu a ma predpisane ortopedicke vlozky. Tak uvidime, ci sa nam to upravi.
minulú zimu som vyskúšala Superfitky, sú veľmi dobrej kvality. Stále sú ako nové, nikdy nepremokli, využili sme ich jeseň, zima, jar. Bola som prekvapená, že zvládli všetky sánkovačky, u nás na Orave bola malá neraz pomaly po pás v snehu a nožičky stále teplé a suché. Ja určite kúpim aj tento rok 🙂
@hamca no, lebo pozerám, ze ma iba 3 rocky a nám doktorka hovorila, ze do 3 rokov je nozka prirodzene plocha, klenba je vyplnena tukovym vankusikom a az okolo velu 3-4 rokov začína byt klenba riadne viditeľná. Moja ma 6 rokov a ma to teda len take velmi mierne, jednu nôžku ma celkom v pohode a druha je trosku plochšia ako by mala byt.
Ja som kupila dvoje snehule - hlavne aby boli nepremokave a teple. Ci su ortopedicke, to som velmi neriesila...ved kolko bude v nich chodit? Podla mna chvilocku a sup naspat do kocika. Mame jedny Adidas a druhe Elefanten.