Aké čistiace a pracie prostriedky do domácnosti s deťmi?

ssussie
28. apr 2014

Caute baby, robim si prieskum: Ake cistiace prostriedky a prostriedky na skvrny a pranie pouzivate v domacnosti s malymi detmi - myslim take, co su urcene bud pre deti, alebo ste zvolili ich vyber prave preto, ze mate doma deti (sensitve produkty a pod.) Myslim vsetko - prasky, avivaze, prostriedky na umyvanie flias, odskvrnovace, prostriedky na cistenie domacnosti atd. Dakujem 🙂

meluela
28. apr 2014

co najmenej cistiacich prostriedkov, pride mi napr nezmysel naliat kazdy druhy den na podlahu chemiu preto, ze mi po nej lozi dieta .. prave preto tam radsej necham par mikrobov ktore povzbudia imunitu nez nieco co ju poskodi ...
na pranie lovela, zlcove mydlo z dmka na skvrny, avivaz nepouzivam, na riady sensitive eko prostriedok bez parfemu z rakuska (nic speci, z hoferu), na kupelnu a kuchynu max san ale chcem prejst na nieco setrnnejsie, akurat do zachodu davam silnu chemiu tusim domestos zero lebo nic ine nepomoze na kamen. najradsej by som casom presla na sodu/ocot alebo ekoprodukty na celu domacnost
v osobnej a detskej kozmetike je tiez vela veci ktore by bolo najlepsie vyhodit z kupelne ...

sissy27
28. apr 2014

všetko rovnako ako keď som dieťa nemala, akurát zo začiatku som používala prášok a aviváž "sensitive" alebo lovela... na škvrny už roky žlčové mydlo, na podlahy čo sa mi práve zapáči, na riady tiež klasika jar, s tými som aj fľaše umývala, prípadne normálne v umývačke s prípravkami, aké sa mi práve zapáčili... nič špeciálne, nevidím v tom zmysel... dieťa zdravé, bez alergií, ekzémov, potravinových intolerancií a podobne...

klincek
29. apr 2014

Na pranie tekuta Lanza, na skvrny tuhe zlcove mydlo, avivaz prve dva roky vobec - pouzivala som namiesto nej riedeny ocot a robim to pri vacsine veci doteraz. Detsky dermatolog ma za to minuly mesiac velmi pochvalil 😀.
Na umyvanie riadu dva roky Ecover, teraz uz cokolvek-ale ak je Ecover v akcii, uprednostnim ho, je moj oblubeny. Do umyvacky vsetko zn. denkmit z dm.
Ecover v spreji mam aj na vanu. Raz za cas ju "osucham" klasickym praskom, ale inak Ecover uplne staci, len my mame starsiu vanu, viac sa na nu chyta spina. Na wcko cokolvek, dosku utieram jednorazovymi utierkami z Lidla.
Podlahu vacsinou umyvam horucou cistou vodou. Celkovo sa moje cistiace prostriedky zmestia na jednu malu policku a chcela by som to este obmedzit, rada by som mala v domacnosti co najmenej chemie. Len som niekedy leniva si tie cistidla vyrabat 😉

ichbinich
29. apr 2014

Pri synovi som mala prasky a avivaz sensitiv na prve mesiace, potom som presla na obycajne, co bolo prave v akcii, resp. casom mam skoro vsetko DenkMit z DMka.
Na riady pouzivam uz roky sensitiv, aby mi to nezralo ruky a manzelovi. Do umyvacky, co je v akcii, resp. DenkMit z DMka.
Na skvrny Oxi cistic podla akcie, na skvrny od prikrmov niet nad zlcove mydlo.
Pri dcere zo zaciatku nic speci, ale dostala velmi suchu kozu, az atopicky exzem, tak som presla na sensitiv, a kvoli jednoduchosti periem vsetko v sensitiv. Mam Ariel, Persil gely, prasok UltraSensitiv z DMka a na farebne gel UltraSensitiv z DMka. Avivaz nepouzivam, alebo iba selektivne, a dcerine veci vyberiem.
Celkovo uz pouzivam takmer vsetko iba z DMka, dobra kvalita za dobru cenu, alebo potom akcie na znackove prostriedky.

ivet1371
29. apr 2014

prašok os narodenia persil sensitive gel,detsky softlan avivaž a na škvrny ariel na škvrny čo je.ale moc som ho nepotrebovala persil sensitive gel dobre perie

mirka_aa
29. apr 2014

prasok a avivaz Batole alebo persil sensitiv , odskvrnovace ariel profesional alebo vanish ,na riad Jar to je jedno aka, na vc savo ,domestos a pod... a na cistenie cif rozne,na podlahu ajax,a tak klasika na co je akcia :P

simonkak22
27. máj 2024

Pre domácnosti s deťmi sú vhodné ekologické čistiace a pracie prostriedky, ktoré sú vyrobené na rastlinnom základe a sú šetrné k životnému prostrediu. Ja aktuálne pokukujem po tejto stránke https://www.saneco.sk/